Add a Title
بررسی اجمالی - آگورافوبیا
آگورافوبیا ترس از قرار گرفتن در موقعیتهایی است که فرار از آنها ممکن است دشوار باشد یا اگر مشکلی پیش آمد، کمک در دسترس نباشد.
بسیاری از افراد تصور میکنند آگورافوبیا به سادگی ترس از فضاهای باز است، اما در واقع شرایط پیچیدهتری است.
فردی که دچار آگورافوبیا است ممکن است از این موارد بترسد:
سفر با وسایل نقلیه عمومی
بازدید از یک مرکز خرید
ترک خانه
اگر فردی مبتلا به آگورافوبیا خود را در یک موقعیت استرس زا بیابد، معمولاً علائم حمله پانیک را تجربه میکند، مانند:
ضربان قلب سریع(تپش قلب)
تنفس سریع
احساس گرما و عرق کردن
حالت تهوع
او از موقعیتهایی که باعث اضطراب میشود اجتناب میکند و ممکن است تنها همراه با دوست یا شریکاش خانه را ترک کند. او به جای رفتن به سوپرمارکت، مواد غذایی را به صورت آنلاین سفارش میدهد. این تغییر رفتار به عنوان اجتناب شناخته میشود.
درباره علائم آگورافوبیا بیشتر بخوانید.
چه چیزی باعث آگورافوبیا میشود؟
آگورافوبیا میتواند به عنوان عارضهای از اختلال هراس (پانیک) ایجاد شود. اختلال پانیک٬ اختلالی است که شامل حملات پانیک و لحظاتی از ترس شدید است. آگورافوبیا میتواند با مرتبط کردن حملات پانیک با مکانها یا موقعیتهایی که در آن رخ دادهاند و سپس پرهیز از آنها ایجاد شود.
همه افراد مبتلا به آگورافوبیا سابقه حملات پانیک ندارند. در این موارد، ترس آنها ممکن است با مسائلی مانند ترس از جنایت، تروریسم، بیماری یا تصادف مرتبط باشد.
درباره علل احتمالی آگورافوبیا بیشتر بخوانید.
تشخیص آگورافوبیا
اگر فکر میکنید ممکن است تحت تأثیر آگورافوبیا قرار گرفته باشید، با پزشک عمومی خود صحبت کنید. اگر آمادگی مراجعه حضوری به پزشک عمومی خود را ندارید، باید یک مشاوره تلفنی ترتیب دهید.
پزشک عمومی شما از شما میخواهد علائم خود را توصیف کنید، چند بار و در چه موقعیتهایی اتفاق میافتد. بسیار مهم است که به ایشان بگویید چه احساسی دارید و علائمتان چگونه بر شما تأثیر میگذارد.
پزشک عمومی شما ممکن است از شما بپرسد:
آیا ترک خانه باعث استرس شما میشود؟
آیا مکانها یا موقعیتهای خاصی وجود دارد که باید از آنها دوری کنید؟
آیا برای مقابله با علائم خود روشهایی پرهیزی مانند درخواست کمک از دیگران برای خرید را در پیش گرفتهاید؟
گاهی اوقات ممکن است صحبت کردن در مورد احساسات، عواطف و زندگی شخصی دشوار باشد، اما سعی کنید احساس اضطراب یا خجالت نکنید. پزشک عمومی شما باید تا حد امکان درباره علائم شما بداند تا به طور ص حیح تشخیص بدهد و مناسبترین درمان را توصیه کند.
درباره تشخیص آگورافوبیا بیشتر بخوانید.
درمان آگورافوبیا
تغییرات سبک زندگی ممکن است به شما کمک کند، از جمله ورزش منظم، تغذیه سالمتر، و پرهیز از الکل، مواد مخدر و نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه و کولا.
تکنیکهای خودیاری که میتوانند در حین حمله پانیک به شما کمک کنند عبارتند از:
در جایی که هستید بمانید
روی چیزی تمرکز کنید که غیر تهدیدآمیز و قابل مشاهده است
نفس عمیق و آهسته بکشید
برخی درمانهای گفتاری، از جمله درمان شناختی رفتاری (CBT) نیز میتوانند به علائم شما کمک کنند.
اگر تکنیکهای خودیاری و تغییرات سبک زندگی در کنترل علائم شما مؤثر نباشند، ممکن است دارو توصیه شود. معمولاً یک دوره از مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) برای شما تجویز میشود که برای درمان اضطراب و افسردگی نیز استفاده میشوند.
در موارد شدید آگورافوبیا، دارو میتواند در ترکیب با سایر انواع درمان، مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان آرامشبخش (ریلکسیشن تراپی) استفاده شود.
دربارهی درمان آگورافوبیا بیشتر بخوانید.
بیشتر در آگورافوبیا
بررسی اجمالی - آگورافوبیا