top of page

تومور مغزی بدخیم (سرطانی) - بهبودی

بهبودی از تومورهای مغزی بدخیم

بعد از اینکه برای تومور مغزی تحت درمان قرار گرفتید، ممکن است به مراقبت‌های اضافی برای نظارت و درمان هر گونه مشکل بعدی نیاز داشته باشید.

ویزیت‌های پیگیری

تومورهای مغزی بدخیم اغلب بعد از درمان دوباره رشد می‌کنند، بنابراین ویزیت‌های پیگیری منظم برای بررسی علائم احتمالی این اتفاق توصیه می‌شود.

این جلسات ممکن است شامل بحث در مورد هرگونه علائم جدید نگران کننده‌ای که تجربه می‌کنید، معاینه فیزیکی و گاهی اوقات اسکن مغز باشد.

معمولاً در ابتدا حداقل هر چند ماه یک بار ویزیت‌های پیگیری خواهید داشت، اما اگر مشکلی ایجاد نشود، ممکن است به مرور زمان کمتر مورد نیاز باشد.

درمان حمایتی

مشکلات ناشی از تومور مغزی همیشه با برداشتن یا درمان تومور برطرف نمی‌شوند. برای مثال، برخی از افراد همچنان دچار ضعف، تشنج (صرع)، مشکل در راه رفتن و مشکلات گفتاری می‌شوند.

در چنین مواردی، ممکن است برای غلبه بر یا سازگاری با هر مشکلی که دارید، به حمایت بیشتری نیاز داشته باشید. این حمایت‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • فیزیوتراپی - برای کمک به مشکلات حرکتی که دارید

  • کاردرمانی - برای شناسایی هر گونه مشکلی که در فعالیت‌های روزانه خود دارید و ترتیب دادن هر گونه تجهیزات یا تغییراتی در خانه که ممکن است به شما کمک کند

  • گفتار درمانی - برای کمک به هر گونه مشکل ارتباطی یا بلع

برخی از افراد ممکن است نیاز به ادامه مصرف داروهای ضد تشنج برای چند ماه یا بیشتر پس از درمان یا برداشتن تومور داشته باشند.

رانندگی و مسافرت

با توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی محل زندگی شما٬ ممکن است پس از ابتلا به تومور مغزی برای مدتی اجازه رانندگی نداشته باشید. این بستگی به مواردی مانند نوع تومور مغزی، محل آن در مغز و علائمی که دارید، دارد.

برای اطلاعات بیشتر در این مورد با اداره راهنمایی و رانندگی محل زندگی خود تماس بگیرید.

پرواز با هواپیما معمولاً از ۳ ماه پس از درمان امکان پذیر است.

ورزش و فعالیت

بعد از اینکه برای تومور مغزی تحت درمان قرار گرفتید، باید به طور دائم از ورزش‌های پر برخورد مانند فوتبال و بوکس اجتناب کنید. پس از بهبودی، می‌توانید فعالیت‌های دیگر را با موافقت پزشک خود دوباره شروع کنید.

شنا بدون نظارت به مدت حدود ۱ سال پس از درمان توصیه نمی‌شود، زیرا خطر ابتلا به تشنج صرعی در آب وجود دارد.

رابطه جنسی و بارداری

بعد از درمان تومور مغزی، برقراری رابطه جنسی بی خطر است.

ممکن است به زنان توصیه شود که تا ۶ ماه یا بیشتر بعد از درمان از بارداری خودداری کنند. اگر قصد بارداری دارید، باید در مورد آن با تیم پزشکی خود صحبت کنید.

بازگشت به کار

معمولاً پس از درمان تومور مغزی راحت‌تر خسته می‌شوید.

ممکن است بخواهید در اسرع وقت به کار و زندگی عادی خود بازگردید، اما احتمالاً بهتر است ابتدا به صورت پاره وقت برگردید و تنها زمانی که احساس توانایی کردید به صورت تمام وقت به سر کار بروید.

اگر دچار تشنج شده‌اید، نباید با ماشین آلات یا در ارتفاع کار کنید.

حمایت عاطفی

تومور مغزی اغلب زندگی را تغییر می‌دهد. ممکن است احساس عصبانیت، ترس و خستگی عاطفی داشته باشید. 

در صورت نیاز، پزشک یا متخصص شما ممکن است بتواند شما را برای دریافت کمک در مورد جنبه‌های عملی و عاطفی تشخیص خود به یک مددکار اجتماعی و مشاور ارجاع دهند.

همچنین سازمان‌های محلی زیادی وجود دارند که می‌توانند اطلاعات و پشتیبانی ارائه دهند.

حمایت اجتماعی

اگر تومور مغزی برای شما تشخیص داده شده است، درمان و مراقبت‌های پزشکی شما احتمالا اولین چیزی است که به ذهن شما خطور می‌کند. اما جنبه‌های دیگری از زندگی شما نیز وجود دارد که باید به آنها فکر کنید و مهم است که بدانید دقیقا چه نوع کمکی در دسترس است و از کجا می‌توانید آن را دریافت کنید.

اگر کنار آمدن با زندگی روزمره برای‌تان سخت است، با توجه به سیستم بهداشت و درمان محل زندگی‌تان٬ شاید بتوانید در مورد نیازهای خود با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید تا شما را به یک مددکار اجتماعی معرفی کند. مددکار اجتماعی‌تان دقیقاً نوع کمک مورد نیاز شما را ارزیابی می‌کند.

کمکی که ممکن است نیاز داشته باشید ممکن است شامل این موارد باشد:

  • یک مراقب، که می‌تواند در کارهای خانه، لباس پوشیدن و شستشو به شما کمک کند، یا حتی فقط برای شما همدم باشد و به مراقب شما استراحت بدهد.

  • کمک مالی، کمک هزینه زندگی معلولیت 

  • تجهیزات و سازگاری برای خانه شما

برای اطلاعات بیشتر در مورد کمکی که ممکن است نیاز داشته باشید و چگونه می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید، از موسسات و سازمان‌های حمایتی محل زندگی خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

درمان

قبلی

bottom of page