top of page

تشخیص - پره اکلامپسی

پره اکلامپسی به راحتی در طول معاینات روتین دوران بارداری شما قابل تشخیص است.

در طول این معاینات دوران بارداری، فشار خون شما به طور منظم برای علائم فشار خون بالا بررسی می‌شود و نمونه ادرار برای بررسی وجود پروتئین آزمایش می‌شود.

اگر در فواصل بین معاینات دوران بارداری متوجه هر یک از علائم پره اکلامپسی شدید، برای مشاوره به ماما یا پزشک عمومی خود مراجعه کنید. 

فشار خون

فشار خون معیاری از نیروی خون بر دیواره شریان‌ها (رگ‌های خونی اصلی) در هنگام جریان است.

فشار بر حسب میلی متر جیوه (mmHg) اندازه‌گیری می‌شود و به صورت ۲ رقم ثبت می‌شود:

  • فشار سیستولیک - فشاری که هنگام ضربان قلب و خروج خون ایجاد می‌شود

  • فشار دیاستولیک - فشاری که هنگام استراحت قلب بین ضربان‌ها وجود دارد

پزشک عمومی یا مامای شما بوسیله فشارسنج٬ فشار خون شما را اندازه‌گیری می‌کند.

ابتدا فشار سیستولیک و سپس فشار دیاستولیک خوانده می‌شود.

به عنوان مثال، اگر فشار خون سیستولیک ۱۲۰ میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک ۸۰ میلی‌متر جیوه باشد، فشار خون کلی ۱۲۰ روی ۸۰ خواهد بود که معمولاً ۱۲۰/۸۰ نوشته می‌شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری معمولاً به عنوان فشار سیستولیک ۱۴۰ میلی متر جیوه یا بیشتر یا فشار دیاستولیک ۹۰ میلی متر جیوه یا بیشتر تعریف می‌شود. 

آزمایش ادرار

در هر کدام از معاینات دوران بارداری معمولاً نمونه ادرار درخواست می‌شود. این نمونه به راحتی با استفاده از نوارهای تست ادرار برای پروتئین قابل آزمایش است.

نوار‌های کاغذی تست ادراری٬  نواری است که با مواد شیمیایی آغشته شده است، بنابراین معمولاً با تغییر رنگ، به پروتئین واکنش نشان می‌دهد.

اگر نتیجه این تست ادراری از نظر وجود پروتئین مثبت باشد، پزشک عمومی یا ماما شما ممکن است نمونه ادرار دیگری را برای آزمایش‌های بیشتر به آزمایشگاه ارسال کند.

آزمایش خون

اگر بین هفته ۲۰ بارداری تا ۳۶ هفته و ۶ روز بارداری هستید و پزشکان شما فکر می‌کنند که ممکن است دچار پره اکلامپسی هستید، ممکن است برای کمک به رد احتمال پره اکلامپسی، آزمایش خون انجام دهید. 

این آزمایش، سطح پروتئینی به نام «فاکتور رشد جفت (PIGF)» را اندازه‌گیری می‌کند. اگر سطح PIGF شما بالا باشد، به احتمال زیاد پره اکلامپسی ندارید.

اگر سطح PIGF شما پایین باشد، می‌تواند نشانه ای از پره اکلامپسی باشد، اما آزمایش‌های بیشتری برای تایید تشخیص مورد نیاز است.

آزمایشات بیشتر در بیمارستان

اگر تشخیص داده شد که دچار پره اکلامپسی هستید٬ باید برای آزمایش‌های بیشتر و نظارت بیشتر به یک متخصص در بیمارستان ارجاع شوید.

با توجه به شدت وضعیت شما، ممکن است بتوانید پس از ارزیابی اولیه به خانه بروید و ویزیت‌های مکرر سرپایی داشته باشید.

در موارد شدید، ممکن است لازم باشد برای معاینات و نظارت دقیق‌تر در بیمارستان بمانید.

درباره درمان پره اکلامپسی بیشتر بخوانید.

درمان

بعدی

علل

قبلی

bottom of page