top of page

چگونه نوزاد یا کودک نوپای خود را فعال نگه دارید

راه‌هایی برای فعال نگه داشتن کودک

  • نوزاد خود را به پشت بخوابانید تا بتواند پاهایش را تکان دهد.

  • کشیدن، هل دادن، گرفتن و بازی با افراد دیگر راه‌های عالی برای تمرین انواع مختلف حرکات است.

  • هنگامی که بچه شما شروع به چهاردست و پا راه رفتن کرد، اجازه دهید به اطراف برود، اما ابتدا مطمئن شوید که ایمن است - چک لیست ایمنی  چهاردست و پا راه رفتن ما را ببینید.

  • بازی در فضای باز به نوزاد شما کمک می‌کند تا با محیط اطرافش آشنا شود.

  • می‌توانید نوزادتان را از سن بسیار کم به شنا ببرید - نیازی به انتظار تا زمان واکسیناسیون نیست.

چرا زمان روی شکم بودن مهم است

زمان روی شکم بودن، زمانی است که نوزاد شما در حالی که بیدار است، روی شکم خود قرار می‌گیرد.

زمان روی شکم بودن برای رشد نوزادتان مهم است زیرا به تقویت عضلاتی که برای نشستن و خزیدن نیاز دارد، کمک می‌کند. از زمان تولد می‌توانید این کار را با خواباندن نوزاد روی سینه خودتان شروع کنید - اما این کار را فقط زمانی انجام دهید که کاملاً بیدار هستید و بعید است که بخوابید.

شروع با زمان‌های کوتاه و مکرر بهترین گزینه است. به تدریج مدت زمان انجام این کار را روز به روز افزایش دهید. سپس، زمانی که نوزادتان آماده است، سعی کنید این کار را روی زمین انجام دهید.

اگر نوزادتان در بلند کردن سر خود مشکل دارد، می‌توانید حوله‌ای را لوله کرده و زیر بغل او قرار دهید. چند اسباب‌بازی نزدیکش بگذارید تا به آن‌ها دسترسی داشته باشد.

فقط زمانی که نوزادتان بیدار و هوشیار است و شما نیز در نزدیکی هستید، زمان روی شکم بودن را انجام دهید.

بونسر، واکر و صندلی نوزاد

مهم است که نوزادتان وقت زیادی را در این موارد سپری نکند:

  • بونسر و واکر نوزاد - این وسایل نوزادان را به ایستادن روی نوک انگشتان تشویق می‌کنند و اگر زیاد از آن‌ها استفاده شود، می‌تواند راه رفتن را به تأخیر بیاندازد.

  • کریر و صندلی نوزاد - قرار گرفتن طولانی‌مدت در کریر یا صندلی‌های خمیده، یا صندلی‌هایی که نوزاد را در حالت نشسته قرار می‌دهند، می‌تواند توانایی نشستن مستقل نوزادتان را به تأخیر بیندازد.

اگر از واکر ، بونسر یا صندلی نوزاد استفاده می‌کنید، بهتر است هر بار بیش از ۲۰ دقیقه از آنها استفاده نکنید.

فعالیت بدنی برای کودکان نوپا

هنگامی که کودک شما راه می‌رود، باید حداقل ۱۸۰ دقیقه (۳ ساعت) در روز فعالیت بدنی داشته باشد و این فعالیت در طول روز پخش شود.

  • اجازه دهید کودک نوپایتان به جای اینکه همیشه از کالسکه استفاده کند، با شما راه برود.

  • کودکان نوپا و خردسالان عاشق رفتن به پارک هستند، جایی که می‌توانند از وسایل بازی مانند تاب و سرسره استفاده کنند یا فقط بدوند.

  • اسباب‌بازی‌هایی که کودک‌تان می‌تواند آن‌ها را بردارد و حرکت دهد، به بهبود هماهنگی و تقویت عضلات دست و بازوی او کمک می‌کنند.

  • کودک‌تان را در کارهای خانه مانند باز کردن خریدها، مرتب کردن وسایل یا دسته‌بندی لباس‌ها درگیر کنید.

  • به کودک‌تان آهنگ‌هایی با حرکات بدنی آموزش دهید و او را تشویق کنید تا با موسیقی برقصد.

تماشای تلویزیون یا استفاده از تبلت برای مدت طولانی – یا قرار گرفتن طولانی در کالسکه، صندلی ماشین یا صندلی کودک - برای کودکان خردسال مناسب نیست.

اگر می‌خواهید یک سفر طولانی با ماشین داشته باشید، در نظر داشته باشید که استراحت کنید و کودک‌تان را برای مدتی از صندلی خارج کنید.

راهنمایی‌هایی برای فعالیت بدنی برای کودکان زیر ۵ سال را ببینید

با هم از فعالیت بدنی لذت ببرید

 خوب است که در صورت امکان در بازی‌های فعال کودک‌تان شرکت کنید. با نشان دادن روش انجام کارهای جدید مانند دویدن و پریدن به او، همراه باشید. اگر با هم فعالیت بدنی داشته باشید این به بچه‌تان نشان می‌دهد که فعالیت کردن لذت بخش است 

شما یک الگو برای بچه خود هستید، بنابراین خودتان نیز فعال بمانید و سعی کنید راهنمایی‌های فعالیت بدنی بزرگسالان را رعایت کنید.

فعالیت برای کودکان خردسال دارای معلولیت

تمامی نوزادان و کودکان خردسال، از جمله کودکانی که به یک بیماری طولانی‌مدت یا معلولیت دچار هستند، نیاز به فعالیت دارند، مگر اینکه متخصصان بهداشت به شما توصیه دیگری کنند.

مانند سایر کودکان، این کودکان نیز از فعالیت لذت خواهند برد و فعالیت بدنی به رشد و توسعه آن‌ها کمک خواهد کرد. ممکن است نیاز باشد برخی فعالیت‌ها را متناسب با نیازهای خاص بچه‌تان تطبیق دهید.کنار آمدن با یک کودک نوپای بسیار فعال

همراهی با کودک نوپایی که همیشه در حال حرکت است می‌تواند خسته کننده باشد. ممکن است عمل به این توصیه‌ها به شما کمک کند:

  • به یک روال روزانه پایبند باشید - اگر بچه شما بی‌قرار است یا بد رفتاری می‌کند، روال روزانه می‌تواند کمک کند. این کار همچنین به شما کمک می‌کند آرام بمانید و با فشارها بهتر کنار بیایید.

  • زمان ویژه‌ای برای بچه خود اختصاص دهید - مطمئن شوید که هر روز زمانی وجود دارد که کاملاً به بچه خود توجه کنید.

  • از موقعیت‌های دشوار پرهیز کنید - برای مثال، خریدهای خود را کوتاه نگه دارید.

  • سعی کنید هر روز بیرون بروید - به پارک، زمین بازی یا فضای باز امن دیگری بروید که در آن کودک‌تان بتواند بدود و انرژی خود را تخلیه کند.

  • اهداف کوچک تعیین کنید - به بچه‌تان کمک کنید که برای مدت کوتاهی ساکت بنشیند و روی کاری مثل کتاب خواندن یا بازی با اسباب‌بازی جدید تمرکز کند. سپس به تدریج این زمان را افزایش دهید.

آیا بچه‌ام اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) دارد؟

گاهی ممکن است فکر کنید که آیا کودک پرتحرک شما اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) دارد یا خیر. اما تنها تعداد کمی از کودکان به این اختلال دچار می‌شوند. احتمالاً کودک شما فقط یک کودک سالم و پرانرژی است.

اگر نگران هستید که نوزادتان بیش از حد فعال است، با بهداشت‌یار یا پزشک عمومی مشورت کنید.

درباره اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) بیشتر بیاموزید.

بیشتر در بازی و یادگیری


bottom of page