Add a Title
با نوجوان خود صحبت کنید
اینکه نوجوانان را وادار به صحبت کردن دربارهی دغدغههایش کنیم، میتواند سخت باشد. برای کمک به برقراری ارتباط با او دربارهی نگرانیهایش، این نکات را دنبال کنید:
نوجوان خود را قضاوت نکنید
با فرض اینکه او دلیل خوبی برای انجام کار خود دارد، شروع کنید. به او نشان دهید که به هوش او احترام میگذارید و در مورد انتخابهایی که انجام دادهاند کنجکاو هستید.
اگر از قبل رفتار آنها را به عنوان «احمقانه» یا «اشتباه» قضاوت نکنید، به احتمال زیاد او با شما صحبت میکند و توضیح میدهد که چرا از نظر او اعمالش منطقی بوده است.
سعی نکنید حدس بزنید که مشکل چیست
خودتان حدس نزنید که مشکل چیست. به جای اینکه بپرسید «آیا مورد آزار و اذیت قرار میگیری؟»، سعی کنید بگویید «نگرانت بودم. به نظرم حال همیشگی خودتو نداری، و کنجکاوم بدونم چه اتفاقی برات افتاده؟ آیا کاری هست که من بتونم در موردش بهت کمک کنم؟»
مشخص کنید که میخواهید کمک کنید
اگر به مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی در بچه خود مشکوک هستید، با او ملایم اما صریح باشید. از او بپرسید و به او اطلاع دهید که در هر مشکلی به او کمک خواهید کرد.
خودتان هم صادق باشید
اگر خودتان به توصیههایتان عمل نکنید، نوجوانان شما را مورد انتقاد قرار خواهند داد. به عنوان مثال، اگر خودتان الکل زیادی مصرف کنید، به احتمال زیاد او به شما خواهد گفت («تو نمیتونی حرف بزنی!». مطمئن شوید خودتان نیز مسئولانه رفتار میکنید.
به نوجوان خود کمک کنید تا به طور مستقل فکر کند
به جای اینکه سعی کنید در زندگی نوجوان خود یک متخصص باشید، به او کمک کنید تا به طور مستقل فکر کند:
عواقب احتمالی انتخابهای نادرست را با او در میان بگذارید. به عنوان مثال، «کشیدن حشیش و علف باعث میشه فردا چه احساسی داشته باشی؟ پس اگه چنین احساسی بهت میده، چطوری رو بازی فوتبالت تأثیر خواهد گذاشت؟»
به او کمک کنید در مورد آنچه میبیند و میشنود تفکر انتقادی داشته باشد. «پس پویا گفت فلان: این همون چیزیه که تو خودتم بهش فکر میکنی؟»
به او کمک کنید احساس کند که میتواند با چالشهای زندگی کنار بیاید. به او یادآوری کنید که در چه زمینههایی مهارت دارد و در آن خوب است و چه چیزهایی را در آنها دوست دارید. این کار به او در زمینههای دیگر زندگی اعتماد به نفس میدهد.
اطلاعات، توانمند کننده است. او را به وب سایتهایی راهنمایی کنید که میتواند اطلاعاتی درباره مواد مخدر، سکس و سیگار به او بدهند تا بتواند حقایق را بخواند و خودش تصمیم بگیرد.
به او کمک کنید راههایی برای پاسخگویی و مقابله پیدا کند. «پس وقتی چنین حسی داری، کار ی هست که بتونی انجام بدی تا حالت بهتر شه؟"
او را تشویق کنید تا در مورد جوانب مثبت و منفی رفتار خود فکر کند.
نبردهای خود را با نوجوان خود انتخاب کنید
اگر او فقط از شما غرغر و شکایت بشنود، گوش دادن را متوقف میکند. چشمپوشی از مسائل جزئی، مانند لباسهایی که میپوشد، ممکن است به این معنی باشد که هنوز با هم صحبت میکنید، در حالی که برای مذاکره - یا ایستادگی قاطعانه - در مورد مسائل بزرگتر مانند مواد مخدر و رابطه جنسی به صحبت نیاز دارید.
سعی کنید به عصبانیتهای ناگهانی واکنش نشان ندهید
نوجوانان اغلب به افرادی که بیشتر دوستشان دارند و به آنها اعتماد میکنند حمله میکنند، نه به این دلیل که از شما متنفر هستند، بلکه به این دلیل که احساس سردرگمی میکنند.
فکر نکنید که چیزهای بدی است که میگویند واقعا به آن باور دارند («ازت متنفرم!»). فقط ممکن است گیج، عصبانی، ناراحت، گمگشته یا تحت تأثیر هورمون باشند و نمیدانند چگونه آن را بیان کنند.
به نوجوان خود احساس امنیت بدهید
نوجوانان اغلب نگران هستند که گفتن به یک بزرگسال فقط اوضاع را بدتر کند. شما باید به طور واضح بگویید که می خواهید به او کمک کنید و کاری را انجام نمیدهید که او نمیخواهد.
این موضوع به خصوص در مورد قلدری اهمیت دارد. اگر بچه شما در مورد قلدری با شما صحبت کرد، توضیح دهید که این رفتار غیرقابل قبول است. به ترسهای او گوش دهید و به او اطمینان دهید که تقصیر او نیست.
با اطمینان دادن به او که با هم با مشکل روبرو میشوید، به افزایش اعتماد به نفس او کمک کنید.
از نوجوان خود سوالات درستی بپرسید
گاهی اوقات اگر سوالات باز بپرسید، بیشتر دربارهی نوجوان خود میفهمید. به عنوان مثال، اگر او اختلال خوردن دارد، پرسیدن سوالات مقابلهآمیز مانند «برای ناهار چی خوردی؟» یا «خودت باعث شدی که استفراغ کنی؟» ممکن است منجر به پاسخ دروغ شود.
پایبند بودن به سوالات باز مانند «حالت چطوره؟» یا «روزت چطور بوده؟» به نوجوان شما کمک میکند تا در مورد احساس خود با شما صحبت کند.