top of page

درمان - هموکروماتوز

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای هموکروماتوز وجود ندارد، اما درمان‌هایی وجود دارد که می‌تواند میزان آهن را در بدن شما کاهش دهد.

این می‌تواند به کاهش برخی از علائم و کاهش خطر آسیب به اندام‌هایی مانند قلب، کبد و پانکراس (لوزالمعده) کمک کند.

ونکسیون (فلبوتومی)

متداول‌ترین درمان برای هموکروماتوز، عملی برای برداشتن مقداری از خون شما است که به عنوان ونکسیون یا فلبوتومی شناخته می‌شود.

این عمل مشابه خون دادن است. روی صندلی دراز می‌کشید و یک سوزن برای تخلیه مقدار کمی خون، معمولاً حدود ۵۰۰ میلی لیتر، از رگ بازوی شما استفاده می‌شود.

خون خارج شده شامل گلبول‌های قرمز حاوی آهن است و بدن شما برای جایگزینی آن‌ها از آهن بیشتری استفاده خواهد کرد و به کاهش مقدار آهن در بدن شما کمک می‌کند.

۲ مرحله اصلی برای درمان وجود دارد:

  • القاء - خون به طور مکرر (معمولاً هفتگی) برداشته می‌شود تا سطح آهن شما طبیعی شود؛ این گاهی اوقات می‌تواند تا یک سال یا بیشتر طول بکشد

  • نگهداری - خون کمتر برداشته می‌شود (معمولاً ۲ تا ۴ بار در سال) تا سطح آهن شما تحت کنترل باشد؛ این معمولاً برای بقیه عمر شما نیاز است

کیلات درمانی

در برخی موارد خاص که استفاده از فلبوتومی منظم ممکن نباشد، مثلاً زمانی که رگ‌های شما بسیار نازک یا شکننده است، ممکن است از درمانی به نام کیلات درمانی استفاده شود.

این شامل مصرف دارویی است که آهن را از خون شما خارج می‌کند و آن را در ادرار یا مدفوع شما آزاد می‌کند.

داروهای رایج مورد استفاده دفراسیروکس و دسفریوکسامین هستند.

دفراسیروکس برای درمان هموکروماتوز مجوز ندارد، به این معنی که برای این استفاده آزمایشات بالینی گسترده ای را پشت سر نگذاشته است. اما پزشک شما اگر احساس کند که مزایای احتمالی بیشتر از هر خطری است، ممکن است آن را توصیه کند.

رژیم غذایی و الکل

اگر هموکروماتوز دارید، نیازی به ایجاد تغییرات بزرگ در رژیم غذایی خود مانند پرهیز از تمام غذاهای حاوی آهن، ندارید.

اگر یکی از درمان‌های بالا را انجام می‌دهید، بعید است که رژیم غذایی به شما کمک بیشتری کند، و ممکن است باعث شود نتوانید تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید.

معمولاً به شما توصیه می‌شود:

  • به طور کلی یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید

  • از مصرف غلات صبحانه‌‌ای که با آهن اضافی «غنی» شده‌اند، خودداری کنید

  • از مصرف مکمل‌های آهن و ویتامین C خودداری کنید - این مکمل‌ها ممکن است برای افرادی که سطح آهن بالایی دارند مضر باشند

  • مراقب باشید صدف نخورید - این صدف ها ممکن است حاوی نوعی باکتری باشند که می‌تواند باعث عفونت های جدی در افراد دارای سطح آهن بالا شوند.

  • از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید - این می‌تواند سطح آهن در بدن شما را افزایش دهد و فشار اضافی بر کبد شما وارد کند

عوارض

بعدی

تشخیص

قبلی

bottom of page