تشخیص - سندرم تخمدان پلی کیستیک
اگر هر یک از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) را دارید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.
پزشک عمومی شما برای کمک به رد سایر علل احتمالی در مورد علائم شما سوال خواهد کرد و فشار خون شما را بررسی میکند.
پزشک همچنین برای شما تعدادی آزمایش خون تجویز میکند تا ببیند آیا تولید بیش از حد هورمون ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک است یا یک بیماری دیگر مرتبط با هورمون.
همچنین ممکن است به سونوگرافی نیاز داشته باشید، که نشان دهد آیا تعداد زیادی فولیکول در تخمدان دارید (تخمدان پلی کیستیک). فولیکولها کیسههای پر از مایعی هستند که تخمکها در آنها رشد میکنند.
همچنین ممکن است برای اندازه گیری سطح هورمونها و غربالگری دیابت یا کلسترول بالا به آزمایش خون نیاز داشته باشید.
همچنین ممکن است برای اندازه گیری سطح هورمون و غربالگری دیابت یا کلسترول بالا به آزمایش خون نیاز داشته باشید.
م عیارهای تشخیص
تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک ممعمولاً زمانی انجام میشود که سایر علل نادر علائم مشابه رد شده باشد و حداقل ۲ مورد از ۳ معیار زیر را داشته باشید:
پریودهای نامنظم دارید یا اصلا پریود نمیشوید - این نشان میدهد که تخمدانهای شما به طور منظم تخمک آزاد نمیکنند (تخمک گذاری)
آزمایش خون که نشان میدهد مقدار زیادی از «هورمون های مردانه» مانند تستوسترون (یا گاهی اوقات فقط علائم هورمونهای مردانه اضافی، حتی اگر آزمایش خون طبیعی باشد) دارید.
سونوگرافیهایی که نشان میدهد شما تخمدان پلی کیستیک دارید
از آنجایی که برای تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک فقط به ۲ مورد از این موارد نیاز است، قبل از تایید بیماری لزوما به اسکن سونوگرافی نیاز نخواهید داشت.
ارجاع به متخصص
اگر سندرم تخمدان پلی کیستیک تشخیص داده شود، ممکن است توسط پزشک عمومی خود درمان شوید یا به یک متخصص ارجاع داده شوید.
این متخصص میتواند متخصص زنان (متخصص درمان بیماریهای سیستم تولید مثل زنان) یا متخصص غدد درون ریز (متخصص درمان مشکلات هورمونی) باشد.
پزشک عمومی یا متخصص شما در مورد بهترین راه برای مدیریت علائم شما با شما صحبت خواهد کرد. ایشان تغییرات سبک زندگی را به شما توصیه میکند و در صورت نیاز داروهایی برای شما تجویز میکند.
پیگیری
با توجه به عواملی مانند سن و وزن، ممکن است در صورت تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک، آزمایش سالانه فشار خون و غربالگری دیابت برای شما لازم باشد.