Add a Title
فشار خون بالا و بارداری
فشار خون بالا معمولاً باعث ناراحتی نمیشود، اما گاهی اوقات در دوران بارداری میتواند جدی باشد.
ماما فشار خون شما را در تمام معاینات قبل از زایمان بررسی میکند.
اگر باردار هستید و سابقه فشار خون بالا دارید، باید به یک متخصص فشار خون و بارداری مراجعه کنید تا در مورد خطرات و مزایای درمان صحبت کنید.
اگر برای اولین بار در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شوید، توسط یک متخصص مراقبتهای بهداشتی، م عمولاً ماما، که در زمینه مراقبت از فشار خون بالا در بارداری آموزش دیده است، در بیمارستان ارزیابی خواهید شد.
فشار خون بالا چیست
۳ سطح فشار خون بالا وجود دارد:
خفیف - فشار خون بین ۱۴۰/۹۰ و ۱۴۹/۹۹ میلی متر جیوه (mmHg)؛ ممکن است به طور مرتب چک شود اما معمولاً نیازی به درمان ندارد
متوسط - فشار خون بین ۱۵۰/۱۰۰ و ۱۵۹/۱۰۹ میلی متر جیوه
شدید - فشار خون ۱۶۰/۱۱۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر
اگر از قبل برای فشار خون بالا دارو مصرف میکنید
اگر برای پایین آوردن فشار خون خود دارو مصرف میکنید و میخواهید برای بچهدار شدن اقدام کنید، ابتدا با پزشک عمومی یا متخصص خود صحبت کنید. آنها ممکن است بخواهند قبل از بارداری داروی شما را به نوع دیگری تغییر دهند.
اگر متوجه شدید باردار هستید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. آنها ممکن است نیاز داشته باشند که در اسرع وقت داروی شما را تغییر دهند.
این به این دلیل است که برخی از داروهای درمان کننده فشار خون ممکن است در دوران بارداری ایمن نباشند. آنها میتوانند جریان خون به جفت و جنین شما را کاهش دهند یا به روشهای دیگری بر جنین شما تأثیر بگذارند.
قرارهای بارداری شما
مهم است که تیم قبل از زایمان شما در طول بارداری شما را به دقت تحت نظر داشته باشد تا مطمئن شود فشار خون بالای شما بر رشد جنین شما تأثیر نمیگذارد و شرایطی به نام پره اکلامپسی را بررسی کند. حتما به تمام ویزیتهای معاینه خود بروید.
پزشک یا ماما فشار خون شما را اندازهگیری کرده و وجود پروتئین در ادرار شما را بررسی میکند. پس از ۲۰ هفته بارداری، ممکن است برای رد کردن پره اکلامپسی، آزمایش PLGF (فاکتور رشد جفت) به شما پیشنهاد شود.
در نیمه اول بارداری، معمولا فشار خون زنان برای مدتی کم میشود. یعنی شما ممکن است بتوانید برای مدتی داروهای خود را قطع کنید. اما این کار فقط باید تحت نظر پزشک شما انجام شود.
کارهایی که خودتان میتوانید برای کاهش فشار خون انجام دهید
فعال ماندن و انجام برخی فعالیتهای بدنی روزانه مانند پیاده روی یا شنا، میتواند به حفظ فشار خون شما در محدوده طبیعی کمک کند. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و کمنمک میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
درباره ورزش در بارداری، تغذیه سالم در بارداری و نمک در رژیم غذایی بیشتر بدانید.
شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد مکملهای غذایی - مانند منیزیم، اسید فولیک یا روغن ماهی - در پیشگیری از فشار خون بالا موثر هستند.
پره اکلامپسی
پره اکلامپسی عارضهای است که برخی از زنان باردار را معمولاً بعد از هفته ۲۰ درگیر میکند.
این یک مشکل در جفت است که معمولاً باعث افزایش فشار خون شما میشود. در صورت عدم درمان، پره اکلامپسی میتواند برای شما و جنین شما خطرناک باشد.
احتمال دچار شدن به پره اکلامپسی در شما بیشتر است اگر:
قبل از بارداری سابقه فشار خون با لا داشته باشید
در بارداری قبلی دچار پره اکلامپسی شده باشید
سابقه خانوادگی دچار شدن به پره اکلامپسی در مادر یا خواهر خود داشته باشید
ممکن است در صورت داشتن فشار خون بالا حس کنید خوب هستید، بنابراین مهم است که برای بررسی فشار خون و ادرار خود در دوران بارداری به طور مرتب معاینه شوید. درباره پره اکلامپسی و نحوه درمان پره اکلامپسی بیشتر بدانید.
زایمان و تولد
اگر در طول بارداری برای کنترل فشار خون خود دارو مصرف میکنید، مصرف آن را در حین زایمان نیز ادامه دهید.
اگر فشار خون بالای شما خفیف یا متوسط است، فشار خون شما باید هر ساعت در طول زایمان کنترل شود. تا زمانی که فشار خون شما در محدوده مورد نظر باقی بماند، باید بتوانید زایمان طبیعی واژینال داشته باشید.
اگر فشار خون شدید دارید، فشار خون شما هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در زایمان کنترل میشود. پزشکان شما همچنین ممکن است توصیه کنند که نوزاد شما با استفاده از فورسپس یا ونتوز یا با سزارین به دنیا بیاید.
پس از زایمان، فشار خون شما تحت نظر خواهد بود.
اگر قبل از بارداری فشار خون بالا داشتید، درمان شما باید ۲ هفته پس از تولد نوزاد بررسی شود.
معاینات بعد از زایمان
اگر در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شدهاید و بعد از زایمان همچنان دارو مصرف میکنید، باید ۲ هفته پس از زایمان به پزشک مراجعه کنید.
این برای بررسی این است که آیا لازم است درمان شما تغییر کند یا باید آن را قطع کنید.
هر فردی که در بارداری فشار خون بالا دارد، باید ۶ تا ۸ هفته پس از تولد نوزاد، با پزشک عمومی یا متخصص قرار ملاقات داشته باشد.
این قرار ملاقات برای بررسی فشار خون شما است و از معاینه پس از زای مان ۶ هفتهای شما جدا است.
شیر دادن
در صورت نیاز به مصرف داروهای فشار خون، باید بتوانید به نوزاد خود شیر بدهید. در صورت نیاز و با توافق با پزشک، میتوان درمان شما را تغییر داد.
داروهای فشار خون میتوانند وارد شیر مادر شوند. بیشتر آنها به مقداری خیلی کم وارد شیر مادر میشوند و مقدار مصرف شده توسط نوزادان بسیار کم است.
اکثر داروها در دوران بارداری یا شیردهی آزمایش نمیشوند. سلب مسئولیت یا هشدارها در اطلاعات سازنده به دلیل نگرانیهای خاص ایمنی یا شواهد آسیب نیست. اکثر داروها در دوران بارداری یا شیردهی آزمایش نمیشوند.
در صورت مصرف دارو با ماما یا پزشک خود در مورد شیردهی صحبت کنید.
بیشتر در عوارض بارداری
فشار خون بالا و بارداری