Add a Title
بررسی اجمالی - اختلال وسواس جبری
اختلال وسواس جبری (OCD) یک وضعیت سلامت روان است که در آن فرد افکار وسواسی و رفتارهای اجباری دارد.
اختلال وسواس جبری (OCD) میتواند مردان، زنان و کودکان را تحت تاثیر قرار دهد. افراد میتوانند علائم را از سن ۶ سالگی شروع کنند، اما اغلب از دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی شروع میشود.
اختلال وسواس جبری میتواند ناراحت کننده باشد و به طور قابل توجهی در زندگی شما اختلال ایجاد کند، اما درمان میتواند به شما کمک کند آن کنترل کنید.
علائم اختلال وسواس جبری (OCD)
اگر اختلال وسواس جبری داشته باشید، معمولاً افکار وسواسی مکرر و رفتارهای اجباری را تجربه خواهید کرد.
وسواس فکری، تصویر یا تمایل ناخواسته و ناخوشایندی است که به طور مکرر وارد ذهن شما میشود و باعث ایجاد احساس اضطراب، انزجار یا ناراحتی میشود.
اجبار یک رفتار یا عمل ذهنی تکراری است که احساس میکنید برای تسکین موقت احساسات ناخوشایند ناشی از افکار وسواسی باید انجام دهید.
به عنوان مثال، شخصی که ترس وسواسی از ورود دزد دارد، ممکن است احساس کند قبل از اینکه بتواند خانه خود را ترک کند، باید چندین بار بررسی کند که همه پنجرهها و درها قفل شدهاند.
زنان گاهی اوقات ممکن است در دوران بارداری یا پس از تولد نوزادشان به این اختلال دچار شوند. وسواس ممکن است شامل نگرانی در مورد آسیب رساندن به نوزاد یا استریل نکردن صحیح شیشه شیر باشد.
اجبارها میتوانند مواردی مانند چک کردن مکرر تنفس کودک و افکار، تصاویر یا اصرارهای مزاحم، ناخواسته و ناخوشایند باشند. اینها میتوانند باعث اضطراب شوند و منجر به رفتارهای تکراری شوند.
اگر این افکار مدام به ذهن شما خطور میکند و آنها بر زندگی روزمره شما تأثیر میگذارند، با پزشک عمومی خود صحبت کنید. ایشان میتواند از شما حمایت کند یا در صورت نیاز شما را به یک تیم متخصص سلامت روان ارجاع دهد.
کمک گرفتن برای اختلال وسواس جبری (OCD)
افراد مبتلا به اختلال وسواس جبری گاهی اوقات تمایلی به کمک گرفتن ندارند زیرا احساس شرم یا خجالت میکنند.
این اختلال مانند سایر مشکلات سلامتی است، بنابراین چیزی برای احساس شرم یا خجالت وجود ندارد. داشتن اختلال وسواس جبری (OCD) به این معنی نیست که شما «دیوانه» هستید و این تقصیر شما نیست که آن را دارید.
۲ راه اصلی برای دریافت کمک وجود دارد:
خودتان مستقیماً به یک سرویس گفتار درمانی مراجعه کنید
به پزشک عمومی مراجعه کنید - پزشک در مورد علائم شما میپرسد و در صورت لزوم میتواند شما را به یک سرویس درمانی محلی ارجاع دهد
اگر فکر میکنید یکی از دوستان یا اعضای خانواده ممکن است OCD داشته باشد، سعی کنید در مورد نگرانیهای خود با ایشان صحبت کنید و به او پیشنهاد دهید که کمک بگیرد.
بعید است OCD بدون درمان و حمایت مناسب بهتر شود.
درمان اختلال وسواس جبری (OCD)
برخی از درمانهای موثر برای اختلال وسواس جبری (OCD) وجود دارد که میتواند به کاهش تأثیر آن بر زندگی شما کمک کند.
درمانهای اصلی عبارتند از:
گفتار درمانی - معمولاً درمان شناختی رفتاری (CBT) که به شما کمک میکند با ترسها و افکار وسواسی خود بدون نیاز به اجبار برای «درست کردنشان» رو برو شوید.
دارو - معمولاً نوعی داروی ضد افسردگی به نام مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است که میتواند با تغییر تعادل مواد شیمیایی در مغز شما کمک کند.
درمان شناختی رفتاری (CBT) معمولاً به سرعت تأثیر میگذارد. ممکن است تا ۱۲ هفته طول بکشد تا متوجه اثرات درمان با مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) شوید، اما برای بیشتر افراد در نهایت مفید خواهد بود.
اگر این درمانها کمکی نکرد، ممکن است این موارد به شما پیشنهاد شود:
یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) جایگزین
ترکیبی از مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و درمان شناختی رفتاری (CBT)
یک داروی ضد افسردگی به نام کلومیپرامین
برخی از افراد ممکن است برای درمان بیشتر به یک سرویس بهداشت روان متخصص ارجاع داده شوند.
علل اختلال وسواس جبری (OCD)
مشخص نیست که چه چیزی باعث علل اختلال وسواس جبری (OCD) میشود. تعدادی از عوامل مختلف ممکن است نقش داشته باشند، از جمله:
سابقه خانوادگی - اگر یکی از اعضای خانواده دچار آن باشد، احتمال ابتلا به علل اختلال وسواس جبری (OCD) بیشتر است. ممکن است رفتار آموخته شده یا احتمالاً به دلیل ژنهای شما باشد
تفاوت در مغز - برخی از افراد مبتلا به علل اختلال وسواس جبری (OCD) مناطقی با فعالیت بالای غیرمعمول در مغز دارند یا مقدار کمی از یک ماده شیمیایی به نام سروتونین تولید میکنند.
رویدادهای زندگی - علل اختلال وسواس جبری (OCD) ممکن است در افرادی که مورد آزار و اذیت، قرار گرفته یا مورد بی توجهی قرار گرفتهاند، شایعتر باشد و گاهی اوقات پس از یک رویداد مهم زندگی مانند زایمان یا سوگواری شروع میشود.
شخصیت - افراد منظم، دقیق، روشمند با استانداردهای شخصی بالا ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به علل اختلال وسواس جبری (OCD) باشند، همچنین افرادی که عموماً کاملاً مضطرب هستند یا احساس مسئولیت بسیار قوی نسبت به خود و دیگران دارند.
گروههای پشتیبانی
زندگی با علل اختلال وسواس جبری (OCD) میتواند دشوار باشد. علاوه بر دریافت کمک پزشکی، ممکن است تماس با یک گروه پشتیبانی یا سایر افراد مبتلا به علل اختلال وسواس جبری (OCD) برای کسب اطلاعات و مشاوره مفید باشد.
بیشتر در اختلال وسواس جبری (OCD)
بررسی اجمالی - اختلال وسواس جبری (OCD)