top of page

علل - پسوریازیس

پسوریازیس زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های پوست سریع‌تر از حد معمول جایگزین شوند. دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می‌افتد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که به دلیل مشکل در سیستم ایمنی ایجاد می‌شود.

بدن شما سلول‌های پوستی جدید را در عمیق‌ترین لایه پوست تولید می‌کند. این سلول‌های پوستی به تدریج از طریق لایه‌های پوست بالا می‌روند تا به بیرونی‌ترین سطح برسند، جایی که می‌میرند و پوسته پوسته می‌شوند. کل این فرآیند به طور معمول حدود ۳ تا ۴ هفته طول می کشد.

با این حال، در افراد مبتلا به پسوریازیس، این فرآیند تنها حدود ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد. در نتیجه، سلول‌هایی که به طور کامل بالغ نشده‌اند به سرعت روی سطح پوست انباشته می‌شوند و باعث ایجاد لکه‌های پوسته پوسته، سفت و سخت و پوشیده از فلس می‌شوند.

مشکلات سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن، دفاع بدن در برابر بیماری‌ها است و به مبارزه با عفونت کمک می‌کند. یکی از انواع اصلی سلول‌های مورد استفاده توسط سیستم ایمنی، سلول T نامیده می‌شود.

سلول‌های T به طور معمول در بدن حرکت می‌کنند تا عوامل بیماری زا مانند باکتری‌ها را شناسایی کرده و با آنها مبارزه کنند. اما در افراد مبتلا به پسوریازیس، این سلول‌ها به اشتباه شروع به حمله به سلول‌های سالم پوست می‌کنند.

این امر باعث می‌شود که عمیق‌ترین لایه پوست٬ سلول‌های پوستی جدید را سریع‌تر از حد معمول تولید کند و سیستم ایمنی را تحریک کند تا سلول‌های T بیشتری تولید کند.

مشخص نیست دقیقاً چه چیزی باعث این مشکل در سیستم ایمنی می‌شود، اگرچه برخی ژن‌ها و محرک‌های محیطی ممکن است نقش داشته باشند.

ژنتیک

پسوریازیس ممکن است ارثی باشد،  بنابراین اگر یکی از بستگان نزدیک شما به این بیماری مبتلا باشد، احتمال ابتلا به پسوریازیس در شما بیشتر است، اما نقش دقیق ژنتیک در پسوریازیس مشخص نیست.

تحقیقات نشان داده است که بسیاری از ژن‌های مختلف با ابتلا به پسوریازیس مرتبط هستند و به احتمال زیاد ترکیبات مختلف ژن‌ها٬ ممکن است افراد را نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر کند.

با این حال، داشتن این ژن ها لزوماً به این معنی نیست که شما به حتم به پسوریازیس مبتلا خواهید شد.

محرک‌های پسوریازیس 

علائم پسوریازیس در بسیاری از افراد به دلیل یک رویداد خاص به نام محرک شروع می‌شود یا بدتر می‌شود. دانستن محرک‌های خود ممکن است به شما کمک کند از شعله‌ور شدن بیماری (حملات دوره‌ای) جلوگیری کنید.

محرک‌های رایج پسوریازیس عبارتند از:

  • آسیب به پوست، مانند بریدگی، خراشیدگی، نیش یا گزش حشرات یا آفتاب سوختگی - این پدیده کوبنر (Koebner response) نامیده می‌شود

  • مصرف بیش از حد الکل

  • سیگار کشیدن

  • استرس

  • تغییرات هورمونی، به ویژه در زنان - برای مثال، در دوران بلوغ و یائسگی

  • داروهای خاص - مانند لیتیوم، برخی از داروهای ضد مالاریا، داروهای ضد التهابی از جمله ایبوپروفن و مهارکننده‌های ACE (برای درمان فشار خون بالا)

  • عفونت گلو - در برخی افراد، به ویژه کودکان و نوجوانان، نوعی پسوریازیس به نام پسوریازیس قطره‌ای پس از عفونت استرپتوکوکی گلو ایجاد می‌شود، اما اکثر افرادی که دچار عفونت استرپتوکوکی گلو می‌شوند به پسوریازیس مبتلا نمی‌شوند.

  • سایر اختلالات ایمنی مانند اچ آی وی و ایدز که باعث شعله‌ور شدن یا بروز پسوریازیس برای اولین بار می‌شود.

پسوریازیس مسری نیست، بنابراین نمی‌تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند.

درمان

بعدی

علائم

قبلی

bottom of page