top of page

تشخیص - سرطان استخوان

اگر دچار درد استخوان هستید، پزشک عمومی شما قبل از تصمیم‌گیری در مورد نیاز به انجام آزمایشات بیشتر، در مورد علائم شما سؤال می‌کند و ناحیه آسیب دیده را معاینه می‌کند.

پزشک به دنبال هرگونه تورم یا توده می‌گردد و از شما می‌پرسد که آیا در حرکت ناحیه آسیب دیده مشکل دارید یا خیر.

پزشک عمومی شما ممکن است در مورد نوع دردی که تجربه می‌کنید سوال کند - اینکه آیا این درد مداوم است یا می‌آید و می‌رود، و اینکه آیا چیزی باعث بدتر شدن آن می‌شود.

پس از معاینه، ممکن است برای گرفتن اشعه ایکس از ناحیه آسیب دیده ارجاع داده شوید تا هر گونه مشکلی در استخوان‌ها بررسی شود.

اگر اشعه ایکس نواحی غیرطبیعی را نشان دهد، برای ارزیابی بیشتر به جراح ارتوپد (متخصص بیماری‌های استخوان) یا متخصص سرطان استخوان ارجاع داده می‌شوید.

رادیوگرافی با اشعه ایکس

اشعه ایکس روشی است که در آن از تابش برای ایجاد تصاویر از داخل بدن استفاده می‌شود. این روش برای بررسی استخوان‌ها بسیار موثر است.

اشعه ایکس اغلب می‌تواند آسیب‌های استخوانی ناشی از سرطان یا استخوان جدیدی را که به دلیل سرطان در حال رشد است، تشخیص دهد.

اشعه ایکس همچنین می‌تواند تعیین کند که آیا علائم شما ناشی از چیز دیگری مانند شکستگی استخوان است، یا خیر.

اگر اشعه ایکس نشان دهد که ممکن است به سرطان استخوان مبتلا باشید، باید به یک مرکز تخصصی با تجربه در تشخیص و درمان این بیماری ارجاع داده شوید.

از آنجایی که سرطان استخوان نادر است، تعداد کمی از مراکز تخصصی وجود دارد، بنابراین ممکن است مجبور شوید برای مشاوره و درمان خود به منطقه یا شهری دیگر سفر کنید.

بیوپسی

قطعی‌ترین راه برای تشخیص سرطان استخوان، نمونه برداری از استخوان آسیب دیده و ارسال آن به آزمایشگاه برای آزمایش است. این به عنوان بیوپسی شناخته می‌شود.

بیوپسی می‌تواند دقیقاً نوع سرطان استخوان و درجه آن را مشخص کند.

بیوپسی را می‌توان به دو روش انجام داد:

  • بیوپسی هسته سوزنی تحت بیهوشی انجام می‌شود (با توجه به محل قرارگیری استخوان، این بیوپسی می‌تواند با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام شود). یک سوزن نازک وارد استخوان می‌شود و بوسیله‌ی آن نمونه‌ای از بافت برداشته می‌شود.

  • بیوپسی باز تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. جراح برای برداشتن نمونه‌ای از بافت، برشی در استخوان آسیب دیده ایجاد می‌کند.

اگر نتایج بیوپسی هسته سوزنی قطعی نباشد، ممکن است نیاز به بیوپسی باز داشته باشید.

آزمایش‌های بیشتر

اگر نتایج بیوپسی٬ سرطان استخوان را تأیید یا احتمال آن را را مطرح کند، به احتمال زیاد آزمایشات بیشتری برای بررسی میزان گسترش سرطان انجام خواهید داد.

اسکن ام‌ آر آی

اسکن ام آر آی از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر دقیق از استخوان‌ها و بافت‌های نرم استفاده می‌کند.

اسکن ام آر آی روشی موثر برای ارزیابی اندازه و گسترش هر تومور سرطانی در داخل یا اطراف استخوان است.

سی تی اسکن

سی تی اسکن شامل گرفتن یک سری اشعه ایکس و استفاده از رایانه برای جمع آوری مجدد آنها به یک تصویر سه بعدی دقیق از بدن شما است.

سی تی اسکن اغلب برای بررسی اینکه آیا سرطان به ریه‌های شما سرایت کرده است یا خیر استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای این منظور رادیوگرافی قفسه سینه گرفته شود.

اسکن استخوان

اسکن استخوان می‌تواند نسبت به اشعه ایکس، اطلاعات دقیق تری در مورد داخل استخوان‌های شما ارائه دهد. در طی اسکن استخوان، مقدار کمی ماده رادیواکتیو به رگ‌های شما تزریق می‌شود.

ناحیه‌های غیرطبیعی استخوان، ماده را با سرعت بیشتری نسبت به استخوان طبیعی جذب می کنند و به صورت «نقاط داغ» روی اسکن ظاهر می‌شوند.

بیوپسی مغز استخوان

اگر نوعی سرطان استخوان به نام سارکوم یوئینگ دارید، ممکن است آزمایشی به نام بیوپسی مغز استخوان انجام دهید تا بررسی شود که آیا سرطان به مغز استخوان (بافت داخل استخوان‌های شما) گسترش یافته است یا خیر.

در طول آزمایش، سوزنی برای برداشتن نمونه‌ای از مغز استخوان شما وارد استخوان شما می‌شود. این کار ممکن است تحت بی‌حسی موضعی یا عمومی انجام شود.

مرحله بندی و درجه بندی

پس از تکمیل این آزمایشات، باید بتوان گفت که سرطان استخوان در چه مرحله و درجه‌ای قرار دارد. مرحله بندی توصیفی از میزان گسترش سرطان است و درجه بندی توصیفی از سرعت احتمالی گسترش سرطان در آینده است.

یک سیستم مرحله بندی رایج برای سرطان استخوان از ۳ مرحله اصلی استفاده می‌کند:

  • مرحله ۱ - سرطان درجه پایین است و به خارج از استخوان گسترش نیافته است

  • مرحله ۲ - سرطان هنوز فراتر از استخوان گسترش نیافته است، اما درجه بالایی دارد

  • مرحله ۳ - سرطان به سایر قسمت‌های بدن مانند ریه ها گسترش یافته است

در اکثر موارد سرطان استخوان مرحله ۱ و برخی از سرطان‌های استخوان مرحله ۲، احتمال درمان قطعی وجود دارد.

متأسفانه، درمان سرطان استخوان مرحله ۳ دشوارتر است، اگرچه درمان می‌تواند علائم را کاهش داده و گسترش سرطان را آهسته کند.

در مورد مرحله سرطان و درجه سرطان بیشتر بدانید.

کنار آمدن با تشخیص سرطان

خبر ابتلا به سرطان استخوان می‌تواند تجربه‌ای آزاردهنده و ترسناک باشد.

دریافت چنین خبری در هر سنی می‌تواند ناراحت کننده باشد، اما اگر هنوز در نوجوانی به سر می‌برید، یا اگر والدین کودکی هستید که به تازگی به او گفته شده است که به سرطان استخوان مبتلا است، می‌تواند به خصوص دشوار باشد.

این نوع احساسات می‌تواند باعث استرس و اضطراب قابل توجهی شود که در برخی موارد می‌تواند باعث افسردگی شود.

اگر فکر می‌کنید افسرده هستید، پزشک عمومی شما فرد مناسبی برای صحبت در مورد حمایت و احتمالاً درمان است.


درمان

بعدی

علل

قبلی

bottom of page