top of page

Add a Title

با بچه خود در مورد احساسات صحبت کنید

فرقی نمی‌کند پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ، دوست یا معلم باشید، تشویق کودک به صحبت کردن، در صورتی که درباره او نگرانی دارید، می‌تواند بسیار مفید باشد.

اگر فکر می‌کنید کودکی که می‌شناسید مشکلی دارد، ممکن است ندانید که چگونه در مورد آن با او صحبت کنید.

هنگامی که در خانه مشکلاتی مانند دعوای والدین، طلاق یا فوت یکی از اعضای خانواده وجود دارد، کودکان می‌توانند منزوی و ناراحت شوند.

گاهی اوقات برای کودکان، صحبت با کسی غیر از پدر و مادر بسیار مفید است. پدربزرگ و مادربزرگ، عموها، عمه‌ها، معلمان یا حتی یک مشاور همگی می‌توانند حمایت کنند.

به دنبال سرنخ در بازی او باشید

کودکان علاوه بر کلمات، از طریق بازی نیز خود را ابراز می‌کنند. با گذراندن وقت با او و تماشای بازی‌اش، می‌توانید چیزهای زیادی در مورد احساسات‌اش یاد بگیرید.

کودکان استرس‌زده و ناراحت، اغلب با اسباب‌بازی‌هایشان بازی‌های مبارزه و دعوا انجام می‌دهند. با گفتن اینکه «خیلی داره دعوا میشه» یا «به نظر ترسناک میاد» در مورد این موضوع نظر بدهید. این می‌تواند به او کمک کند تا در مورد چیزی که او را آزار می‌دهد صحبت کند.

حتی اگر شما شروع به صحبت نکنید، باعث می‌شوید کودک با شما احساس راحتی بیشتری کند و راه را برای بازگو کردن مشکلاتش برای شما هموار می‌کند.

اگر می‌توانید او را تشویق به صحبت کردن کنید، به آرامی بپرسید چه مشکلی پیش آمده است. اما اگر کودک نمی‌خواهد حرف بزند، موضوع را رها کنید. سپس می‌توانید این فرآیند را در زمان دیگری تکرار کنید تا زمانی که برای گفتن آنچه او را آزار می‌دهد، آماده شود.

اگر کودک آنقدر ترسیده است که نمی‌تواند صحبت کند

اگر کودکی که می‌شناسید بیش از حد ترسیده باشد و نتواند صحبت کند، می‌توانید با پرسیدن سؤالی مانند «مامان خیلی باهات عصبانیه؟ اگه می‌خوای می‌تونی به من بگی» به او کمک کنید.

ممکن است یک کودک متوجه نشود که مورد آزار قرار می‌گیرد. او ممکن است فقط این را ببیند که یکی از والدین از او عصبانی یا ناراحت است.

کودکانی که مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند اغلب در مورد آن صحبت نمی‌کنند زیرا فکر می‌کنند این تقصیر آنهاست یا توسط آزارگر متقاعد شده‌اند که این یک امر عادی یا یک «راز خاص» است.

درباره مشاهده علائم سوء استفاده جنسی از کودکان بیشتر ببینید.

کودکان اغلب از شما می‌پرسند که آیا آنچه را که به شما گفته‌اند، با کسی در میان خواهید گذاشت. هرگز قول ندهید که چیزی نگویید، اما توضیح دهید که فقط به افرادی که می‌خواهند کمک کنند می‌گویید.

اگر به سوء استفاده مشکوک هستید، او را تشویق کنید تا با خط تلفن حمایت از کودکان محلی تماس بگیرد یا خودتان با شماره محلی جلوگیری از خشونت علیه کودکان تماس بگیرید..

اگر کودکی پرخاشگر یا بد رفتار است

اگر کودکی پرخاشگری یا بدرفتاری می‌کند، به این معنی است که دلیلی برای این کار دارد و صحبت کردن با او ممکن است به شما کمک کند تا علت را کشف کنید.

ابتدا با گفتن این جمله به کودک شروع کنید که رفتار بد او غیرقابل قبول است و دلیلش را توضیح دهید، به عنوان مثال، چون به دیگران آسیب می‌زند یا او را به دردسر می‌اندازد. سپس به او فرصت دهید تا در مورد دلیل عصبانیتش صحبت کند.

این روش ممکن است بلافاصله جواب ندهد، زیرا کودک عصبانی ممکن است در ابتدا به حرف شما گوش نکند. اما تسلیم نشوید. کودکان از بدرفتاری خود آگاه هستند و مهم است که دلیل آن را کشف کنید.

در مورد کمک به فرزندتان در مورد مسائل خشم بیشتر بدانید.

اگر بچه شما از اخبار ترسناک نگران است

در عصر دیجیتال، تقریباً غیرممکن است که از دسترسی کودکان به اخبار ناراحت کننده مانند تروریسم، جنگ و جرایم خشونت‌آمیز که ممکن است برای آنها آسیب‌زا باشد، جلوگیری کرد.

توصیه‌های سازمان‌های سلامت روان شامل این موارد است:

  • تلاش نکنید جلوی تمام اخبار را بگیرید؛ این کار نه تنها بعید است که نتیجه بخش باشد، بلکه در واقع ممکن است ترس‌های آنها را افزایش دهد.

  • در مورد آنچه اتفاق افتاده صادق باشید

  • به او بگویید که نگران بودن طبیعی است و به او بگویید که شما نیز نگران هستید

  • اگر به نظر می‌رسد که در مورد اتفاقی که افتاده ابهام دارد، او را تشویق کنید تا سوال بپرسد.

  • به او اطمینان دهید که هر کاری که می‌توانید برای حفظ امنیتش انجام خواهید داد

اگر بچه شما سوگوار است

کودکان خردسال همیشه درک درستی از مفهوم مرگ ندارند. برای توضیح آن، می‌توانید بگویید: «مادربزرگ فوت کرده است. او دیگر با ما نخواهد بود.»

اگر کسی نزدیک به او فوت کرده است، به دقت مراقبش باشید. اگر به نظر می‌رسد که گریان یا منزوی شده‌، او را تشویق کنید تا با صحبت در مورد فردی که مرده است، در مورد احساسات خود صحبت کند.

می‌توانید چیزی مانند «من از اینکه مادربزرگ مُرده ناراحتم»، و «گاهی اوقات سخته بفهمیم چرا کسی می‌میره» بگویید.

در مورد کودکان و سوگواری بیشتر بدانید.

اگر هنوز نگران بچه‌ خود هستید

اگر بعد از صحبت با فرزندتان همچنان نگران او هستید، برای دریافت مشاوره بیشتر به پزشک عمومی مراجعه کنید.

نکاتی در مورد صحبت با نوجوانان را ببینید.

بیشتر در توصیه‌هایی برای والدین


bottom of page