بررسی اجمالی - آرتروز
آرتروز (استئوآرتریت) وضعیتی است که باعث درد و خشکی مفاصل میشود. این شایعترین نوع آرتریت (تورم مفاصل) است.
علائم آرتروز
علائم اصلی آرتروز درد و سفتی مفاصل و مشکلات حرکتی مفصل است.
برخی از افراد این علائم را نیز دارن د:
تورم
حساسیت
هنگام حرکت دادن مفاصل آسیب دیده، صدای رنده یا ترقه
شدت علائم آرتروز از فردی به فرد دیگر و بین مفاصل آسیب دیده مختلف بسیار متفاوت است.
برای برخی افراد، علائم ممکن است خفیف با شد و بیاید و برود. افراد دیگر ممکن است مشکلات مداوم و شدیدتری را تجربه کنند که انجام فعالیتهای روزانه را دشوار میکند.
تقریباً هر مفصلی ممکن است تحت تأثیر آرتروز قرار گیرد، اما این بیماری بیشتر باعث ایجاد مشکل در زانو، لگن و مفاصل کوچک دست میشود.
اگر علائم مداوم آرتروز دارید، باید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید تا آنها بتوانند تشخیص را تأیید کرده و هر گونه درمان لازم را تجویز کنند.
درباره علائم آرتروز بیشتر بخوانید.
علل آرتروز
در طول زندگی طبیعی، مفاصل شما در معرض آسیب دائمی کم هستند. در اکثر موارد، بدن شما خود به خود آسیب را ترمیم میکند و شما هیچ گونه علائمی را تجربه نمیکنید.
اما در آرتروز، غضروف محافظ انتهای استخوانها ساییده میشود و باعث درد، تورم و مشکلات حرکتی مفصل میشود. زائدههای استخوانی ممکن است ایجاد شوند و ناحیه متورم و قرمز شود.
علت دقیق آن مشخص نیست، اما چندین عامل خطر ابتلا به آرتروز را افزایش میدهد، از جمله:
آسیب مفاصل - استفاده بیش از حد از مفصل در زمانی که بعد از آسیب یا جراحی به اندازه کافی برای بهبودی زمان ندادهاید.
سایر شرایط (آرتریت ثانویه) - آرتروز می تواند در مفاصل به شدت آسیب دیده توسط یک بیماری قبلی یا موجود، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس رخ دهد.
سن - خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن افزایش مییابد
سابقه خانوادگی - آرتروز ممکن است در خانوادهها وجود داشته باشد، اگرچه مطالعات یک ژن خاص مسئول را شناسایی نکردهاند.
چاقی - چاقی فشار اضافی بر مفاصل شما وارد میکند، به ویژه مفصلهایی که بیشتر وزن بدن را تحمل میکنند، مانند زانو و لگن.
زن بودن - آرتروز در زنان شایعتر از مردان است
تشخیص آرتروز
برای کمک به تشخیص اینکه آیا به آرتروز مبتلا هستید یا خیر، پزشک عمومی ابتدا از شما در مورد علائم شما میپرسد و مفاصل شما را معاینه میکند.
پزشک عمومی ممکن است به آرتروز مشکوک شود اگر:
شما ۴۵ سال یا بیشتر دارید
درد مفصلی دارید که هر چه بیشتر از مفاصل خود استفاده کنید، بدتر میشود
خشکی مفاصل شما صبحها وجود ندارد یا کمتر از ۳۰ دقیقه طول میکشد
اگر علائم شما کمی متفاوت است، ممکن است نشان دهنده یک بیماری مفصلی دیگر باشد. به عنوان مثال، خشکی طولانی مدت مفصل در صبح میتواند نشانهای از آرتریت روماتوئید باشد.
معمولاً آزمایشات بیشتر - ما نند اشعه ایکس یا آزمایش خون - ضروری نیست، اما ممکن است برای رد سایر علل احتمالی مانند آرتریت روماتوئید یا شکستگی استخوان استفاده شوند.
درمان آرتروز
آرتروز یک بیماری طولانی مدت است و قابل درمان قطعی نیست، اما لزوماً با گذشت زمان بدتر نمیشود و گاهی اوقات میتواند به تدریج بهبود یابد. تعدادی درمان نیز برای کاهش علائم موجود است.
علائم خفیف گاهی اوقات با اقدامات ساده قابل کنترل هستند، از جمله:
ورزش منظم
کاهش وزن اگر اضافه وزن دارید
پوشیدن کفش مناسب
استفاده از وسایل کمکی برای کاهش فشار روی مفاصل در فعالیتهای روزانه
اگر علائم شما شدیدتر باشد، ممکن است به درمانهای دیگری مانند مسکنها و یک برنامه ورزشی منظم با فیزیوتراپی نیاز داشته باشید.
در تعداد کمی از موارد، در صورتی که این درمان ها کمکی نکرده باشند یا آسیب به مفاصل به خصوص شدید باشد، ممکن است جراحی برای ترمیم، تقویت یا جایگزینی مفصل آسیب دیده انجام شود.
درباره درمان آرتروز بیشتر بدانید.
زندگی با آرتروز
از آنجایی که آرتروز یک بیماری طولانی مدت است، مهم است که برای مقابله با هرگونه مشکلی مانند کاهش تحرک و مشاوره در مورد هرگونه حمایت مالی مورد نیاز، از شما حمایت شود.
بربرخی از افراد ممکن است صحبت با پزشک عمومی یا سایر افرادی که مبتلا به آرتروز هستند را مفید بدانند، زیرا ممکن است سوالات یا نگرانی هایی وجود داشته باشد که بخواهید به اشتراک بگذارید.
درباره زندگی با آرتروز بیشتر بدانید.
پیشگیری از آرتروز
پیشگیری کامل از آرتروز امکان پذیر نیست. با این حال، ممکن است بتوانید با جلوگیری از آسیب و داشتن یک سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل برسانید.
ورزش
ورزش یا شغلی که فشار زیادی روی مفاصل شما وارد میکند و آنها را مجبور به تحمل بار بیش از حد میکند، میتواند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد.
برای حفظ سلامت کلی خود، سعی کنید هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط (مانند دوچرخه سواری یا پیاده روی سریع) به همراه تمرینات قدرتی در ۲ روز یا بیشتر در هفته که روی گروههای اصلی عضلانی کار میکند، انجام دهید.
درباره سلامت و تناسب اندام بیشتر بیاموزید، از جمله نکاتی در مورد تمرینات سادهای که میتوانید در خانه انجام دهید.
وضعیت بدن
همچنین حفظ وضعیت بدنی مناسب در همه حال و خودداری از ماندن در یک موقعیت برای مدت طولانی نیز میتواند مفید باشد.
اگر پشت میز کار میکنید، مطمئن شوید که صندلی شما در ارتفاع مناسب قرار دارد و برای حرکت کردن استراحتهای منظمی داشته باشید.
کاهش وزن
اضافه وزن یا چاقی فشار روی مفاصل شما را افزایش میدهد و خطر ابتلا به آرتروز را بیشتر میکند. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به این بیماری کمک کند.
از ماشین حساب وزن سالم BMI ما استفاده کنید تا متوجه شوید اضافه وزن دارید یا خیر.
درباره کاهش وزن بیشتر بدانید.

