top of page

علل - اسپینا بیفیدا

علل اسپينا بيفيدا مشخص نیست، اما تعدادی از عوامل می‌توانند خطر ابتلای نوزاد به این وضعیت را افزایش دهند.

کمبود فولیک اسید

عدم مصرف فولیک اسید کافی در دوران بارداری یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند احتمال داشتن فرزند مبتلا به اسپينا بيفيدا را افزایش دهد. 

فولیک اسید (همچنین به عنوان ویتامین B9 شناخته می‌شود) به طور طبیعی در برخی از غذاها مانند بروکلی، نخود فرنگی و برنج قهوه‌ای وجود دارد.

همچنین به غذاهایی مانند برخی از غلات صبحانه اضافه می‌شود. قرص‌های فولیک اسید در داروخانه ها و سوپرمارکت ها موجود است و یا اینکه پزشک عمومی ممکن است بتواند آنها را برای شما تجویز کند.

برآورد شده است که مصرف مکمل‌های اسید فولیک قبل از بارداری و در دوران بارداری می‌تواند از ابتلا به ۷ مورد از ۱۰ مورد نقص لوله عصبی مانند اسپينا بيفيدا جلوگیری کند.

مشخص نیست که اسید فولیک چگونه به پیشگیری از اسپينا بيفيدا کمک می‌کند. به احتمال زیاد، اسید فولیک برای واکنش‌های بیوشیمیایی مهم در بدن مورد نیاز است.

درباره علت نیاز به فولیک اسید در بارداری بیشتر بخوانید.

سابقه خانوادگی

داشتن یک عضو خانواده با نقص لوله عصبی، مانند اسپینا بیفیدا، شانس شما را برای داشتن نوزاد مبتلا به اسپینا بیفیدا افزایش می‌دهد.

اگر قبلاً بچه‌ای با اسپينا بيفيدا داشته‌اید، احتمال داشتن فرزندان دیگر با این عارضه در شما افزایش می‌یابد.

اگر سابقه خانوادگی اسپينا بيفيدا دارید، بسیار مهم است که قبل از بارداری و حداقل به مدت ۱۲ هفته اول بارداری، اسید فولیک با دوز بالا که توسط پزشک تجویز شده است، مصرف کنید.

دارو

مصرف برخی داروها در دوران بارداری با افزایش خطر داشتن فرزند مبتلا به اسپينا بيفيدا یا سایر نقص‌های مادرزادی مرتبط بوده است.

والپروات و کاربامازپین داروهایی هستند که با اسپينا بيفيدا مرتبط هستند. آنها اغلب برای درمان صرع و برخی از شرایط روانی مانند اختلال دوقطبی استفاده می‌شوند.

اگر احتمال بارداری در حین مصرف این داروها وجود داشته باشد، پزشکان سعی خواهند کرد از تجویز آنها پرهیز کنند، اما ممکن است در صورتی که جایگزین‌های آنها موثر نباشند، مورد نیاز باشند. 

اگر نیاز به مصرف یکی از این داروها دارید و قصد بارداری ندارید، توصیه می شود از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

اگر به فکر بچه‌دار شدن هستید و نیاز به مصرف یکی از این داروها دارید به پزشک خود اطلاع دهید. آنها ممکن است بتوانند دوز آن دارو را پایین بیاورند و مکمل‌های فولیک اسید را با دوز بالاتر از حد معمول تجویز کنند تا خطر مشکلات را کاهش دهند.

اگر مطمئن نیستید که آیا دارویی می‌تواند بر بارداری شما تأثیر بگذارد، قبل از مصرف آن با پزشک، ماما یا داروساز خود مشورت کنید. مصرف داروی تجویز شده را هرگز قطع نکنید، مگر اینکه پزشک عمومی یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مسئول مراقبت شما به شما توصیه کنند.

شرایط ژنتیکی

به ندرت ممکن است یک نوزاد در کنار یک وضعیت ژنتیکی مانند سندرم پاتو، سندرم ادواردز یا سندرم داون دچار اسپینا بیفیدا شود.

اگر مشخص شود که نوزاد شما به اسپينا بيفيدا مبتلا است و احتمال ابتلا به یکی از این سندرم‌ها نیز وجود دارد، آزمایش تشخیصی مانند آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی به شما پیشنهاد می‌شود. این آزمایش‌ها می‌توانند تایید کنند که آیا نوزاد شما یکی از این شرایط ژنتیکی را دارد یا خیر. 

سایر عوامل خطر

سایر عوامل خطر برای اسپینا بیفیدا عبارتند از:

  • چاقی - زنانی که چاق هستند (شاخص توده بدنی ۳۰ یا بیشتر دارند) نسبت به زنان با وزن متوسط٬ بیشتر احتمال دارد بچه‌ای مبتلا به اسپینا بیفیدا داشته باشند. 

  • دیابت - زنان مبتلا به دیابت ممکن است در معرض خطر بیشتری برای داشتن فرزند مبتلا به اسپينا بيفيدا باشند.

درمان

بعدی

علائم

قبلی

bottom of page