top of page

Add a Title

بیماری قلبی مادرزادی و بارداری

حدود ۸ نوزاد از هر ۱۰۰۰ نوزاد با مشکل قلبی به دنیا می‌آیند. این مشکل گاهی اوقات می‌تواند ناهنجاری قلبی، بیماری قلبی مادرزادی یا نقص مادرزادی قلب نامیده شود.

اگر با ناهنجاری قلبی متولد شده‌اید و عمل جراحی موفقیت‌آمیزی برای اصلاح آن داشته‌اید، احتمالا مقداری جای زخم روی قلب شما وجود دارد. این ممکن است شما را بیشتر در معرض عفونت یا ضربان قلب نامنظم قرار دهد.

اگر بیماری قلبی دارید، می‌توانید بارداری موفقی داشته باشید، اما بارداری فشار زیادی روی قلب شما وارد می‌کند. این می‌تواند منجر به ایجاد مشکلاتی شود. بنابراین قبل از بارداری یا به محض اینکه متوجه بارداری خود شدید با پزشک خود صحبت کنید.

مراجعه به متخصص قلب

اگر با مشکل قلبی به دنیا آمده‌اید و قصد دارید بچه‌‌دار شوید، قبل از بارداری با متخصص قلب خود صحبت کنید.

اگر در دوران نوزادی یا کودکی برای بیماری قلبی مادرزادی تحت درمان قرار گرفته‌اید، ممکن است سال‌هاست که به متخصص قلب مراجعه نکرده باشید. بنابراین اگر قصد بارداری دارید یا باردار هستید، انجام معاینات منظم بسیار مهم است.

اگر متخصص قلب ندارید، از پزشک عمومی بخواهید شما را به یکی از آنها ارجاع دهد.

پزشک شما می‌تواند در مورد موارد زیر با شما صحبت کند:

  • هر گونه دارویی که مصرف می‌کنید و اینکه آیا ممکن است در بارداری نیاز به تنظیم داشته باشد

  • اینکه وضعیت قلبی شما چگونه ممکن است بر بارداری شما تأثیر بگذارد.

  • اینکه بارداری چگونه ممکن است بر وضعیت قلبی شما تأثیر بگذارد.

تا زمانی که با پزشک خود صحبت نکرده‌اید، مصرف دارو را قطع نکنید.

مراقبت شما در دوران بارداری

برای مراقبت تیمی به بخش زایمان بیمارستان ارجاع داده خواهید شد (این تیم شامل متخصص قلب، متخصص زنان و زایمان و ماما خواهد بود).

یک متخصص قلب و عروق٬ بیماری قلبی مادرزادی شما را ارزیابی کرده و مراقبت شما را برنامه‌ریزی می‌کند. پیش‌بینی تأثیر بیماری قلبی مادرزادی بر بارداری شما دشوار است زیرا هر موردی متفاوت است.

تنها راه برای تخمین خطر شما و تعیین عوارض احتمالی آن، ارزیابی دقیق توسط متخصص است.

مهم است بدانید که چه مشکلاتی ممکن است ایجاد شود. با توجه به نوع بیماری قلبی مادرزادی که دارید، ممکن است دچار مایع در ریه‌ها، نارسایی قلبی یا آریتمی (ضربان قلب نامنظم و/یا تند) شوید.

بچه شما

بیماری قلبی مادرزادی شما می‌تواند بر بچه شما تأثیر بگذارد. اگر قلب شما به اندازه کافی خون پمپاژ نکند و اکسیژن و مواد مغذی کمتری را به جفت و جنین در حال رشد برساند، ممکن است بچه شما کوچک‌تر به دنیا بیاید.

ممکن است نوزادان نارس به دنیا بیایند. برای اطمینان از رشد طبیعی و سالم جنین، در دوران بارداری سونوگرافی‌های منظمی به شما پیشنهاد می‌شود.

با توجه به نوع بیماری قلبی مادرزادی که دارید، احتمال دارد نوزاد شما این وضعیت را به ارث ببرد. به عنوان مثال، اگر سندرم مارفان دارید، احتمال ۱ در ۲ وجود دارد که نوزاد شما این وضعیت را به ارث ببرد.

شما باید تا حد امکان در مورد وضعیت خود اطلاعات داشته باشید تا در صورت نیاز، بچه شما بتواند پس از تولد مراقبت ویژه‌ای دریافت کند.

بسیاری از شرایط در جنین، اما نه همه آنها، در دوران بارداری قابل تشخیص هستند. در مورد مدیریت آینده بارداری و مراقبت از بچه‌تان با شما صحبت خواهد شد و یک متخصص قلب کودکان پس از تولد نوزاد گزینه‌‌های موجود را به شما توصیه می‌کند.

درمان و مدیریت شخصی

درمانی که دریافت می‌کنید به شرایطی که دارید بستگی دارد. متخصص قلب شما یک برنامه مراقبت قبل از زایمان متناسب با شما ارائه می‌دهد.

این ممکن است به این معنی باشد که شما باید داروهای مصرفی خود را تغییر دهید. برای مثال، مهارکننده‌های ACE (گروهی از داروهایی که برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شوند) در دوران بارداری توصیه نمی‌شوند. متخصص شما در این مورد با شما صحبت خواهد کرد. 

بدون مشورت با متخصص ابتدا مصرف دارو را قطع نکنید.

در طول بارداری، هر گونه توصیه‌ای که متخصص شما در مورد مدیریت شرایط شما به شما می‌کند را دنبال کنید. ورزش‌های کم برخورد مانند شنا و پیاده‌روی معمولاً برای تناسب اندام شما مفید است، اما قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید همیشه با ماما یا پزشک خود صحبت کنید.

زایمان و تولد

با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد گزینه‌های محل زایمان خود صحبت کنید. این تیم باید شامل یک متخصص قلب با تجربه در درمان بیماری قلبی مادرزادی در بارداری باشد.

با توجه به نوع و شدت بیماری قلبی، القای زایمان ممکن است به دلیل تاثیر داروهای مصرفی بر روی قلب توصیه نشود.

معمولا بهتر است تا شروع طبیعی زایمان صبر کنید، مگر اینکه به دلیل ناخوشی‌تان یا رشد غیرطبیعی جنین، نیاز به زایمان زودرس باشد.

به دلیل داشتن بیماری قلبی مادرزادی سزارین به شما توصیه نمی‌شود. این بستگی به نوع و شدت بیماری قلبی شما دارد. تیم مراقبت‌های بهداشتی شما تمام گزینه‌ها را با شما در میان خواهند گذاشت.

با این حال، ممکن است توصیه شود که زایمان بدون درد داشته باشید، به این معنی که باید از اپیدورال استفاده کنید و پزشک شما ممکن است برای کمک به زایمان از فورسپس یا زایمان با خلاء (ونتوس) استفاده کند، زیرا این کار از فشار ناشی از زور زدن برای بیرون آوردن نوزاد جلوگیری می‌کند.

بیشتر در مشکلات سلامتی موجود


bottom of page