مراقب دندانهای نوزاد خود باشید
میتوانید به محض اینکه دندانهای نوزادتان شروع به بیرون آمدن کرد، مسواک زدن را شروع کنید. از مسواک نوزاد با مقدار کمی خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
اگر در ابتدا نتوانستید زیاد مسواک بزنید، نگران نباشید. نکته مهم این است که نوزاد خود را به مسواکزدن به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود عادت دهید. شما میتوانید یک الگوی خوب باشید و به او اجازه دهید هنگام مسواک زدن شما را تماشا کند.

نکاتی برای مسواک زدن دندانهای نوزاد
برای نوزادان و کودکان نوپا تا ۳ سال از یک اسمیر (اندازه عدس) کوچک خمیر دندان و برای کودکان ۳ تا ۶ سال به اندازه یک نخود استفاده کنید.
به تدریج مسواک زدن دندانهای نوزادتان را با دقت بیشتری شروع کنید و تمام سطوح دندانها را بپوشانید. حداقل ۲ بار در روز این کار را انجام دهید: درست قبل از خواب و در زمان دیگری که با روال شما مطابقت دارد.
همه نوزادان مسواک زدن را دوست ندارند، بنابراین ممکن است مجبور باشید ب ه تلاش خود ادامه دهید. آن را به یک بازی تبدیل کنید یا همزمان دندانهای خود را مسواک بزنید و سپس به نوزاد خود کمک کنید تا دندانهای خود را تمام کند.
سادهترین راه برای مسواک زدن دندانهای نوزاد این است که او را روی زانوهایتان بنشانید و سر او را روی سینه خود قرار دهید. اگر بچهتان کودک خردسال است٬ پشت سر او بایستید و سر او را به سمت عقب خم کنید.
دندانها را به صورت دایرههای کوچک مسواک بزنید و تمام سطوح را بپوشانید و بچه خود را تشویق کنید تا خمیر دندان را به بیرون تف کند. نیازی به شستشو با آب نیست، زیرا این کار باعث شسته شدن فلوراید میشود.
بررسی کنید تا مطمئن شوید که بچه شما مقدار مناسبی از خمیر دندان را دریافت میکند و خمیر دندان را از تیوب نمیخورد یا نمیلیسد.
به نوزاد و کودکتان کمک کنید تا دندانهایش را مسواک بزند تا زمانی که مطمئن شوید خودش میتواند این کار را به خوبی انجام دهد. این به طور معمول تا زمانی که او حداقل ۷ ساله شود خواهد بود.
بردن نوزاد نزد دندانپزشک
وقتی برای قرار ملاقات دندانپزشکی خود میروید، بچهتان را با خود ببرید تا به این ایده عادت کند.
قند و پوسیدگی دندان
قند باعث پوسیدگی دندان میشود. این موضوع تنها به میزان قند موجود در غذاها و نوشیدنیهای شیرین محدود نمیشود، بلکه مدت زمان و تعداد دفعات تماس دندانها با قند نیز تأثیرگذار است.
آب نبات چوبی و نوشیدنیهای شیرین در شیشه شیر خشک مخصوصاً مضر هستند، زیرا برای مدت طولانی دندانها را در معرض قند قرار میدهند. اسید موجود در نوشیدنیهایی مانند آبمیوه و شربت نیز میتواند به دندانها آسیب برساند.
به طور طبیعی قندهای موجود در میوه و شیر کامل کمتر باعث پوسیدگی دندان میشوند.
ساکارز، گلوکز، دکستروز، مالتوز، فروکتوز و نشاسته هیدرولیز شده همگی قند هستند. قند حبهای یا شربت معکوس، عسل، شکر خام، شکر قهوهای، شکر نیشکر، شکر موسکووادو و آب میوههای غلیظ نیز قند هستند.
چگونه قند را در رژیم غذایی بچه خود کاهش دهیم؟
این نکات به شما کمک میکند تا میزان قند موجود در رژیم غذایی بچه خود را کاهش دهید و از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید:
از نوشیدنیهای شیرین شده با شکر خودداری کنید - بهترین نوشی دنی برای نوزادان خردسال شیر ساده و آب است.
استفاده از شیشه شیر برای شیر دوشیده شده مادر، شیر خشک یا آب جوشیده سرد شده اشکالی ندارد. اما استفاده از آنها برای آبمیوه یا نوشیدنیهای شیرین میتواند پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
از ۶ ماهگی میتوانید نوشیدنیهایی را در یک فنجان بدون دریچه به نوزادان بدهید.
هنگامی که نوزاد شما شروع به خوردن غذاهای جامد کرد، او را تشویق کنید که غذاها و نوشیدنیهای خوش طعم و بدون قند بخورد. بررسی کنید که آیا در غذاهای از قبل آماده شده نوزاد (از جمله غذاهای شور)، نان سوخاریها و نو شیدنیهای نوزاد قند وجود دارد یا خیر. در مورد برچسب مواد غذایی بیشتر بخوانید.
اگر تصمیم دارید به نوزادتان غذاهای شیرین یا آب میوه بدهید، فقط در زمان غذا به او بدهید. به یاد داشته باشید که ۱ قسمت آب میوه را با ۱۰ قسمت آب رقیق کنید. بچه شما نباید بیش از ۱ نوشیدنی آب میوه (۱۵۰ میلی لیتر) در هر روز به عنوان بخشی از ۵ وعده غذای سالم در روز مصرف کند.
به بچه خود بیسکویت یا شیرینی ندهید - از خانواده و دوستان خود بخواهید همین کار را انجام دهند. به جای آن چیزهایی مانند برچسب، اسلاید مو، مداد رنگی، کتاب رنگآمیزی و حباب را پیشنهاد دهید. ممکن است گرانتر از شیرینیها باشند، اما ماندگاری بیشتری دارند.
در هنگام خواب یا در طول شب، فقط به نوزاد خود شیر مادر، شیر خشک یا آب جوشیده سرد شده بدهید.
اگر بچه شما به دارو نیاز دارد، از داروساز یا پزشک عمومی بپرسید که آیا گزینهای بدون قند وجود دارد یا خیر.
میزان قند مصرفی کل خانواده خود را بررسی کنید - ببینید چگونه قند را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
آیا باید به نوزادم پستانک بدهم؟
استفاده از پستانک اشکالی ندارد، اما از استفاده از آنها بعد از ۱۲ ماهگی خودداری کنید. استفاده از پستانک بعد از این میتواند باعث ایجاد فاصله در دندانها شود. دندانها برای جای دادن پستانک حرکت کرده و تغییر موقعیت میدهند. پستانک همچنین ممکن است بر رشد گفتار نوزاد شما تأثیر بگذارد.
بچهتان را از صحبت کردن یا ایجاد صدا با پستانک یا انگشت شست در دهان منصرف کنید و پستانکها را در چیزی شیرین مانند شکر یا مربا فرو نکنید.
بیشتر در دندان درآوردن
مراقب دندانهای نوزاد خود باشید