چه اتفاقی میافتد - پیوند کلیه
چه اتفاقی میافتد
هنگامی که یک کلیه اهدا کننده مناسب پیدا شود، مرکز پیوند با شما تماس خواهد گرفت. پرسنل مرکز بررسی میکنند که هیچ مشکل پزشکی جدیدی ندارید و سپس از شما میخواهند که به مرکز مراجعه کنید.
وقتی از مرکز پیوند با شما تماس گرفته شد:
چیزی نخورید و ننوشید
تمام داروهای فعلی را با خود ببرید
یک کیسه لباس و وسایل ضروری برای اقامت در بیمارستان بردارید
هنگامی که به مرکز پیوند میرسید، به سرعت ارزیابی میشوید. برخی از آزمایشاتی که در ارزیابی اولیه انجام دادید ممکن است تکرار شوند تا مطمئن شوند هیچ مشکل پزشکی جدیدی ایجاد نشده است. همچنین آزمایشاتی برای اطمینان از اینکه کلیه اهدایی برای شما مناسب است انجام میشود.
برای افزایش شانس موفقیت، عمل پیوند باید هر چه سریع تر انجام شود. پس از اینکه تیم پزشکی تایید کرد که کلیه در شرایط خوبی است و مناسب است، شما تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرید و به اتاق عمل منتقل میشوید.
عمل جراحی
عمل پیوند کلیه شامل ۳ مرحله اصلی است:
اول، برشی در قسمت پایین شکم شما ایجاد میشود که از طریق آن کلیه اهدایی در جای خود قرار میگیرد. کلیههای خود شما معمولاً در جای خود باقی میمانند، مگر اینکه مشکلاتی مانند درد یا عفونت ایجاد کنند.
دوم، رگهای خونی مجاور٬ به کلیه اهدایی متصل میشوند. این کار برای تامین خون مورد نیاز برای عملکرد صحیح کلیه اهدایی انجام میشود.
در نهایت حالب (لولهای که ادرار را از کلیه به مثانه میبرد) کلیه اهدایی به مثانه شما متصل میشود.
یک لوله پلاستیکی کوچک به نام استنت ممکن است در حالب قرار داده شود تا از جریان خوب ادرار در ابتدا اطمینان حاصل شود. این معمولاً حدود۶ تا ۱۲ هفته بعد طی یک عمل جزئی به نام سیستوسکوپی برداشته می شود.
هنگامی که کلیه به درستی در جای خود قرار گرفت، برش شکم شما با منگنههای جراحی، بخیه یا چسب جراحی بسته میشود.
اگرچه این عمل ممکن است نسبتاً ساده به نظر برسد، اما جراحی بسیار پیچیده و سنگینی است که معمولاً حدود ۳ ساعت طول می کشد.
بعد از عمل
پس از اینکه از اثرات بیهوشی بهبود یافتید، به احتمال زیاد در محل برش احساس درد خواهید کرد. در صورت نیاز، مسکن تجویز میشود.
پس از عمل، بلافاصله درمان با دارویی را شروع خواهید کرد که برای جلوگیری از رد کلیه جدید توسط سیستم ایمنی بدن شما طراحی شده است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد، بخش زندگی با پیوند کلیه را ببینید.
اکثر کلیه های پیوندی طی ۱ یا ۲ هفته شروع به کار میکنند. ممکن است تا زمانی که کلیه پیوندی شما به درستی کار کند، نیاز به دیالیز داشته باشید.
اکثر افراد میتوانند در عرض ۱ هفته بیمارستان را ترک کنند، اما برای بررسی عملکرد کلیه و انجام آزمایشاتی برای بررسی میزان عملکرد داروهایتان، باید مرتباً به مرکز پیوند مراجعه کنید.
در ماه اول پس از جراحی، ممکن است نیاز به ۲ تا ۳ بار ویزیت در هفته داشته باشید. با گذشت زمان، دفعات ویزیتهای شما کمتر میشود. پس از یک سال، تا زمانی که مشکلی جدی نداشته باشید، فقط باید هر ۳ تا ۶ ماه یک بار به مرکز مراجعه کنید.
پس از جراحی کلیه، در صورتی که پیشرفت خوبی داشته باشید، باید بتوانید ظرف چند ماه به کار و فعالیت های عادی خود بازگردید.