Add a Title
سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی بارداری
این سونوگرافی دقیق، که گاهی اوقات سونوگرافی غربالگری وسط بارداری یا آنومالی نامیده میشود، معمولاً زمانی انجام میشود که شما بین ۱۸ تا ۲۱ هفته باردار باشید.
این سونوگرافی دقیق، که گاهی اوقات سونوگرافی غربالگری وسط بارداری یا آنومالی نامیده میشود، معمولاً زمانی انجام میشود که شما بین ۱۸ تا ۲۱ هفته باردار باشید.
این سونوگرافی رشد فیزیکی جنین شما را بررسی میکند، اگرچه نمیتواند همه شرایط را تشخیص دهد.
سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی مانند سونوگرافی ۱۲ هفتگی انجام میشود. این سونوگرافی یک تصویر سیاه و سفید دوبعدی ایجاد میکند که نمای جانبی از جنین را نشان میدهد.

سونوگرافی یک معاینه پزشکی است. از شما برای انجام آن اجازه خواسته میشود.
اطمینان حاصل کنید که آنچه قرار است اتفاق بیفتد را درک میکنید و در صورت تمایل هر سوالی دارید بپرسید.
سونوگرافی به دنبال چه چیزی میگردد؟
سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی به طور دقیق استخوانها، قلب، مغز، نخاع، صورت، کلیهها و شکم نوزاد را بررسی میکند.
این به سونوگرافیست اجازه میدهد تا به دنبال ۱۱ بیماری نادر بگردد. این سونوگرافی فقط به دنبال این شرایط است و همه مشکلات را نمیتواند پیدا کند. این بیماریها عبارتند از:
آنانسفالی
آژنز کلیه دوطرفه
فتق دیافراگم مادرزادی
اگزومفالوس
گاستروشیزس
دیسپلازی شدید اسکلتی
در اکثر موارد، سونوگرافی نشان میدهد که به نظر میرسد نوزاد به طور مورد انتظار رشد میکند، اما گاهی او قات سونوگرافیست موردی متفاوت را پیدا میکند یا به آن مشکوک میشود.
اگر شرایطی وجود داشته باشد، آیا سونوگرافی آن را پیدا میکند؟
برخی شرایط را میتوان واضحتر از شرایط دیگر مشاهده کرد. به عنوان مثال، برخی از نوزادان شرایطی به نام اسپینا بیفیدای باز دارند که بر نخاع تأثیر میگذارد.
این معمولاً به طور واضح در سونوگرافی قابل مشاهده است و در حدود ۹ مورد از ۱۰ نوزاد مبتلا به اسپینا بیفیدا تشخیص داده میشود.
برخی دیگر از شرایط، مانند نقص قلبی، برای دیدن دشوارتر هستند. سونوگرافی حدود نیمی (۵ مورد از ۱۰) از نوزادان مبتلا به نقص قلبی را پیدا میکند.
برخی از شرایطی که در سونوگرافی قابل مشاهده هستند، مانند شکاف لب، ممکن است به این معنی باشد که نوزاد پس از تولد به درمان یا جراحی نیاز داشته باشد.
در تعداد کمی از موارد، برخی شرایط بسیار جدی مانند اینکه مغز، کلیهها، اندامهای داخلی یا استخوانهای نوزاد به درستی رشد نکرده باشند، یافت میشود.
در برخی موارد بسیار جدی و نادر که هیچ درمانی امکانپذیر نیست، نوزاد ممکن است به زودی پس از تولد یا حتی در دوران بارداری فوت کند.
در سونوگرافی ۲۰ هفتگی چه اتفاقی میافتد؟
اکثر سونوگرافیها توسط کارکنان آموزش دیده ویژهای به نام سونوگرافیست انجام میشود. سونوگرافی در اتاقی با نور کم انجام میشود تا سونوگرافیست بتواند تصاویر خوبی از نوزاد بگیرد.
از شما خواسته میشود که روی یک مبل دراز بکشید، دامن یا شلوار خود را تا پایین باسن پایین بیاورید و تاپ خود را تا سینه بالا بیاورید تا شکمتان نمایان شود.
سونوگرافیست یا دستیار او برای محافظت لباس شما دور آن را با دستمال کاغذی میپوشاند تا از آغشته شدن آنها به ژلی که روی شکمتان قرار میگیرد، جلوگیری کند.
سپس سونوگرافیست یک کاوشگر دستی را روی پوست شما حرکت میدهد تا بدن نوزاد را بررسی کند. این ژل اطمینان حاصل میکند که تماس خوبی بین کاوشگر و پوست شما وجود دارد. یک تصویر سیاه و سفید از نوزاد روی صفحه نمایشگر دستگاه ظاهر میشود.
انجام سونوگرافی باعث درد نمیشود، اما ممکن است سونوگرافیست برای به دست آوردن بهترین نما از نوزاد، نیاز به اعمال فشار کمی داشته باشد. این ممکن است کمی ناراحت کننده باشد.
سونوگرافیست باید صفحه را در موقعیتی قرار دهد که نمای خوبی از نوزاد به او بدهد. صفحه نمایش ممکن است مستقیماً رو به روی او یا با زاویهای قرار گیرد.
گاهی اوقات سونوگرافیستی که اسکن را انجام میدهد در حالی که روی بررسی نوزاد تمرکز کرده است، ساکت میشود. اما ایشان پس از اتمام بررسی میتواند در مورد تصاویر با شما صحبت کند.
قرار ملاقات برای اسکن غربالگری ۲۰ هفتگی معمولاً حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
گاهی اوقات گرفتن تصویر خوب دشوار است، به ویژه اگر نوزاد در حالت نامناسبی خوابیده باشد یا زیاد حرکت کند، یا اگر وزن شما بالاتر از حد متوسط است یا بافت بدن شما متراکم باشد. جای نگرانی وجود ندارد.
ممکن است در زمان مراجعه لازم باشد تا مثانه شما پر باشد. پزشک یا ماما قبل از مراجعه به شما اطلاع خواهند داد. در صورت عدم اطمینان میتوانید با آنها تماس بگیرید و سوال کنید.
آیا میتوانم جنسیت فرزندم را بفهمم؟
اگر میخواهید جنسیت نوزاد خود را بدانید، باید در ابتدای اسکن از سونوگرافیست سوال کنید تا ایشان متوجه شود که باید آن را بررسی کند.
برخی از بیمارستانها ممکن است از گفتن جنسیت نوزاد به شما خودداری کنند. برای اطلاعات بیشتر با سونوگرافیست یا مامای خود صحبت کنید.
آیا شریک زندگی من یا یکی از دوستانم میتوانند برای سونوگرافی با من بیاید؟
بله. گاهی اوقات اسکن غربالگری ۲۰ هفتگی ممکن است نشان دهد که نوزاد دچار مشکل سلامتی است. ممکن است تمایل داشته باشید کسی با شما به قرار ملاقات اسکن بیاید.
از آنجایی که معمولاً امکان مراقبت از کودک وجود ندارد، اکثر بیمارستانها اجازه حضور کودکان در اسکن را نمیدهند. قبل از قرار ملاقات در این مورد با بیمارستان خود صحبت کنید.
آیا سونوگرافی میتواند به من یا نوزادم آسیب برساند؟
هیچ خطر شناخته شدهای برای نوزاد یا شما از انجام سونوگرافی وجود ندارد، اما مهم است که به دقت در مورد انجام یا عدم انجام سونوگرافی فکر کنید.
این سونوگرافی ممکن است اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد که به معنای تصمیمگیریهای مهم باشد. برای مثال، ممکن است آزمایشهای دیگری به شما پیشنهاد شود که خطر سقط جنین را به همراه داشته باشد، و شما باید تصمیم بگیرید که این آزمایشها را انجام دهید یا خیر.
آیا مجبورم این سونوگرافی را انجام دهم؟
خیر - اینکه این اسکن را داشته باشید یا نداشته باشید به انتخاب شما بستگی دارد. برخی از افراد میخواهند بدانند که آیا نوزادشان دچار مشکل است یا خیر، و برخی دیگر نه.
اگر تصمیم بگیرید که سونوگرافی را انجام ندهید، مراقبت بارداری شما به طور معمول ادامه خواهد یافت.
چه زمانی نتایج اسکن را دریافت خواهم کرد؟
سونوگرافیست نتایج اسکن را در همان زمان به شما اطلاع میدهد.
اگر سونوگرافی چیزی را نشان دهد چه میشود؟
اکثر سونوگرافیها نشان میدهند که به نظر میرسد نوزاد طبق انتظار در حال رشد است.
اگر هر گونه شرایطی یافت شود یا مشکوک به آن باشد، سونوگرافیست ممکن است از یکی دیگر از اعضای تیم بخواهد که آن را بررسی کند و نظر دوم را ارائه دهد.
سونوگرافیها نمیتوانند همه شرایط را پیدا کنند و همیشه این احتمال وجود دارد که نوزادی با مشکل سلامتی به دنیا بیاید که سونوگرافیستها نمیتوانستند آن را ببینند.
آیا به آزمایشهای بیشتری نیاز دارم؟
اگر سونوگرافی نشان دهد که ممکن است مشکلی وجود داشته باشد، ممکن است برای اطمینان، آزمایش دیگری به شما پیشنهاد شود.
اگر آزمایشهای بیشتری به شما پیشنهاد شود، اطلاعات بیشتری در مورد آزمایشها به شما داده میشود تا بتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید آنها را انجام دهید یا خیر.
شما میتوانید در مورد این موضوع با ماما یا مشاور خود صحبت کنید. در صورت لزوم به یک متخصص، احتمالاً در بیمارستان دیگری ارجاع داده خواهید شد.
بیشتر در مراقبت از بارداری شما
سونوگرافی غربالگری ۲۰ هفتگی بارداری
اگر نتایج آزمایشهای غربالگری قبل از زایمان مشکلی را نشان دهد