top of page

علل - آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یک بیماری خود ایمنی است، یعنی به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به بافت سالم بدن ایجاد می‌شود. با این حال، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث این اتفاق می‌شود.

سیستم ایمنی بدن شما به طور معمول آنتی بادی‌هایی (پادتن) تولید می‌کند که به باکتری‌ها و ویروس‌ها حمله کرده و به مبارزه با عفونت کمک می‌کند.

اگر به آرتریت روماتوئید مبتلا هستید، سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه آنتی بادی‌هایی را به پوشش داخلی مفاصل شما می‌فرستد،که در آنجا آنها به بافت اطراف مفصل حمله می‌کنند.

این باعث می‌شود لایه نازکی از سلول‌ها (سینوویوم) که مفاصل شما را می‌پوشاند، دچار درد و التهاب شود و مواد شیمیایی آزاد کند که به این بافت‌ها آسیب می‌زند:

  • استخوان‌ها

  • غضروف - بافت همبند کشسان بین استخوان‌ها

  • تاندون‌ها - بافتی که استخوان را به عضله متصل می‌کند

  • رباط‌ها - بافتی که استخوان و غضروف را به هم متصل می‌کند

اگر آرتریت روماتوئید درمان نشود، این مواد شیمیایی به تدریج باعث می‌شوند مفصل شکل و تراز خود را از دست بدهد. در نهایت، می‌تواند مفصل را به طور کامل تخریب کند.

تئوری‌های مختلفی در مورد اینکه چرا سیستم ایمنی به مفاصل حمله می‌کند وجود دارد، مانند عفونت به عنوان یک عامل محرک، اما هیچ یک از این تئوری‌ها ثابت نشده است.

عوامل خطر احتمالی

موارد متعددی وجود دارد که ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهد، از جمله:

  • ژن‌های شما - برخی شواهد وجود دارد که نشان می‌دهد آرتریت روماتوئید می‌تواند در خانواده ها ایجاد شود، اگرچه خطر ارثی آن کم در نظر گرفته می‌شود زیرا تصور می‌شود ژن ها تنها نقش کمی در این بیماری دارند.

  • هورمون‌ها - آرتریت روماتوئید در زنان شایع‌تر از مردان است، که ممکن است به دلیل اثرات هورمون استروژن باشد، اگرچه این ارتباط ثابت نشده است.

  • سیگار کشیدن - برخی شواهد نشان می‌دهد که افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند.

تشخیص

بعدی

علائم

قبلی

bottom of page