بهبودی - برداشتن کیسه صفرا
مدت زمان بهبودی پس از جراحی برداشتن کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) به این بستگی دارد که آیا شما عمل لاپاراسکوپی (سوراخ کلید) انجام دادهاید یا عمل باز.
اکثر افرادی که جراحی سوراخ کلید انجام میدهند می توانند در همان روز عمل از بیمارستان خارج شوند.
اگر کار دفتری دارید، معمولاً حدود ۲ هفته طول میکشد تا به فعالیتهای عادی خود بازگردید، و اگر کار یدی دارید، بیشتر طول میکشد.
پس از جراحی باز، معمولاً باید ۳ تا ۵ روز در بیمارستان بمانید و زمان بهبودی شما طولانیتر خواهد بود.
بازگشت به فعالیتهای عادی شما حدود ۳ تا ۴ هفته طول میکشد و اگر شغل شما نیاز به فعالیت بدنی بیشتری داشته باشد، ۶ تا ۸ هفته طول خواهد کشید.
در هر صورت، باید ترتیبی دهید که شخصی شما را از بیمارستان به خانه برساند.
همچنین اگر در همان روز عمل به خانه میروید، شخصی باید حداقل ۲۴ ساعت در کنار شما بماند، زیرا ممکن است هنوز اثرات داروی بیهوشی را احساس کنید.
عوارض احتمالی جراحی
شما میتوانید بدون کیسه صفرا کاملا زندگی عادی داشته باشید، بنابراین معمولا عوارض بلندمدتی از جراحی برداشتن کیسه صفرا وجود ندارد.
عوارض جانبی موقت میتواند شامل موارد زیر باشد:
زخمهای متورم، کبود و دردناک - این عارضه باید در عرض چند روز بهبود یابد. مسکنهای معمولی مانند استامینوفن ممکن است به کاهش ناراحتی کمک کند
حالت تهوع - ممکن است در نتیجه داروی بیهوشی یا مسکنی که به شما داده شده است حالت تهوع داشته باشید، اما باید به سرعت برطرف شود.
درد در شکم و شانهها - این نتیجه گازی است که برای باد کردن شکم استفاده میشود و باید بعد از چند روز از بین برود. برای تسکین ناراحتی میتوان از مسکن استفاده کرد
نفخ، گاز معده و اسهال - این میتواند چند هفته طول بکشد. خوردن مواد غذایی با فیبر بالا مانند میوه، سبزیجات، برنج قهوهای و نان سبوسدار میتواند به سفت شدن مدفوع شما کمک کند و پزشک عمومی شما نیز ممکن است بتواند برای کمک به شما دارو تجویز کند.
این عوارض جانبی کاملاً طبیعی هستند و معمولاً جای نگرانی ندارند.
در صورت شدید بودن یا مداوم بودن این عوارض با پزشک عمومی، بیمارستان یا اورژانس محلی صحبت کنید
مراقب از زخمها
در بسیاری از موارد، از بخیههای قابل جذب برای بستن زخمهای شما استفاده میشود. این بخیهها باید طی یک یا دو هفته به خودی خود شروع به جذب شدن کنند.
اگر از بخیههای غیر قابل جذب استفاده شده باشد، معمولاً باید بعد از ۷ تا ۱۰ روز کشیده شوند. قبل از ترک بیمارستان برای این کار نوبت به شما داده خواهد شد.
به شما گفته میشود که چگونه از زخم و بخیههای خود مراقبت کنید، از جمله اینکه چه مدت پانسمان باید روی آن بماند، چه زمانی باید تعویض شود و چه زمانی میتوانید شروع به دوش گرفتن یا حمام کنید.
درباره نحوه مراقبت از بخیههای خود بیشتر بدانید
جای زخمهایی که در شکم شما ایجاد شده است باقی خواهد ماند. این جای زخمها در ابتدا احتمالا قرمز و واض ح خواهند بود، اما به مرور زمان باید محو شوند.
بازگشت به حالت عادی
جراح شما میتواند در مورد اینکه چه زمانی میتوانید به فعالیتهای عادی خود بازگردید، توصیههای خاصی به شما بدهد.
به طور کلی، پس از جراحی سوراخ کلید میتوانید:
از همان ابتدا رژیم غذایی معمولی داشته باشید - حتی اگر قبل از عمل به شما توصیه شده باشد از مصرف برخی غذاها اجتناب کنید، می توانید به رژیم غذایی عادی بازگردید، اگرچه باید سعی کنید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
ورزشهای ملایم مانند پیاده روی انجام دهید - اما مراقب باشید که خودتان را خیلی زود، بیش از حد تحت فشار قرار ندهید و در مورد بازگشت به ورزشهای سنگین تر از جراح یا پزشک عمومی خود راهنمایی بخواهید.
بعد از یک هفته دوباره رانندگی کنید - اما ابتدا مطمئن شوید که می توانید کمربند ایمنی را ببندید و بدون احساس ناراحتی توقف اضطراری را تمرین کنید.
به محض اینکه احساس آمادگی کردید، رابطه جنسی برقرار کنید - اما سعی کنید تا زمانی که زخمهایتان بهبود پیدا نکردهاند، روی آنها وزن وارد نکنید.
با توجه به اینکه شغل شما شامل چه چیزی است، پس از ۷ تا ۱۴ روز به سر کار بازگردید
بازگشت به این فعالیتها پس از جراحی باز کیسه صفرا ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.
به عنوان مثال، ممکن است برای حدود ۶ تا ۸ هفته نتوانید رانندگی کنید یا به سر کار بازگردید.
چه زمانی مشاوره پزشکی دریافت کنید
با پزشک عمومی، بیمارستان یا اورژانس محلی تماس بگیرید اگر:
دچار این علائم شدید:
بازگشت علائم اولیه شما
درد شدید، بیش از حد یا فزاینده
تب
احساس تهوع یا استفراغ مداوم
افزایش تورم، قرمزی یا ترشح از زخم
زرد شدن پوست و سفیدی چشم (یرقان)
ادرار تیره و مدفوع کم رنگ
این مشکلات میتواند نشانهای از عوارض جراحی برداشتن کیسه صفرا باشد.