درمان - بیماری کبدی مرتبط با الکل
درمان موفقیت آمیز بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD) اغلب به این بستگی دارد که آیا فردی مایل به ترک الکل و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود است یا خیر.
ترک نوشیدن الکل
درمان بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD) شامل قطع مصرف الکل است. این به عنوان پرهیز شناخته میشود، که با توجه به مرحله بیماری، میتواند حیاتی باشد.
اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، اگر برای مدتی (این ممکن است ماهها یا سالها باشد) از مصرف الکل خودداری کنید، آسیب ممکن است معکوس شود.
اگر به واحدهای الکل پایبند باشید، معمولاً شروع مجدد بیخطر است. با این حال، مهم است که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
اگر نوع جدیتر بیماری کبدی مرتبط با الکل (هپاتیت الکلی یا سیروز) دارید، پرهیز مادام العمر توصیه میشود.
چون قطع نوشیدن الکل تنها راه برای جلوگیری از بدتر شدن آسیب کبدی و جلوگیری از مرگ شما بر اثر بیماری کبدی است.
قطع نوشیدن الکل آسان نیست، به خصوص که تخمین زده میشود ۷۰٪ از افراد مبتلا به بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD)٬ مشکل وابستگی به الکل دارند.
با این وجود، اگر سیروز مرتبط با الکل یا هپاتیت الکلی دارید و نوشیدن الکل را متوقف نکنید، هیچ درمان پزشکی یا جراحی نمیتواند از نارسایی کبد جلوگیری کند.
علائم ترک
اگر از مصرف الکل خودداری کنید، ممکن است علائم ترک را تجربه کنید.
اینها در ۴۸ ساعت اول در بدترین حالت خود خواهند بود، اما با تطبیق بدن شما با عدم مصرف الکل، بهتر میشوند. این معمولاً ۳ تا ۷ روز از زمان آخرین نوشیدنی شما طول میکشد.
بسیاری از افراد در ابتدا با پرهیز از الکل دچار اختلال خواب میشوند، اما در بیشتر موارد الگوی خواب آنها در عرض یک ماه به حالت عادی برمیگردد.
در برخی موارد، ممکن است به شما توصیه شود که مصرف الکل خود را به صورت تدریجی و برنامهریزی شده کاهش دهید تا از مشکلات ترک اعتیاد جلوگیری کنید.
همچنین ممکن است دارویی به نام بنزودیازپین و درمان روانشناختی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) برای کمک به شما در روند ترک پیشنهاد شود.
برخی از افراد باید در طول مراحل اولیه ترک در بیمارستان یا یک کلینیک توانبخشی تخصصی بمانند تا بتوان پیشرفت آنها را از نزدیک تحت نظر گرفت.
پیشگیری از نوشیدن مجدد
هنگامی که نوشیدن الکل را متوقف کردید، ممکن است به درمان بیشتری نیاز داشته باشید تا اطمینان حاصل شود که دوباره نوشیدن الکل را شروع نکنید.
اولین درمانی که معمولا ارائه میشود، درمان روانشناختی است. این شامل مراجعه به یک درمانگر است تا در مورد افکار و احساسات شما و اینکه چگونه اینها بر رفتار و رفاه شما تأثیر میگذارد صحبت کنید.
اگر درمان روانشناختی به تنهایی مؤثر نباشد، ممکن است به داروهایی نیز نیاز داشته باشید که به شما در پرهیز از الکل کمک کند، مانند:
آکامپروسات
دی سولفیرام
نالترکسون
درباره درمان سوء مصرف الکل بیشتر بدانید
گروههای خودیاری
بسیاری از افرادی که به الکل وابستگی دارند شرکت در گروههای خودیاری را مفید میدانند تا به آنها کمک کنند تا الکل را ترک کنند. میتوانید این گروهها را در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد کمک موجود، به پشتیبانی الکل مراجعه کنید.
رژیم غذایی و تغذیه
سوء تغذیه در افراد مبتلا به بیماری کبدی مرتبط با الکل رایج است، بنابراین مهم است که یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید تا مطمئن شوید که تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکنید.
پرهیز از غذاهای شور و اضافه نکردن نمک به غذاهایی که میخورید میتواند خطر ابتلا به تورم در پاها، پاها و شکم ناشی از تجمع مایعات را کاهش دهد.
نکاتی را برای رژیم غذایی کم نمک دریافت کنید
آسیب به کبد همچنین میتواند به این معنی باشد که بدن قادر به ذخیره گلیکوژن نیست. این کربوهیدراتی است که انرژی کوتاه مدت را فراهم میکند.
هنگامی که این اتفاق میافتد، بدن از بافت ماهیچهای خود برای تامین انرژی بین وعدههای غذایی استفاده میکند که منجر به تحلیل رفتن و ضعف عضلانی میشود. این بدان معناست که ممکن است در رژیم غذایی خود به انرژی و پروتئین اضافی نیاز داشته باشید.
میان وعدههای سالم بین وعدههای غذایی میتواند کالری و پروتئین شما را افزایش دهد. همچنین ممکن است خوردن ۳ یا ۴ وعده غذایی کوچک در روز به جای ۱ یا ۲ وعده غذایی بزرگ مفید باشد.
پزشک عمومی میتواند به شما در مورد یک رژیم غذایی مناسب توصیه کند یا در برخی موارد شما را به یک متخصص تغذیه معرفی کند.
در جدیترین موارد سوءتغذیه، ممکن است نیاز باشد که مواد مغذی از طریق لوله تغذیهای که از طریق بینی و داخل معده وارد میشود، تامین شود.
دارو برای علائم
استفاده از دارو برای درمان مستقیم بیماری کبدی مرتبط با الکل بحث برانگیز است. بسیاری از کارشناسان استدلال کردهاند که شواهد محدودی برای اثربخشی آن وجود دارد.
برای افراد مبتلا به هپاتیت شدید الکلی، درمان در بیمارستان ممکن است ضروری باشد.
درمان اختصاصی با کورتیکواستروئیدها ممکن است برای کاهش التهاب کبد در برخی از افراد مبتلا به این بیماری استفاده شود.
حمایت تغذیهای نیز بخش مهمی از درمان در این موارد است.
پیوند کبد
در جدیترین موارد بیماری کبدی مرتبط با الکل، کبد توانایی عملکرد خود را از دست میدهد و منجر به نارسایی کبد میشود.
پیوند کبد در حال حاضر تنها راه درمان نارسایی غیرقابل برگشت کبد است.
ممکن است پیوند کبد در نظر گرفته شود اگر:
با وجود عدم مصرف الکل، نارسایی کبدی پیشرونده دارید
از سلامت کافی برخوردار هستید که از چنین عملی جان سالم به در ببرید
شما متعهد میشوید که تا آخر عمر الکل مصرف نکنید
مصرف دارو با بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD)
اگر مبتلا به بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD) هستید، مهم است که قبل از مصرف داروهای بدون نسخه یا نسخه با پزشک عمومی یا داروساز خود صحبت کنید.
بیماری کبدی مرتبط با الکل (ARLD) میتواند بر نحوه پردازش برخی داروها توسط بدن تأثیر بگذارد.