top of page

عوارض - اسپوندیلیت آنکیلوزان

اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) یک وضعیت پیچیده است که می‌تواند بسیاری از قسمت‌های بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. این وضعیت می‌تواند عوارضی در زندگی روزمره شما ایجاد کند و منجر به عوارض دیگر شود.

کاهش انعطاف‌پذیری

اگرچه اکثر افراد مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان در بلندمدت کاملاً مستقل یا با حداقل ناتوانی باقی می‌مانند، اما برخی از افراد مبتلا به این وضعیت در نهایت دچار محدودیت شدید حرکتی در ستون فقرات می‌شوند.

این معمولاً فقط قسمت پایین کمر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و نتیجه به هم پیوستن استخوان‌های ستون فقرات (جوش خوردن) است.

جوش خوردن ستون فقرات می‌تواند حرکت کمر را دشوار کند و می‌تواند به این معنی باشد که وضعیت بدنی شما در یک موقعیت ثابت می‌شود، اگرچه در بیشتر موارد منجر به ناتوانی شدید نمی‌شود.

در موارد نادر ممکن است برای اصلاح خمیدگی‌های شدید ستون فقرات٬ جراحی توصیه شود.

آسیب مفصل

اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) می‌تواند باعث التهاب مفاصل مانند لگن و زانو شود. این می‌تواند به مرور زمان به مفاصل آسیب دیده آسیب برساند و حرکت آنها را دردناک و دشوار کند.

اگر مفصل آسیب خاصی ببیند، ممکن است برای تعویض آن با یک مفصل مصنوعی نیاز به جراحی داشته باشید.

ایریت

ایریت که به نام یووئیت حاد قدامی نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که گاهی با اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) همراه است که در آن قسمت جلوی چشم قرمز و متورم می‌شود. معمولاً فقط یک چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد نه هر دو را.

اگر این عارضه را داشته باشید، چشم شما ممکن است قرمز، دردناک و به نور حساس شود (فتوفوبیا). همچنین ممکن است دید شما تار یا کدر شود.

اگر به اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) مبتلا هستید و فکر می‌کنید که ممکن است به التهاب عنبیه دچار شده‌ باشید، باید در اسرع وقت به پزشک عمومی خود مراجعه کنید، زیرا در صورت عدم درمان سریع، این وضعیت می‌تواند باعث از دست دادن بخشی یا تمام بینایی شما شود.

اگر پزشک عمومی شما فکر کند که این عارضه را دارید، فوراً شما را به یک چشم‌پزشک ارجاع می‌دهد.

ایریت معمولاً با قطره‌های چشمی کورتیکواستروئید قابل درمان است.

پوکی استخوان و شکستگی ستون فقرات

پوکی استخوان زمانی است که استخوان‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند. در اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) پوکی استخوان می‌تواند در ستون فقرات ایجاد شود و خطر شکستگی استخوان‌های ستون فقرات شما را افزایش دهد. هر چه مدت طولانی‌تری به پوکی استخوان دچار باشید، این خطر بیشتر می‌شود.

اگر دچار پوکی استخوان شدید، معمولاً باید از دارو برای کمک به تقویت استخوان‌های خود استفاده کنید.

تعدادی از داروها برای درمان پوکی استخوان قابل استفاده هستند که می‌توانند بصورت خوراکی به شکل قرص یا بصورت آمپول مصرف شوند.

درباره‌ی درمان پوکی استخوان بخوانید.

بیماری قلب و عروقی

اگر دچار اسپوندیلیت آنکیلوزان هستید، ممکن است خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی (CVD) داشته باشید. بیماری قلبی عروقی (CVD) یک اصطلاح عمومی است که بیماری قلب یا عروق خونی مانند بیماری قلبی و سکته مغزی را توصیف می‌کند.

به دلیل این افزایش خطر، مهم است که اقداماتی را انجام دهید تا احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی (CVD) را به حداقل برسانید.

روماتولوژیست شما (متخصص در درمان بیماری‌های عضلانی و مفاصل) می‌تواند در مورد تغییراتی در سبک زندگی که باید انجام دهید تا خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی (CVD) را به حداقل برسانید،شما را راهنمایی کند.

این تغییرات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ترک سیگار - اگر سیگار می‌کشید

  • کاهش وزن - اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید

  • ورزش منظم - ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می‌تواند سلامت شما را تا حد زیادی بهبود بخشد

  • ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود برای تحت کنترل نگه داشتن سایر شرایطی که ممکن است دچار آن شوید - مانند دیابت یا فشار خون بالا

همچنین ممکن است دارویی برای کاهش فشار خون یا سطح کلسترول خون برای شما تجویز شود.

سندرم دم اسبی 

سندرم دم اسب یک عارضه بسیار نادر از اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) است که زمانی رخ می‌دهد که اعصاب انتهای ستون فقرات فشرده شوند.

علائم سندرم دم اسبی عبارتند از:

  • سیاتیک در هر دو طرف بدن 

  • ضعف یا بی حسی در هر دو پا که شدید است یا بدتر می‌شود

  • بی حسی در اطراف یا زیر اندام تناسلی یا اطراف مقعد

  • مشکل در شروع ادرار، عدم توانایی در ادرار کردن یا عدم توانایی کنترل زمان ادرار کردن - و این برای شما طبیعی نیست

  • متوجه نمی‌شوید که چه زمانی باید مدفوع کنید یا نمی‌توانید مدفوع خود را کنترل کنید - و این برای شما عادی نیست

اگر اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) دارید و هر یک از این علائم را دارید به بخش فوریت‌های پزشکی بروید یا از اورژانس محلی مشورت بگیرید.

پسوریازیس

برای افراد مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) معمول است که پسوریازیس نیز داشته باشند. پسوریازیس یک بیماری پوستی که باعث ایجاد تکه‌های پوسته پوسته شده روی پوست می‌شود.

هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد، اما پزشک عمومی شما می‌تواند درمان‌هایی را توصیه کند که علائم و ظاهر لکه‌های پوستی را بهبود بخشد.

بیماری التهابی روده (IBD)

برخی از افراد مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان(AS) نیز به بیماری التهابی روده (IBD) مبتلا هستند.

علائم بیماری التهابی روده (IBD) عبارتند از:

  • درد، گرفتگی یا تورم در شکم

  • اسهال مکرر یا خونی

  • کاهش وزن

  • خستگی مفرط

درمان‌هایی وجود دارد که می‌تواند علائم را تسکین دهد و از بازگشت آنها جلوگیری کند، از جمله رژیم‌های غذایی خاص، تغییر شیوه زندگی، داروها و جراحی.

اگر علائم بیماری التهابی روده (IBD) را دارید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

درمان

قبلی

bottom of page