Add a Title
صرع و بارداری
اگر صرع دارید، ممکن است در مورد تأثیر آن بر بارداری و نوزادتان نگران باشید.
سعی کنید نگران نباشید، زیرا به احتمال زیاد بارداری سالمی خواهید داشت و نوزادی سالم به دنیا خواهید آورد. اما خطر کمی برای داشتن نوزادی با نقص مادرزادی یا مشکل رشدی وجود دارد، بنابراین دریافت حمایت مناسب بسیار مهم است.
مهم |
اگر متوجه شدید باردار هستید، تا زمانی که با پزشک یا متخصص خود صحبت نکردهاید، مصرف داروی ضد صرع خود را قطع نکنید. |
برنامهریزی برای باردار شدن
اگر داروهای ضد صرع (AED) مصرف میکنید و قصد بارداری دارید، باید تا زمان صحبت با پزشک عمومی یا متخصص مغز و اعصاب از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کرده و داروهای خود را مصرف کنید.
این به این دلیل است که پزشک شما ممکن است بخواهد دوز یا نوع دارویی را که مصرف میکنید تغییر دهد، که بهتر است قبل از بارداری انجام شود.
همچنین باید مشاوره قبل از بارداری به شما پیشنهاد شود که به شما کمک میکند تا خطرات را درک کرده و برای بارداری و نوزاد سالم برنامهریزی کنید.
تاثیر بارداری بر صرع شما
پیش بینی اینکه بارداری چگونه بر صرع تأثیر میگذارد دشوار است. ممکن است صرع شما تحت تأثیر قرار نگیرد یا حتی بهتر شود.
با این حال، از آنجایی که بارداری میتواند باعث استرس جسمی و روحی و همچنین خستگی بیشتر شود، ممکن است تشنجهای شما بیشتر شود. اگر این اتفاق برای شما افتاد، به پزشک، ماما یا متخصص مغز و اعصاب خود اطلاع دهید.
خطرات ناشی از داروهای صرع
تحقیقات نشان داده است که اگر در دوران بارداری برخی از انواع داروهای ضد صرع از جمله موارد زیر را مصرف کنید، خطر عدم رشد طبیعی فرزندتان افزایش مییابد:
این داروها ممکن است باعث مشکلاتی مانند اسپینا بیفیدا، شکاف لب (لب شکری) یا ناهنجاریهای قلبی شوند. همچنین ممکن است خطر مشکلات رشد مغزی مانند تأخیر در رشد گفتار و زبان و مشکلات حافظه و توجه را در نوزاد شما افزایش دهند.
برای کاهش این خطرات، قبل از بارداری یا در صورت برنامهریزی برای بارداری، در مورد داروهای خود با پزشک عمومی یا متخصص مغز و اعصاب صحبت کنید. آنها ممکن است بخواهند دارو و درمان شما را عوض کنند. لاموتریژین و لوتیراستام داروهای ایمنتری برای مصرف در بارداری هستند.
معمولا بهتر است به جای اینکه داروهای خود را در دوران بارداری تغییر دهید٬ آنها را قبل از بارداری عوض کنید.
اگر در حین مصرف داروی ضد صرع باردار شدید، مصرف آن را ادامه دهید و با پزشک عمومی یا متخصص مغز و اعصاب خود تماس بگیرید تا در مورد درمان خود صحبت کنید.
درمان خود را تغییر ندهید و بدون توصیه متخصص، مصرف داروهای خود را قطع نکنید، به خصوص در دوران بارداری. این به این دلیل است که تشنج شدید در دوران بارداری میتواند منجر به آسیب یا صدمه به شما یا بچه شما شود.
سدیم والپروات و والپروئیک اسید
خطر آسیب به بچه شما به ویژه با داروهای والپروات، سدیم والپروات و والپروئیک اسید بسیار زیاد است.
اگر داروی والپروات مصرف میکنید و قصد بارداری دارید یا متوجه شدید که باردار هستید، مصرف دارو را قطع نکنید. بلافاصله با پزشک عمومی یا متخصص مغز و اعصاب خود ملاقات کنید تا در مورد افزایش خطر خود و اینکه آیا این همچنان بهترین درمان برای شماست صحبت کنید.
افرادی که مبتلا به صرع هستند و میتوانند باردار شوند نباید به هیچ عنوان داروی والپروات مصرف کنند مگر اینکه از روشهای مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنند. بسیار مهم است که درباره موارد زیر اطلاعات بیشتری کسب کنید:
خطرات مصرف داروهای والپروات در بارداری
نیاز به استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری موثر برای جلوگیری از بارداری
به عنوان بخشی از یک برنامه پیشگیری از بارداری، خوب است که شما:
حداقل سالی یک بار به مشاور خود مراجعه کنید تا در مورد درمان خود صحبت کنید
در مورد خطرات داروی خود و اهمیت اجتناب از بارداری صحبت کنید
در بسیاری از کشورها فرمی را امضا میکنید که بیان میکند در صورت مصرف داروی والپروات خطرات جنین خود را درک میکنید و موافقت میکنید که در طول درمان با این داروها از روشهای موثر پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
ممکن است پزشک شما را به خدمات پیشگیری از بارداری ارجاع دهد.
پزشک شما یک بروشور اطلاعاتی برای توضیح بیشتر در مورد خطرات و نحوه اجتناب از آنها به شما میدهد. در صورت نیاز به مراجعه مجدد این اطلاعات را نگه دارید.
فولیک اسید
اگر برای کنترل صرع خود دارو مصرف میکنید، باید به محض شروع اقدام برای بارداری، روزانه ۵ میلی گرم فولیک اسید مصرف کنید.
این باید توسط پزشک عمومی، برای شما تجویز شود، زیرا دوز بالاتری نسبت به حد معمول است.
اگر به طور غیر منتظره باردار شدید و فولیک اسید مصرف نکردهاید، با پزشک عمومی قرار ملاقات بگذارید و بلافاصله مصرف آن را شروع کنید. میتوانید قبل از اینکه برای قرصهای ۵ میلی گرمی نسخه بگیرید، قرصهای ۴۰۰ میکروگرمی با دوز پایین را از داروخانه تهیه کنید.
در صورت نیاز به مشاوره با پزشک عمومی یا داروساز صحبت کنید.
مراقبتهای شما در دوران بارداری
قبل از بارداری یا در اوایل بارداری، به یک متخصص زنان و زایمان ارجاع داده میشوید که در مورد مراقبت شما در دوران بارداری صحبت و برنامهریزی میکند. در صورت لزوم، یک متخصص مغز و اعصاب نیز ممکن است در تدوین این برنامه مشارکت داشته باشد.
ممکن است با توجه به اینکه کدام داروهای ضد صرع را مصرف میکنید، برای بررسی رشد نوزادتان به معاینات و سونوگرافیهای اضافی یا برای بررسی مقدار داروهای ضد صرع در خون خود به آزمایش خون نیاز داشته باشید.
میتوانید در مورد اینکه صرع چگونه ممکن است به ارث برسد و هر گونه نگرانی دیگری که دارید با تیم مراقبتی خود صحبت کنید.
زایمان، تولد و بعد از آن
با توجه به خطر تشنج در حین زایمان، پزشکان شما معمولاً توصیه میکنند که در یک بخش زایمان تحت رهبری مشاور در بیمارستان زایمان کنید.
در طول زایمان توسط یک ماما تحت نظر خواهید بود و در صورت نیاز به کمک، پزشکان در دسترس خواهند بود. شما باید داروی صرع خود را به بیمارستان ببرید و طبق معمول مصرف کنید.
درباره آنچه در زایمان اتفاق میافتد بیشتر بدانید.
از آنجایی که سطح ویتامین K در همه نوزادان تازه متولد شده پایین است، به زودی پس از تولد، تزریق ویتامین K برای کمک به لخته شدن خون به نوزاد شما پیشنهاد میشود. برخی از داروهای ضد صرع میتوانند سطح ویتامین K آنها را بیشتر کاهش دهند.
معمولاً دلیلی وجود ندارد که نتوانید به نوزاد خود شیر بدهید. حتی اگر مقداری از داروی شما وارد شیرتان شود، فواید شیردهی اغلب از هر خطری بیشتر است. ماما، متخصص زنان و زایمان یا داروساز شما میتوانند بر اساس شرایطتان به شما توصیه کنند.