top of page

علائم - بیماری رزوس

بیماری رزوس فقط بر نوزاد تأثیر می‌گذارد و مادر هیچ گونه علائمی را تجربه نخواهد کرد.

علائم بیماری رزوس به شدت آن بستگی دارد. حدود ۵۰ درصد از نوزادانی که به بیماری رزوس مبتلا تشخیص داده می‌شوند، علائم خفیفی دارند که به راحتی قابل درمان هستند.

علائم در جنین

اگر جنین شما در حالی که هنوز در رحم است به بیماری رزوس مبتلا شود، ممکن است به دلیل اینکه گلبول‌های قرمز خون او توسط آنتی‌بادی‌ها سریع‌تر از حد معمول در حال تخریب هستند، دچار کم خونی (کم خونی فقر آهن) شود.

اگر نوزاد شما کم خون باشد، خون او رقیق‌تر شده و با سرعت بیشتری جریان می یابد. این معمولا باعث هیچ گونه علائم قابل توجهی نمی‌شود، اما با نوعی سونوگرافی به نام داپلر قابل تشخیص است.

اگر کم خونی شدید باشد، عوارض بیماری رزوس، مانند تورم داخلی، ممکن است در طول سونوگرافی تشخیص داده شود.

علائم در نوزاد تازه متولد شده

دو مشکل اصلی ناشی از بیماری رزوس در نوزاد تازه متولد شده کم خونی همولیتیک و زردی نوزاد است. در برخی موارد، نوزاد ممکن است تون عضلانی پایینی داشته باشد (هیپوتونی) و ممکن است کمبود انرژی داشته باشد.

اگر یک نوزاد به بیماری رزوس مبتلا باشد، ممکن است همیشه در زمان تولد علائم واضحی نداشته باشد. علائم گاهی اوقات تا ۳ ماه بعد از تولد نیز ظاهر می‌شوند.

کم‌خونی همولیتیک

کم‌خونی همولیتیک زمانی رخ می‌دهد که گلبول‌های قرمز خون از بین بروند. این زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی بادی‌های خون RhD منفی مادر از طریق جفت وارد خون نوزاد شوند. آنتی بادی‌ها به گلبول‌های قرمز RhD مثبت نوزاد حمله کرده و آنها را از بین می‌برند.

در نوزاد تازه متولد شده، این ممکن است باعث رنگ پریدگی پوست، افزایش سرعت تنفس، تغذیه ضعیف یا زردی شود.

زردی

زردی نوزاد باعث می‌شود پوست و سفیدی چشم نوزادان زرد شود. در نوزادان با پوست تیره، زردی در چشم آنها یا روی کف دست و پا بیشتر مشهود است.

زردی ناشی از تجمع ماده‌ای شیمیایی به نام بیلی روبین در خون است. بیلی روبین یک ماده زرد رنگ است که به طور طبیعی در بدن هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز ساخته می‌شود. این ماده به طور معمول توسط کبد از خون خارج می‌شود تا از طریق ادرار از بدن دفع شود.

در نوزادان مبتلا به بیماری رزوس، کبد نمی‌تواند مقادیر بالای بیلی روبین را که در نتیجه تخریب گلبول‌های قرمز نوزاد ایجاد می‌شود، پردازش کند.

علل

بعدی

بیماری رزوس

قبلی

bottom of page