teenage booster vaccine
واکسن تقویتی نوجوانان
واکسن تقویتی نوجوانان به محافظت در برابر کزاز، دیفتری کمک میکند. در برخی نقاط واکسن فلج اطفال نیز به آن اضافه میشود. برای نوجوانان در سال تحصیلی ۹ و افرادی با خطر بالاتر ابتلا به این بیماریها توصیه میشود.
مهم |
واکسن تقویتی نوجوانان در بسیاری از کشورها به نام واکسن Td/IPV شناخته میشود. اگر در ایران زندگی میکنید، این واکسن به عنوان واکسن دوگانه تقویتی بزرگسالان شناخته میشود. که فقط در برابر کزاز و دیفتری ایمنی ایجاد میکند. با توجه به محل زندگی شما، نام واکسن ممکن است متفاوت باشد. |
واکسن تقویتی نوجوانان برای چیست؟
واکسن تقویتی نوجوانان در برابر ۳ بیماری جدی محافظت میکند:
این واکسن محافظت ارائه شده توسط واکسن چندگانه در دوران نوزادی (اگر در ایران زندگی میکنید این واکسن به نام واکسن پنجگانه یا پنتاوالان معروف است) و واکسنهای تقویت کننده پیش دبستانی را تقویت میکند.
چه کسانی باید واکسن تقویتی نوجوانان را بزنند
با توجه به محل زندگی شما معمولا کودکان در حدود ۱۳ یا ۱۴ سالگی (سال تحصیلی ۹) به عنوان بخشی از برنامه واکسیناسیون سراسری، واکسن تقویتی نوجوانان را دریافت میکنند.
واکسن تقویتی نوجوانان همچنین به بزرگسالانی که در معرض خطر بالای کزاز، دیفتری یا فلج اطفال هستند، داده میشود، مانند:
افرادی که قبل از سفر به کشوری دیگر به محافظت در برابر این بیماریها نیاز دارند (اگر به منطقهای سفر میکنید که ممکن است دریافت سریع کمک پزشکی دشوار باشد و از آخرین دوز شما بیش از ۱۰ سال گذشته باشد، واکسن توصیه میشود)
افرادی که دارای زخم بزرگ، کثیف یا عمیقی هستند که ممکن ا ست خطر ابتلا به کزاز را داشته باشند
افرادی که از طریق کار خود در معرض این بیماریها هستند، مانند برخی از کارکنان آزمایشگاه
چه کسانی نمیتوانند واکسن تقویتی نوجوانان را دریافت کنند
اکثر افرادی که به آن نیاز دارند میتوانند واکسن تقویتی نوجوانان را دریافت کنند، حتی اگر باردار باشید یا در دوران شیردهی باشید.
شما فقط در صورتی نمیتوانید واکسن را دریافت کنید که:
به دوز قبلی واکسن واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) داشتهاید
واکنش آلرژیک شدید به هر چیزی در واکسن (از جمله نئومایسین، استرپتومایسین یا پلی میکسین) داشتهاید
همچنین اگر به بیماری نادری به نام فنیل کتونوری مبتلا هستید، ممکن است واکسن برای شما مناسب نباشد. اگر این بیماری را دارید، به فردی که شما را واکسینه میکند اطلاع دهید.
دریافت واکسن در صورت بیماریاگر تب دارید یا احساس بیماری میکنید٬ صبر کنید تا حالتان بهتر شود سپس واکسن بزنید. |
دریافت واکسن تقویتی نوجوانان همزمان با سایر واکسنهامیتوانید واکسن تقویتی نوجوانان را همزمان با سایر واکسنها، مانند واکسن مننژیت نوجوانان٬ دانشجویان و سربازان (MenACWY) دریافت کنید. |
عوارض جانبی واکسن تقویتی نوجوانان
بیشتر عوارض جانبی واکسن تقویتی نوجوانان خفیف و کوتاه مدت هستند.
آنها میتوانند شامل این موارد ب اشند:
تورم یا درد در محل تزریق
تب
سردرد
سرگیجه
تهوع یا استفراغ
عوارض جانبی جدیتر مانند واکنش آلرژیک شدید بسیار نادر هستند. فردی که شما را واکسینه میکند، برای مقابله با واکنشهای آلرژیک و درمان فوری آنها آموزش دیده است.