top of page

راشیتیسم و استئومالاسی

راشیتیسم وضعیتی است که بر رشد استخوان در کودکان تأثیر می‌گذارد. باعث درد استخوان، رشد ضعیف و استخوان‌های نرم و ضعیف می‌شود که می‌تواند منجر به بدشکلی استخوان شود.

بزرگسالان ممکن است شرایط مشابهی را تجربه کنند که به نام استئومالاسی یا استخوان‌های نرم شناخته می‌شود.

درباره علائم و نشانه‌های راشیتیسم و استئومالاسی بیشتر بخوانید.

چه چیزی باعث راشیتیسم می‌شود؟

کمبود ویتامین D یا کلسیم شایع‌ترین علت راشیتیسم است. ویتامین D تا حد زیادی از قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید به دست می‌آید، اما در برخی غذاها مانند ماهی‌های روغنی و تخم مرغ نیز یافت می‌شود. ویتامین D برای تشکیل استخوان‌های قوی و سالم در کودکان ضروری است.

در موارد نادر، کودکان ممکن است با یک نوع ژنتیکی راشیتیسم متولد شوند. همچنین می‌تواند در صورتی ایجاد شود که شرایط و بیماری دیگری بر نحوه جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی توسط بدن تأثیر بگذارد.

درباره علل راشیتیسم بیشتر بخوانید.

چه کسانی تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

راشیتیسم در گذشته شایع بود، اما پس از غنی شدن غذاهایی مانند مارگارین و غلات صبحانه با ویتامین D در اوایل قرن بیستم، ناپدید شد.

با این حال، در سال‌های اخیر، موارد ابتلا به راشیتیسم افزایش یافته است. تعداد موارد راشیتیسم هنوز نسبتاً کم است.

هر کودکی که از طریق رژیم غذایی یا نور خورشید ویتامین D یا کلسیم کافی دریافت نمی کند، ممکن است به راشیتیسم مبتلا شود. 

اما این عارضه در کودکانی با پوست تیره شایع تر است، چون آنها برای دریافت ویتامین D کافی به نور خورشید بیشتری نیاز دارند. همچنین در کودکانی که زودتر از موعد به دنیا آمده‌اند یا داروهایی مصرف می‌کنند که با ویتامین D تداخل دارد، شایع‌‌تر است.

درمان راشیتیسم

برای اکثر کودکان، راشیتیسم را می‌توان با اطمینان از خوردن غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D یا مصرف مکمل‌های ویتامین با موفقیت درمان کرد.

اگر بچه شما در جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی مشکل دارد، ممکن است به دوز مکمل بالاتر یا تزریق سالانه ویتامین D نیاز داشته باشد.

درباره درمان راشیتیسم بیشتر بخوانید.

پیشگیری از راشیتیسم

 می‌توان از راشیتیسم به راحتی با خوردن یک رژیم غذایی حاوی ویتامین D و کلسیم، گذراندن مدتی در زیر نور خورشید و در صورت لزوم مصرف مکمل‌های ویتامین D پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید در مورد:

چه زمانی باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید

در صورت داشتن هر یک از علائم و نشانه‌های راشیتیسم، بچه خود را نزد پزشک عمومی خود ببرید.

پزشک عمومی شما یک معاینه فیزیکی برای بررسی مشکلات آشکار انجام خواهد داد. پزشک همچنین ممکن است در مورد تاریخچه پزشکی، رژیم غذایی، سابقه خانوادگی و هر دارویی که بچه شما مصرف می‌کند با شما صحبت کنند.

معمولاً آزمایش خون می‌تواند تشخیص راشیتیسم را تأیید کند، اگرچه ممکن است بچه شما عکس‌برداری با اشعه ایکس یا احتمالاً اسکن تراکم استخوان (اسکن DEXA) نیز داشته باشد. این نوعی اشعه ایکس است که میزان کلسیم موجود در استخوان‌ها را اندازه گیری می‌کند.

اگر بزرگسال هستید و دچار درد استخوان یا ضعف عضلانی هستید، برای بررسی بیشتر باید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

علائم

بعدی

bottom of page