top of page

علل - سندرم تخمدان پلی کیستیک

علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ناشناخته است، اما تصور می‌شود که با مقدار غیرطبیعی هورمون در بدن مرتبط باشد.

مقاومت در برابر انسولین

انسولین هورمونی است که توسط پانکراس (لوزالمعده) برای کنترل مقدار قند خون تولید می‌شود. این هورمون به انتقال گلوکز از خون به سلول ها کمک می‌کند. گلوکز در سلول‌ها برای تولید انرژی تجزیه می‌شود.

مقاومت به انسولین به این معنی است که بافت‌های بدن در برابر اثرات انسولین مقاوم هستند. بنابراین بدن برای جبران مجبور است انسولین بیشتری تولید کند.

مقدار زیاد انسولین باعث تولید بیش از حد تستوسترون در تخمدان‌ها می‌شود. افزایش بیش از تستوسترون در رشد فولیکول‌ها (کیسه‌های تخمدان که تخمک‌ها در آن رشد می‌کنند) اختلال ایجاد می‌کند و از تخمک گذاری طبیعی جلوگیری می‌کند.

مقاومت به انسولین همچنین می‌تواند منجر به افزایش وزن شود که می‌تواند علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را بدتر کند، زیرا داشتن چربی اضافی باعث می‌شود بدن حتی انسولین بیشتری تولید کند.

عدم تعادل هورمونی

در بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک٬ عدم تعادل در برخی هورمون‌ها مشاهده می‌‌شود، از جمله:

  • افزایش مقدار تستوسترون - هورمونی که اغلب به عنوان هورمون مردانه شناخته می‌شود، اگرچه همه زنان به طور معمول مقادیر کمی از آن را تولید می‌کنند.

  • افزایش سطح هورمون لوتئینیزه کننده (LH) - این هورمون باعث تحریک تخمک گذاری می‌شود، اما اگر سطح آن خیلی بالا باشد ممکن است اثر غیرطبیعی روی تخمدان‌ها داشته باشد.

  • سطوح پایین گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) - پروتئینی در خون است که به تستوسترون متصل شده و اثر آن را کاهش می‌دهد.

  • افزایش سطح پرولاکتین (فقط در برخی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک) - هورمونی که غدد پستان را برای تولید شیر در بارداری تحریک می‌کند.

دلیل دقیق این تغییرات هورمونی مشخص نیست.

این احتمال وجود دارد که مشکل از خود تخمدان، سایر غدد تولید کننده این هورمون‌ها یا بخشی از مغز که کنترل کننده تولید آنهاست، باشد.

همچنین ممکن است این تغییرات ناشی از مقاومت به انسولین باشد.

ژنتیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک گاهی اوقات ارثی است. اگر یکی از بستگان شما مانند مادر، خواهر یا خاله شما مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد، خطر ابتلا به آن اغلب افزایش می‌یابد.

این موضوع نشان می‌دهد که ممکن است یک ارتباط ژنتیکی با سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود داشته باشد، اگرچه هنوز ژن‌های خاصی که با این بیماری مرتبط هستند شناسایی نشده‌اند.

تشخیص

بعدی

علائم

قبلی

bottom of page