top of page

تومور مغزی بدخیم (سرطانی) - علل

علل تومورهای مغزی بدخیم

بیشتر تومورهای مغزی بدخیم ناشی از سرطانی هستند که در جای دیگری از بدن شروع شده و از طریق جریان خون به مغز سرایت کرده است. این تومورها به عنوان تومورهای ثانویه شناخته می‌شوند.

سرطان‌هایی که می‌توانند به مغز سرایت کنند عبارتند از سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان روده و سرطان پوست ملانوم.

برخی از تومورهای مغزی اولیه بدخیم (تومورهای سرطانی که در مغز شروع می‌شوند) ناشی از تبدیل شدن یک تومور مغزی خوش خیم به تومور بدخیم است، اما معمولا دلیل دقیق ایجاد تومور اولیه ناشناخته است.

سن

تومورهای مغزی می‌توانند افراد در همه سنین، از جمله کودکان را تحت تاثیر قرار دهند، اما خطر ابتلا با افزایش سن بیشتر می‌شود. اکثر تومورها افراد بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

سابقه خانوادگی

افرادی که سابقه خانوادگی تومور مغزی دارند ممکن است خودشان کمی بیشتر در معرض ابتلا به تومور مغزی باشند.

رادیوتراپی (پرتودرمانی)

اگر مغز شما در طول پرتودرمانی در معرض تشعشع قرار گیرد، خطر ابتلا به انواع خاصی از تومور مغزی در آینده افزایش می‌یابد.

شرایط ژنتیکی

برخی از شرایط ژنتیکی می‌توانند خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش دهند، مانند:

برخلاف اکثر تومورهای مغزی، تومورهای مرتبط با این شرایط در دوران کودکی یا اوایل بزرگسالی ایجاد می‌شوند.

آیا تلفن‌های همراه باعث تومور مغزی می‌شوند؟

در رسانه‌ها گزارش‌هایی در مورد ارتباط احتمالی بین تومورهای مغزی و انرژی امواج رادیویی (RF) ساطع شده از تلفن‌های همراه وجود داشته است. انرژی RF گرما تولید می‌کند که می‌تواند دمای بدن را افزایش دهد و به بافت‌های در معرض آن آسیب برساند.

با این حال، تصور می‌شود که مقدار انرژی RF که افراد از طریق تلفن‌های همراه در معرض آن قرار می‌گیرند، برای ایجاد گرمازدگی قابل توجه بافت یا افزایش دمای بدن بسیار کم است.

تحقیقات در حال انجام است تا مشخص شود آیا انرژی RF عوارض جانبی بلندمدتی بر سلامت دارد یا خیر، اما شواهد موجود در حال حاضر نشان می‌دهد که به احتمال زیاد تلفن‌های همراه باعث مشکلات سلامتی نمی‌شوند.

تشخیص

بعدی

علائم

قبلی

bottom of page