خطرات - سوند ادراری
اصلیترین خطر استفاده از سوند ادراری این است که گاهی ممکن است به باکتریها اجازه دهد وارد بدن شوند.
این امر میتواند باعث عفونت در مجرای ادرار، مثانه یا (به ندرت) در کلیهها شود. این نوع عفونتها به عنوان عفونتهای دستگاه ادراری شناخته میشوند.
عفونتهای دستگاه ادراری
عفونتهای ادراری ناشی از ا ستفاده از سوند یکی از شایع ترین انواع عفونت است که افراد بستری در بیمارستان را تحت تاثیر قرار میدهد. این خطر به خصوص در صورتی که سوند شما به طور مداوم در جای خود باقی بماند (سوند دائمی) زیاد است.
علائم عفونت ادراری مرتبط با استفاده از سوند عبارتند از:
درد در قسمت تحتانی شکم یا اطراف کشاله ران
تب
احساس سردی و لرز
گیجی
اگر فکر میکنید عفونت ادراری دارید، با پزشک عمومی یا پرستار خود تماس بگیرید. ممکن است به یک دوره آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
سایر خطرات و عوارض جانبی
زمانی که در مثانه خود سوند دارید، اسپاسم مثانه، که شبیه گرفتگی معده است بسیار رایج است. این درد ناشی از تلاش مثانه برای خارج کردن بالن است. ممکن است برای کاهش دفعات و شدت اسپاسمها به دارو نیاز داشته باشید.
نشتی در اطراف سوند مشکل دیگری است که با سوندهای دائمی مرتبط است. این میتواند در اثر اسپاسمهای مثانه یا هنگام مدفوع کردن رخ دهد. نشتی همچنین میتواند نشانه مسدود شدن سوند باشد، بنابراین بررسی اینکه آیا سوند در حال تخلیه است، ضروری است.
وجود خون یا رسوبات در لوله سوند نیز در مورد سوند دائمی شایع است. این میتواند در صورت مسدود شدن سیستم تخلیه سوند به مشکل تبدیل شود.
اگر فکر میکنید سوند شما مسدود شده است یا قطعات بزرگی از رسوبات یا لختههای خون دفع میکنید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
سایر مشکلات بالقوه (کمتر رایج) عبارتند از:
آسیب به مجرای ادرار (لولهای که ادرار را از بدن خارج میکند) در هنگام قرار دادن سوند
تنگی مجرای ادرار به دلیل بافت اسکاری ناشی از استفاده مکرر از سوند
آسیب به مثانه ناشی از قرار دادن نادرست سوند
سنگهای مثانه (اگرچه این سنگها معمولاً تنها پس از سالها استفاده از سوند ایجاد میشوند)