top of page

Add a Title

خونریزی لثه در دوران بارداری

برخی از زنان در دوران بارداری دچار تورم و درد لثه می‌شوند که ممکن است خونریزی کند. خونریزی لثه به دلیل تجمع پلاک روی دندان‌ها ایجاد می‌شود.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند باعث شود لثه‌های شما در برابر پلاک آسیب پذیرتر شوند و منجر به التهاب و خونریزی شود. این همچنین به عنوان ژنژیویت بارداری یا بیماری لثه شناخته می‌شود.

درباره درمان بیماری لثه بیشتر بدانید.

حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها در دوران بارداری

تمیز نگه داشتن دندان‌ها و لثه‌ها در دوران بارداری بسیار مهم است. بهترین راه برای پیشگیری یا مقابله با مشکلات لثه، رعایت بهداشت دهان و دندان است. 

به دندانپزشک مراجعه کنید تا بتواند دندان‌های شما را به طور کامل تمیز کند و نحوه تمیز نگه داشتن دندان‌ها در خانه را به شما آموزش دهد.

چگونه می‌توانید از دندان‌ها و لثه‌های خود مراقبت کنید: 

  • دندان‌های خود را دو بار در روز و به مدت ۲ دقیقه با یک خمیر دندان حاوی فلوراید به دقت تمیز کنید - از دندانپزشک خود بخواهید روش درست مسواک زدن را برای از بین بردن پلاک به شما نشان دهد. 

  • یک بار در روز نخ دندان بکشید تا تکه‌های کوچک غذا را از بین دندان‌هایتان خارج کنید. این کار به جلوگیری از ایجاد پلاک کمک می‌کند.

  • مسواک زدن با یک مسواک سر کوچک با الیاف نرم بهتر است - مطمئن شوید که در دست گرفتن آن راحت است.

  • از مصرف نوشیدنی‌های شیرین (مانند نوشابه‌های گازدار یا چای شیرین) و غذاهای شیرین خودداری کنید - سعی کنید آنها را فقط در وعده‌های غذایی مصرف کنید.

  • اگر بین وعده‌های غذایی احساس گرسنگی می‌کنید، سبزیجات، میوه تازه یا ماست ساده بخورید و از غذاهای شیرین یا اسیدی خودداری کنید.

  • از دهانشویه‌های حاوی الکل خودداری کنید.

  • سیگار را ترک کنید، زیرا می‌تواند بیماری لثه را بدتر کند.

اگر حالت تهوع صبحگاهی دارید (تهوع و استفراغ)، پس از هر بار استفراغ دهان خود را با آب ساده بشویید. این به جلوگیری از آسیب رساندن اسید موجود در استفراغ به دندان‌های شما کمک می‌کند

بلافاصله بعد از استفراغ مسواک نزنید زیرا دندان‌ها توسط اسید معده نرم می‌شوند. حدود یک ساعت صبر کنید سپس مسواک بزنید.

درباره علائم بیماری لثه بیشتر بدانید.

درمان‌های دندانپزشکی که باید در دوران بارداری از آنها اجتناب کرد

هنگامی که به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، مطمئن شوید که ایشان می‌داند شما باردار هستید.

با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا پرکردن‌های جدید یا جایگزین باید تا بعد از تولد نوزاد به تعویق بیفتد، صحبت کنید. توصیه می‌شود که پرکردن‌های آمالگام در دوران بارداری برداشته نشوند.

اگر به عکسبرداری اشعه ایکس دندان نیاز دارید، دندانپزشک شما معمولاً تا زمانی که نوزادتان به دنیا بیاید، صبر می‌کند. اگرچه اکثر اشعه ایکس‌های دندان بر ناحیه شکم یا لگن تأثیر نمی‌گذارند.

در مورد مراقبت از دندان‌ها و لثه، از جمله معاینات و مسواک زدن، بیشتر بدانید.

بیشتر در علائم رایج در بارداری


bottom of page