(ADHD) درمان - اختلال نقص توجه و بیش فعالی
درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) میتواند به تسکین علائم کمک کند و مشکل را در زندگی روزمره بسیار کمتر کند.
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) را میتوان با استفاده از دارو یا تراپی، یا ترکیبی از هر دو درمان کرد، اما اغلب ترکیبی از هر دو بهترین است.
توجه کنید که با توجه به محل زندگی شما و سیستم بهداشت و روان آنجا٬ درمان ممکن است کمی متفاوت باشد.
درمان معمولاً توسط یک متخصص، مانند یک متخصص اطفال یا روانپزشک ترتیب داده میشود، اگرچه ممکن است این وضعیت توسط پزشک عمومی نظارت شود.
دارو
پنج نوع دارو دارای مجوز برای درمان ADHD هستند:
متیل فنیدات
لیسدگزامفتامین
دگزامفتامین
اتوموکستین
گوانفاسین
این داروها درمان دائمی برای ADHD نیستند، اما ممکن است به فردی که دچار این وضعیت است کمک کنند ب هتر تمرکز کند، کمتر تکانشگر باشد، آرامتر شود و مهارتهای جدید را بیاموزد و تمرین کند.
برخی از داروها را باید هر روز مصرف کرد، اما برخی را میتوان فقط در روزهای مدرسه مصرف کرد. گاهی اوقات وقفههای درمانی برای ارزیابی اینکه آیا دارو هنوز مورد نیاز است یا خیر توصیه میشود.
اگر تا بزرگسالی مبتلا به ADHD تشخیص داده نشدهاید، پزشک عمومی و متخصص میتوانند در مورد داروها و درمانهایی که برای شما مناسب هستند صحبت کنند.
اگر برای شما یا فرزندتان یکی از این داروها تجویز میشود، احتمالاً ابتدا دوزهای کمی به شما داده میشود که ممکن است به تدریج افزایش یابد. شما یا فرزندتان باید برای معاینات منظم به پزشک عمومی مراجعه کنید تا اطمینان حاصل شود که درمان موثر است و علائم عوارض جانبی یا مشکلات بررسی شود.
مهم است که پزشک عمومی را از هر گونه عوارض جانبی مطلع کنید و اگر احساس میکنید باید درمان را متوقف کنید یا تغییر دهید، با آنها صحبت کنید.
متخصص شما در مورد مدت زمان مصرف درمان با شما صحبت خواهد کرد، اما در بسیاری از موارد، درمان تا زمانی که کمک میکند ادامه مییابد.
متیل فنیدیت
متیل فنیدیت رایجترین داروی مورد استفاده برای ADHD است. این دارو به گروهی از داروها به نام محرکها تعلق دارد که با افزایش فعالیت در مغز، به ویژه در مناطقی که در کنترل توجه و رفتار نقش دارند، کار میکنند.
متیل فنیدیت ممکن است به بزرگسالان، نوجوانان و کودکان بالای ۵ سال مبتلا به ADHD ارائه شود.
این دارو را میتوان به صورت قرصهای رهش فوری (دوزهای کوچک ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کرد) یا بهصورت قرصهای با رهش اصلاحشده (یک بار در روز در صبح مصرف میشود و دوز آن در طول روز آزاد میشود) مصرف کرد.
عوارض جانبی رایج متیل فنیدیت عبارتند از: