top of page

زندگی با - پسوریازیس

اگرچه پسوریازیس برای برخی افراد فقط یک تحریک جزئی است، اما می‌تواند به طور قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری تأثیر بگذارد.

اگر به پسوریازیس مبتلا هستید، ممکن است توصیه‌های زیر برای شما مفید باشد.

خودمراقبتی

مراقبت از خود بخش مهمی از زندگی روزمره شماست. این شامل مسئولیت پذیری در قبال سلامتی و رفاه خود با حمایت افرادی است که در مراقبت از شما نقش دارند.

خودمراقبتی شامل تناسب اندام و وزن مناسب، حفظ سلامت جسمی و روانی خوب، پیشگیری از بیماری یا حوادث، و مراقبت موثرتر از بیماری‌های جزئی و شرایط طولانی مدت است.

افراد مبتلا به بیماری‌های طولانی مدت می‌توانند به طور قابل توجهی از مراقبت از خود بهره‌مند شوند. آنها می‌توانند عمر طولانی‌تری داشته باشند؛ درد، اضطراب، افسردگی و خستگی کمتری داشته باشند؛ کیفیت زندگی بهتری داشته باشند؛ و فعال‌تر و مستقل‌تر باشند.

داشتن یک برنامه مراقبتی به شما کمک می‌کند تا درمان خود را به گونه‌ای مدیریت کنید که با سبک زندگی شما مطابقت داشته باشد.

درمان خود را ادامه دهید

مهم است که از درمان خود طبق دستور پزشک استفاده کنید، حتی اگر پسوریازیس شما بهبود یابد.

درمان مداوم می تواند به جلوگیری از دوره‌های شعله ور شدن بیماری کمک کند. اگر سؤال یا نگرانی در مورد درمان یا عوارض جانبی خود دارید، با پزشک عمومی یا تیم مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید.

معاینات منظم

از آنجایی که پسوریازیس معمولا یک بیماری طولانی مدت است، ممکن است به طور منظم با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در تماس باشید. علائم یا نگرانی‌های خود را با آنها در میان بگذارید، زیرا هر چه تیم بیشتر بداند، بیشتر می‌تواند به شما کمک کند.

تغذیه سالم، سبک زندگی و ورزش

اگر به پسوریازیس مبتلا هستید، پزشک ممکن است تغییراتی را در سبک زندگی شما برای کمک به کاهش علائم پیشنهاد دهد، از جمله:

  • ترک سیگار

  • کاهش مصرف الکل و ماندن در محدوده توصیه شده

  • کاهش وزن، اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید

خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مبتلا به پسوریازیس نسبت به عموم مردم کمی بیشتر است، اگرچه علت آن مشخص نیست.

ورزش منظم و رژیم غذایی سالم برای همه افراد، نه تنها افراد مبتلا به پسوریازیس، توصیه می‌شود، زیرا می‌تواند به پیشگیری از بسیاری از مشکلات سلامتی کمک کند. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش منظم همچنین می‌تواند استرس را کاهش دهد که ممکن است پسوریازیس شما را بهبود بخشد.

تأثیر روحی پسوریازیس

تأثیر پسوریازیس بر ظاهر فیزیکی به این معنی است که عزت نفس پایین و اضطراب در بین افراد مبتلا به این بیماری شایع است. این می تواند منجر به افسردگی شود، به خصوص اگر پسوریازیس بدتر شود.

پزشک عمومی یا متخصص پوست شما تأثیر روانی و عاطفی پسوریازیس را درک می‌کنند، بنابراین در مورد نگرانی‌ها یا اضطراب‌های خود با آنها صحبت کنید.

آرتریت پسوریاتیک

برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. این باعث ایجاد حساسیت، درد و تورم در مفاصل و بافت همبند و همچنین سفتی می‌شود. این عارضه می‌تواند بر هر مفصلی در بدن تأثیر بگذارد اما اغلب دست ها، پاها، زانوها، گردن، ستون فقرات و آرنج را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اکثر افراد پس از ابتلا به پسوریازیس، به آرتریت پسوریازیس مبتلا می‌شوند، اما برخی افراد قبل از تشخیص پسوریازیس به آن مبتلا می‌شوند.

هیچ آزمایش خاصی برای آرتریت پسوریاتیک وجود ندارد. معمولاً با استفاده از ترکیبی از روش‌ها، از جمله بررسی سابقه پزشکی، معاینات فیزیکی، آزمایش‌های خون، اشعه ایکس و اسکن ام آر آی، تشخیص داده می‌شود. اگر به پسوریازیس مبتلا هستید، معمولاً یک ارزیابی سالانه برای بررسی علائم آرتریت پسوریاتیک انجام خواهید داد.

اگر پزشک شما فکر می‌کند که مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستید، معمولاً به متخصصی به نام روماتولوژیست ارجاع داده می‌شوید تا بتوانید با داروهای ضد التهاب یا ضد روماتیسمی درمان شوید.

بارداری

پسوریازیس بر باروری تأثیر نمی‌گذارد و زنان مبتلا به پسوریازیس می‌توانند بارداری طبیعی و نوزادی سالم داشته باشند. برخی از زنان متوجه می‌شوند که پسوریازیس آنها در دوران بارداری بهبود می‌یابد، اما برای برخی دیگر بدتر می‌شود.

اگر به فکر بچه دار شدن هستید، با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید. برخی از درمان‌های پسوریازیس می‌توانند برای جنین در حال رشد مضر باشند، بنابراین در حین مصرف آن‌ها از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کنید. این موضوع ممکن است با توجه به دارو برای هر دو، زن و مرد، صدق کند.

تیم مراقبت‌های بهداشتی شما می‌تواند بهترین راه‌ها را برای کنترل پسوریازیس قبل از شروع تشکیل خانواده به شما پیشنهاد دهد.

با دیگران صحبت کنید

بسیاری از افراد مبتلا به پسوریازیس دریافته‌اند که شرکت در گروه‌های حمایتی مفید است. گروه‌های حمایتی می‌توانند اعتماد به نفس شما را افزایش دهند، احساس انزوا را کاهش دهند و به شما توصیه‌های عملی در مورد زندگی با این بیماری ارائه دهند.

درمان

قبلی

bottom of page