تشخیص - لوسمی میلوئیدی حاد
در مراحل اولیه تشخیص لوسمی میلوئیدی حاد (AML)، پزشک عمومی شما علائم فیزیکی این بیماری را بررسی کرده و برای شما آزمایش خون ترتیب میدهد.
تعداد بالای گلبولهای سفید غیر طبیعی یا تعداد بسیار کم گلبولهای خون در نمونه آزمایش میتواند نشان دهنده لوسمی باشد.
در این صورت، شما فوراً به یک متخصص در درمان بیماریهای خونی (هماتولوژیست) ارجاع خواهید شد.
یک متخصص خون ممکن است آزمایشهای بیشتری را انجام دهد.
بیوپسی مغز استخوان
برای تایید تشخیص لوسمی میلوئیدی حاد، نمونه کوچکی از مغز استخوان شما برای بررسی زیر میکروسکوپ برداشته میشود. این روش بیوپسی مغز استخوان نامیده میشود.
پزشک یا پرستار ناحیهای از پوست در پشت استخوان لگن را بیحس میکند٬ سپس با استفاده از یک سوزن نازک نمونهای از مغز استخوان مایع را برمیدارد.
در برخی موارد، آنها مقداری مغز استخوان مایع و یک قطعه نازک از مغز استخوان را با هم برمیدارند.
در حین انجام عمل هیچ دردی احساس نخواهید کرد، اما ممکن است هنگام برداشتن نمونه احساس ناراحتی کنید.
همچنین ممکن است تا چند روز پس از آن کبودی و ناراحتی داشته باشید.
این نمونهبرداری حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد.
نمونه مغز استخوان از نظر سلولهای سرطانی بررسی میشود. در صورت وجود سلولهای سرطانی، برای تعیین نوع لوسمی نیز میتوان از بیوپسی استفاده کرد.
آزمایشهای بیشتر
برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد پیشرفت و وسعت لوسمی میلوئیدی حاد میتوان از آزمایشهای دیگری استفاده کرد. آنها همچنین میتوانند به تصمیمگیری در مورد نحوه درمان کمک کنند.
آزمایش ژنتیک
آزمایشهای ژنتیکی را میتوان بر روی نمونههای خون و مغز استخوان انجام داد تا مشخص شود که به چه نوعی از لوسمی میلوئیدی حاد مبتلا هستید. این میتواند به پزشکان در تصمیمگیری در مورد مناسبترین درمان کمک کند.
اشعه ایکس قفسه سینه
اگر مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد هستید، ممکن است از اشعه ایکس قفسه سینه برای بررسی سلامت قلب و ریهها استفاده شود.
این آزمایشها به پزشکان کمک میکند تا قبل از تصمیمگیری در مورد مناسبترین درمان برای شما، سلامت عمومی شما را ارزیابی کنند.
پونکسیون کمری
در موقعیتهای نادری که تصور میشود خطر گسترش لوسمی میلوئیدی حاد به سیستم عصبی شما وجود دارد، ممکن است پونکسیون (سوراخ) کمری انجام شود.
در این روش، از یک سوزن برای استخراج نمونهای از مایعی که ستون فقرات شما را احاطه کرده و از آن محافظت میکند (مایع مغزی نخاعی) استفاده میشود تا بتوان آن را از نظر وجود سلولهای سرطانی بررسی کرد.
اگر در سیستم عصبی شما سلولهای سرطانی یافت شوند، ممکن است بر درمان شما تأثیر بگذارد.
کنار آمدن با تشخیص ابتلا به سرطان
تشخیص لوسمی میلوئیدی حاد میتواند خیلی دشوار باشد، زیرا این بیماری معمولاً به طور ناگهانی ایجاد میشود و درمان باید به سرعت شروع شود.
این میتواند ناراحت کننده و گیج کننده باشد. اما دانستن اینکه چه نوعی از لوسمی دارید، چه درمانی نیاز دارید و درمان چگونه بر شما تأثیر میگذارد، میتواند به شما کمک کند تا بهتر با آن کنار بیایید و احساس کنترل بیشتری داشته باشید.