top of page

احیای قلبی ریوی (سی پی آر) - کمک‌های اولیه

این صفحه اطلاعات و راهنمایی‌هایی در مورد احیای قلبی ریوی (CPR) ارائه می‌دهد. این شامل CPR فقط با دست و CPR با نفس‌های نجات است.

اگر فردی بیهوش است و به طور طبیعی نفس نمی‌کشد، با اورژانس محلی تماس بگیرید و بلافاصله احیای قلبی ریوی را شروع کنید.

هنگامی که برای آمبولانس با اورژانس محلی تماس می‌گیرید، باید از طریق تلفن دستورالعمل‌های اولیه نجات از جمله توصیه‌هایی در مورد CPR به شما داده شود.

احیای قلبی ریوی (CPR) در بزرگسالان

اگر در احیای قلبی ریوی (CPR)، از جمله نفس‌های نجات، آموزش دیده‌اید و احساس می‌کنید که می‌توانید از مهارت‌های خود استفاده کنید، باید ماساژ قلب را با نفس‌های نجات انجام دهید.

اگر کاملاً مطمئن نیستید، به جای آن، CPR را فقط با دست انجام دهید.

احیای قلبی ریوی (CPR) فقط با دست

برای انجام ماساژ قلب:

  1. در کنار فرد زانو بزنید و پاشنه دست خود را روی استخوان سینه در مرکز قفسه سینه او قرار دهید. کف دست دیگر خود را روی دست روی قفسه سینه او قرار دهید و انگشتان خود را در هم قفل کنید.

  2. خود را طوری قرار دهید که شانه‌های شما درست بالای دست‌های شما باشد.

  3. با استفاده از وزن بدن خود (نه فقط بازوهای خود)، با فشار ۵ تا ۶ سانتی‌متری روی قفسه سینه او فشار وارد کنید.

  4. دست‌های خود را روی قفسه سینه او نگه دارید، فشار را آزاد کنید و اجازه دهید قفسه سینه او به موقعیت اولیه خود بازگردد.

  5. این فشرده سازی‌ها را با سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه تا رسیدن آمبولانس یا تا زمانی که می‌توانید تکرار کنید.

احیای قلبی ریوی (CPR) با نفس‌های نجات

  1. پاشنه دست خود را بر روی مرکز قفسه سینه فرد قرار دهید، سپس کف دست دیگر خود را روی آن قرار دهید و با سرعت ثابت ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه٬ ۵ تا ۶ سانتی‌متر فشار وارد کنید.

  2. پس از هر ۳۰ فشرده سازی قفسه سینه، ۲ نفس نجات بدهید.

  3. سر فرد را به آرامی کج کنید و چانه او را با دو انگشت بالا بیاورید. بینی فرد را ببندید. دهان خود را روی دهان او ببندید و به طور ثابت و محکم حدود ۱ ثانیه به داخل دهان او بدمید. بررسی کنید که قفسه سینه او بالا آمده است. ۲ نفس نجات بدهید.

  4. چرخه‌های ۳۰ فشرده سازی قفسه سینه و ۲ نفس نجات را تا زمانی که شروع به بهبودی کند یا کمک اورژانسی برسد ادامه دهید.

احیای قلبی ریوی (CPR) در کودکان

شما باید CPR را با نفس‌های نجات روی کودک انجام دهید. احتمال بیشتری وجود دارد که کودکان با مشکلات راه هوایی و تنفسی مواجه شوند تا مشکل قلبی.

کودکان بالای یک سال

  1. راه هوایی کودک را با قرار دادن یک دست روی پیشانی او و خم کردن ملایم سر او به عقب و بلند کردن چانه او باز کنید. اگر چیزی در گلویش گیر کرده و آن را می‌بینید٬ آن را از دهان و بینی او خارج کنید.

  2.  بینی کودک را ببندید. دهان خود را روی دهان کودک بگذارید و به طور ثابت و محکم به داخل دهان او بدمید و بررسی کنید که قفسه سینه او بالا آمده است. ۵ نفس نجات اولیه بدهید.

  3. پاشنه یک دست خود را روی مرکز قفسه سینه کودک قرار دهید و ۵ سانتی‌متر (حدود ۲ اینچ) به پایین فشار دهید که تقریباً یک سوم قطر قفسه سینه است. کیفیت (عمق) فشرده سازی قفسه سینه بسیار مهم است. اگر با استفاده از یک دست نمی‌توانید به عمق ۵ سانتی‌متری برسید از دو دست استفاده کنید.

  4. پس از هر ۳۰ فشرده سازی قفسه سینه با سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ در دقیقه، ۲ نفس بدهید.

  5. چرخه‌های ۳۰ فشرده سازی قفسه سینه و ۲ نفس نجات را تا زمانی که کودک شروع به بهبودی کند یا کمک اورژانسی برسد ادامه دهید.

نوزادان زیر ۱ سال

  1. راه هوایی نوزاد را با قرار دادن یک دست روی پیشانی او و خم کردن ملایم سر او به عقب و بلند کردن چانه او باز کنید. هر گونه انسداد قابل مشاهده را از دهان و بینی او خارج کنید.

  2. دهان خود را روی دهان و بینی نوزاد بگذارید و به طور ثابت و محکم به داخل دهان او بدمید و بررسی کنید که قفسه سینه او بالا آمده است. ۵ نفس نجات اولیه بدهید.

  3. دو انگشت خود را در وسط قفسه سینه نوزاد قرار دهید و ۴ سانتی‌متر به پایین فشار دهید که تقریباً یک سوم قطر قفسه سینه است. کیفیت (عمق) فشرده سازی قفسه سینه بسیار مهم است. اگر با استفاده از نوک دو انگشت نمی‌توانید به عمق 4 سانتی‌متری برسید از پاشنه یک دست استفاده کنید.

  4. پس از ۳۰ فشرده سازی قفسه سینه با سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ در دقیقه، ۲ نفس بدهید.

  5. با چرخه‌های ۳۰ فشار قفسه سینه و ۲ نفس نجات تا زمانی که نوزاد شروع به بهبودی کند یا کمک اضطراری برسد ادامه دهید.

موقعیت ریکاوری

بعدی

پس از یک حادثه

قبلی

bottom of page