انواع - سوند ادراری
چندین نوع مختلف سوند ادراری وجود دارد که به روشهای مختلف وارد بدن شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
سوندهای ادراری متناوب
در اکثر موارد، سوندهای ادراری متناوب توصیه میشوند. این سوندها چندین بار در روز، فقط به اندازهای که مثانه شما را خالی کند، وارد مثانه شده و سپس خارج میشوند.
به شما آموزش داده میشود که چگونه خودتان سوند را وارد کنید. این سوند معمولاً از طریق مجرای ادرار (لولهای که ادرار را از بدن خارج میکند) وارد مثانه شما میشود.
سوند استریل معمولاً از قبل روانکننده است تا خطر هرگونه ناراحتی هنگام وارد کردن آن کاهش یابد.
یک سر سوند یا باز گذاشته میشود تا اجازه دهد ادرار به توالت تخلیه شود، یا به کیسهای برای جمع آوری ادرار متصل میشود. سر دیگر از طریق مجرای ادرار هدایت میشود تا زمانی که وارد مثانه شود و ادرار شروع به جریان کند.
وقتی جریان ادرار قطع شد، سوند را میتوان خارج کرد. هر بار از یک سوند جدید استفاده میشود.
سوندهای ادراری دائمی
سوند ادراری دائمی به همان روش سوند متناوب وارد میشود، اما سوند در جای خود باقی میماند.
سوند توسط یک بالون پر از آب در مثانه نگه داشته میشود که از افتادن آن جلوگیری می کند. این نوع سوندها اغلب با نام سوند فولی شناخته میشوند.
ادرار از طریق یک لوله متصل به یک کیسه جمع آوری تخلیه میشود که میتواند به داخل ساق پا بسته شود یا به پایه ایستاده روی زمین وصل شود.
سوندهای ادراری دائمی گاهی اوقات به یک شیر مجهز هستند. این شیر را میتوان باز کرد تا اجازه دهد ادرار به توالت تخلیه شود و بسته شود تا مثانه پر از ادرار شود تا زمان تخلیه مناسب باشد.
اکثر سوندهای ادراری دائمی باید حداقل هر ۳ ماه یکبار عوض شوند.
سوندهای سوپراپوبیک
سوند سوپراپوبیک نوعی سوند است که در جای خود باقی میماند.
این سوند به جای اینکه از طریق مجرای ادرار وارد شود، از طریق سوراخی در شکم و سپس به طور مستقیم وارد مثانه میشود. این عمل میتواند تحت بیهوشی عمومی، بیحسی اپیدورال یا بی حسی موضعی انجام شود.
از سوند سوپراپوبیک زمانی استفاده میشود که مجرای ادرار آسیب دیده یا مسدود باشد، یا زمانی که فرد قادر به استفاده از سوند متناوب نباشد.
ممکن است این سوند به پهلوی بدن شما وصل شود و به کیسه جمعآوری که به پای شما بسته شده است، متصل شود. همچنین میتوان یک شیر به آن وصل کرد که باز شود تا اجازه دهد ادرار به توالت تخلیه شود و بسته شود تا مثانه پر از ادرار شود تا زمان تخلیه مناسب برسد.
این نوع سوند معمولاً هر ۴ تا ۱۲ هفته یکبار تعویض میشود.
در مورد زندگی با سوند ادراری بیشتر بخوانید.