top of page

کمک به خوابیدن نوزاد

برخی از نوزادان بسیار بیشتر از دیگران می‌خوابند. برخی برای مدت طولانی می‌خوابند، برخی دیگر در فواصل کوتاه. برخی زود می‌خوابند، در حالی که برخی برای مدت طولانی نمی‌خوابند.

نوزاد شما الگوی بیداری و خواب خود را خواهد داشت و بعید است که شبیه سایر نوزادانی باشد که می‌شناسید.

همچنین بعید است که با نیاز خواب شما همخوانی داشته باشد. سعی کنید زمانی که نوزاد شما می‌خوابد بخوابید.

اگر خودتان به نوزاد شیر می‌دهید، در هفته‌های اولیه٬ نوزاد شما احتمالاً برای دوره‌های کوتاهی در طول شیر خوردن چرت می‌زند. تا زمانی که فکر کنید تغذیه نوزاد شما تمام شده است یا تا زمانی که کاملاً بخوابد به شیر دادن ادامه دهید. این فرصت خوبی است تا سعی کنید کمی استراحت کنید.

اگر همزمان با نوزاد خود نمی‌خوابید، نگران ساکت نگه داشتن خانه در هنگام خواب نباشید. خوب است که نوزاد خود را به خوابیدن با سر و صدا عادت دهید.

چگونه می‌توانم نوزادم را به شب و روز عادت دهم؟

خوب است که به نوزاد خود بیاموزید که شب از همان ابتدا با روز متفاوت است. در طول روز، پرده‌ها را باز کنید، بازی کنید و زیاد نگران صداهای روزمره هنگام خواب نباشید.

در شب، ممکن است برای شما مفید باشد که:

  • چراغ‌ها را کم نور نگه دارید

  • زیاد صحبت نکنید و با صدای آرام‌تر صحبت کنید 

  • به محض اینکه نوزادتان تغذیه کرد و عوضش کردید، او را زمین را بگذارید

  • نوزاد خود را عوض نکنید مگر اینکه به آن نیاز داشته باشد

  • با نوزاد خود بازی نکنید

نوزاد شما به تدریج یاد می‌گیرد که شب برای خوابیدن است.

نوزاد من کجا باید بخوابد؟

در ۶ ماه اول، نوزاد شما باید در همان اتاقی باشد که شما می‌خوابید، چه روز و چه شب. این می‌تواند خطر مرگ گهواره (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) را کاهش دهد.

مخصوصاً در هفته‌های اولیه، ممکن است متوجه شوید که نوزادتان فقط در آغوش شما یا شریک زندگی‌تان یا هنگام ایستادن کنار گهواره خوابش می‌برد.

یواش یواش می‌توانید بدون اینکه نوزاد خود را آرام کنید، او را به خواب رفتن بدون حضور خود عادت دهید. می‌توانید این کار را با به زمین گذاشتن او قبل از خواب یا زمانی که تازه غذا را تمام کرده، انجام دهید. انجام این کار زمانی که نوزادتان شروع به هوشیاری بیشتر یا برای مدت طولانی‌تر می‌کند ممکن است آسان‌تر باشد.

اگر از آغوشی نوزاد برای حمل نوزادتان استفاده می کنید، مطمئن شوید که از آن بطور ایمن استفاده می‌کنید.

ایجاد یک برنامه روتین قبل از خواب نوزاد

ممکن است زمانی که نوزاد شما حدوداً ۳ ماهه است، آماده معرفی یک برنامه روتین قبل از خواب باشید. قرار دادن او در یک روال ساده و آرام‌بخش قبل از خواب می‌تواند فرصت خوبی برای داشتن زمان یک به یک با نوزادتان باشد.

این روال می‌تواند شامل این موارد باشد:

  • استحمام کردن

  • تعویض لباس شب و پوشک تازه

  • خواباندن او

  • خواندن داستان قبل از خواب (در مطلب ایده‌های بازی با نوزاد و نوپا بیشتر ببینید)

  • کم نور کردن چراغ‌ها در اتاق برای ایجاد فضایی آرام

  • بوسیدن و نوازش او قبل از خواب

  • خواندن لالایی یا داشتن یک موبایل موزیکال کوکی که ممی توانید هنگام خواباندن نوزادتان روشن کنید

  • مسواک زدن دندان‌هایش (اگر دندان دارد)

با بزرگ‌تر شدن نوزادتان، پایبندی به یک روال خواب مشابه می‌تواند مفید باشد. هیجان و تحریک بیش از حد درست قبل از خواب می‌تواند نوزادتان را دوباره بیدار کند. زمانی را صرف آرام شدن و انجام برخی فعالیت‌های آرام‌تر مانند خواندن کنید.

نوزادتان به چقدر خواب نیاز دارد؟

مانند بزرگسالان، الگوی خواب نوزادان و کودکان نیز متفاوت است. برخی از نوزادان از بدو تولد به خواب بیشتر یا کمتری نسبت به سایرین نیاز دارند. لیست زیر مقدار متوسط خواب مورد نیاز نوزادان و کودکان در طول یک دوره ۲۴ ساعته، از جمله چرت‌های روزانه را نشان می‌دهد.

نیازهای خواب نوزاد تازه متولد شده

اکثر نوزادان تازه متولد شده بیشتر از اینکه بیدار باشند در خواب هستند. کل خواب روزانه آنها متفاوت است، اما می‌تواند از ۸ ساعت تا ۱۶ یا ۱۸ ساعت باشد. نوزادان در طول شب بیدار می‌شوند زیرا نیاز به تغذیه دارند. گرم یا بیش از حد سرد بودن نیز می‌تواند خواب آنها را مختل کند.

نیازهای خواب در ۳ تا ۶ ماهگی

همانطور که نوزاد شما رشد می‌کند، به شیرهای شبانه کمتری نیاز دارد و می‌تواند برای مدت طولانی‌تری بخوابد. برخی از نوزادان ۸ ساعت یا بیشتر در شب می‌خوابند، اما نه همه آنها. در ۴ ماهگی، او ممکن است شب‌ها ۲ برابر روزها بخوابد.

خواب نوزاد در ۶ تا ۱۲ ماهگی 

برای نوزادان ۶ ماهه تا یک ساله، تغذیه شبانه ممکن است دیگر ضروری نباشد و برخی از نوزادان می‌توانند تا ۱۲ ساعت در شب بخوابند. ناراحتی دندان درآوردن یا گرسنگی ممکن است برخی از نوزادان را در طول شب بیدار کند.

نیازهای خواب از ۱۲ ماهگی

نوزادان پس از یک سالگی، حدود ۱۲ تا ۱۵ ساعت می‌خوابند.

نیاز نوزاد ۲ ساله به خواب

اکثر نوزادان ۲ ساله شب‌ها ۱۱ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند، با ۱ یا ۲ چرت در طول روز.

نیازهای خواب برای کودکان ۳ تا ۴ ساله

اکثر کودکان ۳ تا ۴ ساله به حدود ۱۲ ساعت خواب نیاز دارند، اما این می‌تواند از ۸ تا ۱۴ ساعت متغیر باشد. برخی از کودکان خردسال هنوز هم به یک چرت در طول روز نیاز دارند.

کنار آمدن با شب‌های آشفته

نوزادان تازه متولد شده همواره در چند ماه اول به طور مکرر در شب از خواب بیدار می‌شوند و کنار آمدن با شب‌های آشفته می‌تواند بسیار سخت باشد.

اگر شریک زندگی دارید، از او کمک بخواهید. اگر شیر خشک می‌دهید، شریک زندگی خود را تشویق کنید او هم در تغذیه نوزاد شریک شود. اگر خودتان از پستان شیر می‌دهید، از شریک زندگی‌تان بخواهید که تعویض و لباس پوشیدن صبح زود را به عهده بگیرد تا بتوانید دوباره بخوابید.

هنگامی که به یک روال خوب شیردهی وارد شدید، شریک زندگی‌تان می‌تواند گهگاه در طول شب یک بطری شیر فوری به او بدهد. اگر تنها هستید، می‌توانید از یکی از دوستان یا خویشاوندان بخواهید که چند روز با شما بمانند تا بتوانید کمی بخوابید.

مقابله با تغییرات الگوی خواب نوزاد

همه نوزادان الگوهای خواب خود را تغییر می‌دهند. درست زمانی که فکر می‌کنید همه چیز را مرتب کرده‌اید و همه شما یک شب خوب خوابیده‌اید، ممکن است شب بعد هر ۲ ساعت بیدار شوید.

با رشد نوزادتان و وارد شدن به مراحل مختلف، آماده باشید که روال‌ها را تغییر دهید. و به یاد داشته باشید، جهش رشد، دندان درآوردن و بیماری‌ها همگی می‌توانند بر نحوه خواب بچه شما تأثیر بگذارند.

اگر نوزادتان مشکل خواب دارد یا به توصیه‌های بیشتری در مورد وارد شدن به یک برنامه روتین نیاز دارید، با پزشک خود صحبت کنید.

بیشتر در مراقبت از نوزاد تازه متولد شده

bottom of page