top of page

کاهش خطر - بیماری پاژه پستان

تعدادی از موارد ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند.

رژیم غذایی و سبک زندگی

ورزش منظم و داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل به پیشگیری از بسیاری از انواع سرطان و همچنین سایر بیماری‌های جدی مانند بیماری قلبی و دیابت کمک می‌کند.

برخی مطالعات برای یافتن ارتباط بین سرطان پستان و رژیم غذایی انجام شده است و اگرچه در حال حاضر هیچ نتیجه‌گیری قطعی وجود ندارد، اما برای زنانی که وزن سالمی دارند، به طور منظم ورزش می‌کنند و چربی‌های اشباع شده و الکل کمتری مصرف می‌کنند، فوایدی وجود دارد.

درباره دستورالعمل‌های فعالیت بدنی برای بزرگسالان بیشتر بخوانید.

اگر یائسگی (زمانی که پریودهای ماهانه شما متوقف می‌شود) را پشت سر گذاشته‌اید، بسیار مهم است که اضافه وزن نداشته باشید یا چاق نباشید. زیرا این شرایط باعث می‌شود استروژن بیشتری تولید شود که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.

در مورد پیشگیری از سرطان پستان بیشتر بخوانید.

شیر دادن

مطالعات نشان داده‌اند زنانی که شیر می‌دهند از نظر آماری نسبت به زنانی که شیر نمی‌دهند، احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.

دلایل این امر به طور کامل شناخته نشده است، اما ممکن است به این دلیل باشد که زنان در دوران شیردهی به طور منظم تخمک گذاری نمی‌کنند و سطح استروژن آنها ثابت می‌ماند.

دارو

داروهایی به نام تاموکسیفن و رالوکسیفن برای زنانی که خطر ابتلا به سرطان پستان در آنها افزایش یافته است٬ استفاده می‌شوند. این داروها معمولاً فقط توسط متخصصان سرطان پستان تجویز می‌شوند.

این داروها ممکن است در صورت داشتن سابقه لخته شدن خون یا سرطان رحم، یا در صورت افزایش خطر ابتلا به این مشکلات در آینده برای شما مناسب نباشند.

 اگر قبلاً برای برداشتن هر دو پستان، عمل ماستکتومی انجام داده‌اید، چون خطر ابتلا به سرطان پستان در شما بسیار کم است، این داروها به شما پیشنهاد نمی‌شود.

تاموکسیفن یا رالوکسیفن را می‌توان در زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته‌اند استفاده کرد.

دوره درمان با تاموکسیفن یا رالوکسیفن معمولاً شامل مصرف روزانه یک قرص به مدت ۵ سال است.

رالوکسیفن می‌تواند عوارض جانبی از جمله علائم شبیه آنفولانزا، گُر گرفتگی و گرفتگی عضلات پا ایجاد کند. عوارض جانبی تاموکسیفن می‌تواند شامل گُر گرفتگی و تعریق، تغییر در پریودها و حالت تهوع و استفراغ باشد.

تاموکسیفن و رالوکسیفن می‌توانند خطر لخته شدن خون را افزایش دهند، بنابراین باید قبل از هر گونه جراحی برنامه‌ریزی شده مصرف آنها را قطع کنید.

رالوکسیفن در حال حاضر برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنانی که خطر ابتلا به آن افزایش یافته است، مجوز ندارد. با این حال، همچنان می‌تواند توسط متخصص تجویز شود.

غربالگری پستان

غربالگری پستان می‌تواند سرطان پستان را قبل از تشکیل توده تشخیص دهد. در این روش از ماموگرافی استفاده می‌شود. ماموگرافی وقتی است که اشعه ایکس گرفته می‌شود تا تصویری از داخل پستان شما ایجاد شود.

با توجه به سیستم بهداشت و درمان محل زندگی شما٬ ممکن طرح غربالگری پستان در محل زندگی شما ارائه شود. 

از سیستم بهداشت و درمان محل زندگی خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

اگر زیر سن غربالگری هستید و نگران تغییراتی در پستان خود هستید یا سابقه خانوادگی سرطان پستان دارید، با پزشک عمومی خود صحبت کنید.

درباره غربالگری سرطان پستان بیشتر بخوانید.

درمان

قبلی

bottom of page