top of page

زندگی با - نارسایی قلبی

اگر نارسایی قلبی دارید، مهم است که با حمایت افرادی که در مراقبت از شما نقش دارند، مراقب سلامت و تندرستی خود باشید.

مراقب خودتان باشید

اگر نارسایی قلبی دارید، بسیار مهم است که به خوبی از خود مراقبت کنید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به بهبود علائم و سلامت عمومی شما کمک کند.

یک رژیم غذایی متعادل باید شامل این موارد باشد:

همچنین ممکن است به شما توصیه‌هایی برای تغییر رژیم غذایی داده شود که می‌تواند به مدیریت نارسایی قلبی کمک کند، مانند محدود کردن میزان مصرف مایعات.

به طور منظم ورزش کنید

فعالیت بدنی منظم همچنین می‌تواند به بهبود علائم و سلامت عمومی شما کمک کند.

اگر نارسایی قلبی دارید، باید یک برنامه توانبخشی قلبی مبتنی بر ورزش به شما پیشنهاد شود.

این برنامه‌ها با توجه به محل زندگی شما متفاوت هستند، اما بیشتر آنها شامل یک یا چند مورد زیر هستند:

  • ورزش

  • آموزش

  • حمایت عاطفی

آنها معمولاً توسط تیم‌هایی که شامل پرستاران، فیزیوتراپیست‌ها، کاردرمانگران و متخصصان ورزش هستند، در بیمارستان‌ها یا کلینیک‌های محلی اجرا می‌شوند.

قبل از شروع، یک ارزیابی خواهید داشت تا مشخص شود ورزش چقدر برای شما ایمن است.

سپس می‌توان یک برنامه ورزشی مخصوص شما را تنظیم کرد.

بخش آموزشی این برنامه به شما اطلاعاتی در مورد تغذیه سالم و راه‌های عملی برای کاهش خطر آسیب بیشتر به قلب شما می‌دهد.

سیگار نکشید

اگر سیگار می‌کشید، ترک سیگار می‌تواند سلامت عمومی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر را کاهش دهد.

اگر فکر می‌کنید به کمک برای ترک سیگار نیاز دارید، با پزشک عمومی خود یا یک سرویس ترک سیگار محلی صحبت کنید.

آنها می‌توانند از شما حمایت کنند و در صورت لزوم، درمان‌های ترک سیگار را تجویز کنند.

مصرف الکل خود را محدود کنید

اگر نارسایی قلبی دارید معمولاً می‌توانید به نوشیدن الکل ادامه دهید، اما توصیه می‌شود از حد توصیه شده بیش از ۱۴ واحد الکل در هفته تجاوز نکنید.

اگر نارسایی قلبی شما به طور مستقیم با نوشیدن الکل مرتبط است، ممکن است به شما توصیه شود که به طور کامل مصرف الکل را قطع کنید.

نکاتی را در مورد کاهش مصرف الکل دریافت کنید

واکسن بزنید

نارسایی قلبی می‌تواند فشار قابل توجهی بر بدن شما وارد کند و به این معنی باشد که در برابر عفونت‌ها آسیب پذیرتر هستید.

همه افراد مبتلا به نارسایی قلبی باید واکسن آنفولانزای سالانه و واکسن پنوموکوک را برای یکبار دریافت کنند.

شما می‌توانید این واکسن‌ها را در مطب پزشک عمومی یا کلینیک محلی دریافت کنید.

بازبینی و پایش منظم

شما برای کنترل وضعیت خود حداقل هر ۶ ماه یکبار با پزشک عمومی یا تیم مراقبتی خود در تماس خواهید بود.

این ویزیت‌ها ممکن است شامل این موارد باشد:

  • صحبت در مورد علائم شما، مانند اینکه آیا روی فعالیت های عادی شما تأثیر می گذارد یا بدتر می شود

  • گفتگو در مورد داروهای شما، از جمله هرگونه عوارض جانبی

  • آزمایش‌هایی برای نظارت بر سلامت شما

این همچنین فرصتی مناسب برای مطرح کردن هر سوال یا نگرانی دیگری است که ممکن است داشته باشید و می‌خواهید با تیم مراقبتی خود در میان بگذارید.

ممکن است از شما خواسته شود در بین ویزیت‌ها به نظارت بر وضعیت خود کمک کنید.

به عنوان مثال، تیم مراقبت شما ممکن است توصیه کند خود را به طور منظم وزن کنید تا هرگونه تغییر در وزن شما، که می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل باشد، به سرعت تشخیص داده شود.

در صورت بدتر شدن علائم یا بروز علائم جدید با پزشک عمومی یا تیم مراقبت تماس بگیرید.

مسافرت و رانندگی

مسافرت کردن

اگر به اندازه کافی احساس خوبی دارید و شرایط شما به خوبی کنترل می‌شود، نارسایی قلب نباید مانع سفر یا تعطیلات شما شود. اما قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید.

ممکن است بهتر باشد از سفر به مناطق مرتفع یا مکان‌های گرم و مرطوب خودداری کنید زیرا این ممکن است فشار بیشتری بر قلب شما وارد کند.

پرواز به طور معمول مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر نارسایی قلب شما شدید باشد، پاها و مچ پاهایتان ممکن است متورم شود و تنفس دشوارتر شود.

اگر در حال پرواز هستید، وضعیت خود را به شرکت هواپیمایی اطلاع دهید. آنها ممکن است یک ویلچر یا ماشین الکتریکی تهیه کنند تا بتوانید از پیاده روی طولانی در فرودگاه اجتناب کنید.

اگر در حال مسافرت هستید و برای مدت طولانی بی حرکت می نشینید، چه در ماشین، اتوبوس یا هواپیما، باید برای کاهش خطر لخته شدن خون، تمرینات ساده‌ای انجام دهید. پوشیدن جوراب ساق بلند پرواز یا جوراب های فشاری در حین پرواز نیز باید به این امر کمک کند.

بهتر است هنگام سفر دو سری از داروهای خود را همراه داشته باشید و آن‌ها را در مکان‌های مختلف نگه دارید تا در صورت گم شدن یکی، دیگری را در دسترس داشته باشید. همچنین، فهرستی از داروهایی که مصرف می‌کنید و دلیل مصرف هر کدام را تهیه کنید.

ابتلا به نارسایی قلبی نباید مانع از دریافت بیمه مسافرتی شود، اما ممکن است مجبور شوید یک شرکت تخصصی پیدا کنید که شما را بیمه کند.

رانندگی

اگر نارسایی قلبی دارید ممکن است لازم باشد به اداره راهنمایی و رانندگی محل زندگی خود اطلاع دهید.

احساسات، روابط و رابطه جنسی

تشخیص نارسایی قلب می‌تواند شوک آور باشد. برخی از افراد احساس ترس، اضطراب، افسردگی یا عصبانیت می‌کنند. این احساسات کاملا طبیعی هستند.

برخی افراد ممکن است دچار افسردگی شوند. اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید از چیزهایی که قبلاً لذت می‌بردید بهره‌مند شوید یا در کنار آمدن با زندگی روزمره دچار مشکل شده‌اید، حتماً با پزشک عمومی یا تیم مراقبتی خود صحبت کنید.

ممکن است متوجه شوید که رابطه فیزیکی شما با شریک زندگی‌تان بعد از تشخیص به دلیل نگرانی در مورد حمله قلبی یا به دلیل از دست دادن علاقه به رابطه جنسی یا عدم توانایی نعوظ تغییر می‌کند، که گاهی اوقات می‌تواند ناشی از داروهای نارسایی قلبی باشد.

اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید با خانواده یا دوستان خود صحبت کنید، می‌توانید در مورد هر نگرانی یا مشکلی که دارید با پزشک عمومی یا تیم مراقبتی خود صحبت کنید. آنها می‌توانند به شما مشاوره دهند و پشتیبانی ترتیب دهند.

همچنین ممکن است برای شما مفید باشد که به یک گروه حمایت از قلب بپیوندید، جایی که می‌توانید با افراد دیگر مبتلا به بیماری‌های قلبی که شرایط مشابه شماست صحبت کنید.

کار و کمک مالی

آیا می‌توانم به کار خود ادامه دهم؟

اگر حس می‌کنید به اندازه کافی خوب هستید، می‌توانید تا زمانی که احساس توانایی می‌کنید به کار خود ادامه دهید. با داشتن پشتیبانی مناسب، ادامه کار می‌تواند به شما احساس بهتری بدهد و امنیت مالی را برای شما فراهم کند.

به محض اینکه احساس کردید نارسایی قلب بر توانایی شما برای انجام کارتان تأثیر می گذارد، با کارفرمای خود صحبت کنید تا راه حلی پیدا کنید که برای هر دوی شما مناسب باشد. به عنوان مثال، ممکن است بتوانید به صورت پاره وقت کار کنید.

در بسیاری از کشورها بر اساس قانون کارفرمایان مجبور هستند تا برای کمک به یک فرد دارای معلولیت، تنظیمات معقولی را در شیوه‌های کاری یا محل کار انجام دهند. قوانین کار در محل زندگی خود را مرور کنید.

در صورت امکان، این ممکن است شامل تغییر یا اصلاح وظایف، تغییر الگوهای کاری، نصب تجهیزات ویژه، اختصاص زمان برای شرکت در قرار ملاقات، یا کمک به رفت و آمد به محل کار باشد.

اگر دیگر نتوانم کار کنم چه اتفاقی می‌افتد؟

با توجه به محل زندگی شما و سیستم خدمات اجتماعی آنجا٬ اگر به دلیل نارسایی قلبی نتوانید به کار خود ادامه دهید، ممکن است بتوانید مزایای ناتوانی و بیماری را مطالبه کنید.

کمک به مراقبین

با توجه به محل زندگی شما٬ مراقبین نیز ممکن است از برخی مزایا برخوردار شوند. این به سیستم خدمات اجتماعی محل زندگی شما بستگی دارد. برای اطلاعات بیشتر با آنها تماس بگیرید.

مراقبت از کسی که نارسایی قلب دارد

مراقبت از فرد مبتلا به نارسایی قلبی می‌تواند به معنای هر چیزی باشد، از کمک به ویزیت بیمارستان یا پزشک عمومی و گرفتن دارو از داروخانه، تا مراقبت تمام وقت.

راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از فرد مبتلا به نارسایی قلبی حمایت کنید.

نارسایی قلبی می‌تواند بسیار ناتوان‌کننده و ناراحت‌کننده باشد. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، با به اشتراک گذاشتن نگرانی‌ها و ترس‌های خود با دیگران، احساس آرامش زیادی پیدا می‌کنند.

به عنوان یک مراقب، حضور شما در ویزیت‌های پزشک عمومی و بیمارستان می‌تواند بسیار مفید باشد. شما می‌توانید فرد مبتلا به نارسایی قلبی را تشویق کنید تا سؤالات مهم را بپرسد و در حین دریافت پاسخ‌ها، یادداشت‌برداری کنید تا اطلاعات ضروری را به خاطر بسپارید.

همچنین، شما می‌توانید اطلاعات یا دیدگاه‌های بیشتری در مورد وضعیت فرد به پزشک ارائه دهید. این اطلاعات اضافی می‌تواند به پزشک کمک کند تا درمان مناسب‌تری را برنامه‌ریزی کرده و بهترین مراقبت را ارائه دهد.

راه دیگری که می‌توانید کمک کنید، این است که به دقت علائم هشداردهنده‌ای که نشان‌دهنده بدتر شدن نارسایی قلبی یا عدم پاسخ به درمان است، شناسایی و گزارش دهید.

اگر متوجه علامت جدیدی شُدید یا علائم فعلی او بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید.

علائمی که باید به آنها توجه کرد عبارتند از:

  • تنگی نفس که به ورزش یا فعالیت معمولی مربوط نیست

  • افزایش تورم پاها یا مچ پا

  • افزایش وزن قابل توجه طی چند روز

  • تورم یا درد در شکم

  • مشکل در خواب یا بیدار شدن با تنگی نفس

  • سرفه خشک و شدید

  • خستگی فزاینده یا احساس خستگی دائمی


درمان

قبلی

bottom of page