Add a Title
فواید ورزش
مژده! دارویی معجزه آسا که همه منتظرش بودیم، همینجاست!
میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مهم مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان را کاهش دهد و خطر مرگ زودهنگام را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
این دارو کاملا رایگان، آسان و با اثرات فوری است و برای تهیه آن نیازی به نسخه پزشک ندارید. اسمش چیست؟ ورزش!
میتوانید دستورالعملهای فعالیت بدنی را برای گروههای سنی مختلف بررسی کنید:
ورزش همان داروی معجزه آسایی است که همیشه در اختیار داشتیم، اما برای مدت زیادی، مصرف دوز توصیه شده آن را نادیده گرفتهایم. در نتیجه، سلامت ما اکنون رنج میبرد.
این یک وعده تو خالی نیست. صرف نظر از سن شما، شواهد علمی قوی وجود دارد که نشان میدهد فعالیت بدنی میتواند به شما کمک کند تا زندگی سالمتر و شادتری داشته باشید.
افرادی که به طور منظم ورزش میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای طولانی مدت (مزمن) مانند بیماری قلبی، دیابت نوع۲، سکته مغزی و برخی سرطانها هستند.
افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، خطر کمتری برای ابتلا به بسیاری از شرایط مزمن (طولانی مدت) مانند بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، سکته مغزی و برخی سرطانها دارند.
تحقیقات نشان میدهد که فعالیت بدنی همچنین میتواند عزت نفس، خلق و خو، کیفیت خواب و انرژی را افزایش دهد و همچنین خطر استرس، افسردگی، زوال عقل و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
فواید سلامتی
با توجه به شواهد فراوان، بدیهی به نظر میرسد که همه ما باید از نظر بدنی فعال باشیم. اگر میخواهید زندگی سالم و رضایتبخشی تا دوران پیری داشته باشید، ورزش ضروری است.
از نظر پزشکی ثابت شده است که افرادی که فعالیت بدنی منظم انجام میدهند کمتر در معرض خطر ابتلا به این شرایط و بیماریها هستند:
بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی
دیابت نوع ۲
مرگ زودهنگام
زمین خوردن (در میان افراد مسن)
افسردگی
زوال عقل
چه چیزی ورزش به حساب میآید؟
برای سالم ماندن، توصیه میشود که بزرگسالان باید سعی کنند هر روز فعال باشند و هدفشان انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در طول یک هفته، از طریق انواع فعالیتها باشد.
برای اکثر افراد، سادهترین راه برای حرکت این است که فعالیت را بخشی از زندگی روزمره قرار دهند، مانند پیادهروی برای سلامتی یا دوچرخهسواری به جای استفاده از ماشین برای رفتوآمد.
با این حال، هر چه فعالیت بیشتری داشته باشید، بهتر است و شرکت در فعالیتهایی مانند ورزش و تمرین، شما را حتی سالمتر هم میکند.
برای اینکه فعالیتی برای سلامتی شما مفید باشد، باید به اندازه کافی سریع حرکت کنید تا ضربان قلبتان بالا رود، نفسهای عمیقتر بکشید و احساس گرما کنید. این سطح از تلاش، فعالیت با شدت متوسط نامیده میشود.
اگر با شدت متوسط فعالیت میکنید، همچنان باید بتوانید صحبت کنید، اما قادر نخواهید بود کلمات یک آهنگ را بخوانید.
فعالیتی که در آن باید حتی سختتر کار کنید، فعالیت شدید نامیده میشود. شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان میدهد فعالیت شدید میتواند فواید سلامتی بیشتری نسبت به فعالیت متوسط داشته باشد.
میتوانید تشخیص دهید که چه زمانی فعالیت شدید است، زیرا نفسهای عمیق و سریع میکشید و ضربان قلبتان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اگر در این سطح فعالیت میکنید، بدون مکث برای نفس کشیدن، نخواهید توانست بیش از چند کلمه بگویید.
یک مشکل مدرن
امروزه افراد نسبت به گذشته تحرک کمتری دارند و این تا حدودی به دلیل تکنولوژی است که زندگی ما را آسانتر کرده است.
ما با ماشین یا وسایل حملونقل عمومی تردد میکنیم. ماشینها لباسهای ما را میشویند. ما خودمان را با تلویزیون یا صفحه نمایش کامپیوتر سرگرم میکنیم. افراد کمتری کارهای دستی انجام میدهند و اکثر ما مشاغلی داریم که نیاز به تلاش فیزیکی کمی دارند.
کار، کارهای خانه، خرید و سایر فعالیتهای ضروری بسیار کمتحرکتر از نسلهای گذشته شدهاند.
ما کمتر حرکت میکنیم و انرژی کمتری نسبت به گذشته میسوزانیم. تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از بزرگسالان بیش از ۷ ساعت در روز را به نشستن اختصاص میدهند، چه در محل کار، چه در حملونقل و چه در اوقات فراغت.
افراد بالای ۶۵ سال ۱۰ ساعت یا بیشتر از هر روز را نشسته یا خوابیده سپری میکنند و به این ترتیب کمتحرکترین گروه سنی هستند.
سبک زندگی کم تحرک
بی تحرکی به عنوان «قاتل خاموش» توصیف میشود. شواهدی در حال ظهور است که نشان میدهد رفتارهای بیتحرک، مانند نشستن یا دراز کشیدن برای مدت طولانی، برای سلامتی شما مضر است.
نه تنها باید سعی کنید سطح فعالیت خود را بالا ببرید، بلکه باید مدت زمانی را که خود و خانوادهتان برای نشستن میگذرانید نیز کاهش دهید.
نمونههای رایج رفتارهای کمتحرک شامل تماشای تلویزیون، استفاده از رایانه، استفاده از ماشین برای مسافتهای کوتاه و نشستن برای خواندن، صحبت کردن یا گوش دادن به موسیقی است.
این نوع رفتار، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲، و همچنین افزایش وزن و چاقی را افزایش میدهد.
مهمترین نکته این است که حتی اگر به هدف فعالیت هفتگی خود برسید، اما بقیه زمان را به نشستن یا دراز کشیدن بگذرانید، همچنان در معرض خطر بیماری قرار دارید.
بیشتر در چرا ورزش مهم است
فواید ورزش